Wat kost een veranda?

Pascal van de Beek
Content Specialist
3 minuten
Minimale kosten € 1.500
Gemiddelde kosten € 5.750
Maximale kosten € 10.000
Gemiddelde prijs veranda 8m2.

Een veranda of overdekt terras geeft je het hele jaar door de mogelijkheid om in de tuin te zitten. Maar wat kost een veranda en wat zit er bij deze veranda prijs inbegrepen? Ontdek hier de mogelijkheden en prijzen van een veranda.

Wat zijn de veranda prijzen?

Soort veranda van 8m2 Prijs* Offerte
Houten veranda

€ 1.500 - 8.000

Aluminium veranda € 2.500 - 9.000 Gratis offertes
Stalen veranda € 3.500 - 10.000 Gratis offertes

*Vanaf-prijs veranda, incl. materiaal, montage en btw.

De veranda prijzen kunnen flink variëren en zijn afhankelijk van het materiaal en formaat, maar ook spelen ook de afwerking en extra opties spelen een rol. Vergeet daarnaast ook de kosten van de montage niet. Bekijk bovenstaande prijsindicatie of heb je liever een exacte veranda prijs? Vraag dan gratis offertes aan.

Veranda prijzen vergelijken
Veranda offerte
kosten veranda aanbouwen
Meer inspiratie opdoen?
Veranda voorbeelden

Prijsopbouw veranda plaatsen

Materiaal
Arbeid
Reiskosten
Afval

Soort veranda

Soort dak van veranda

Het dak van de veranda is ook van invloed op de kosten. Wil je het dak kunnen openen of is dat niet nodig? Mogelijkheden voor het dak zijn polycarbonaat of een glazen dak. Glas laat meer dicht door, maar polycarbonaat is vele malen sterker. Wist je dat je ook een veranda met schuifdak kunt laten plaatsen?

Veranda afwerken

Om de veranda helemaal naar wens samen te stellen, heb je de keuze uit diverse extra opties.

veranda prijs

Vergunning nodig bij bouwen veranda?

Heb je een vergunning nodig wanneer je een veranda laat bouwen? Dit is onder meer afhankelijk van de plek van de veranda en de oppervlakte. Is de veranda een aanbouw aan de woning of een bijgebouw? Hoe ver staat de veranda als bijgebouw van de woning af? Hoeveel oppervlakte van de achtertuin neemt de veranda in beslag?

Al deze vragen zijn bepalend voor het al dan niet vergunningsvrij plaatsen van de veranda. Laat je informeren door een vakman over jouw veranda en een eventuele vergunning.

Veranda monteren door ervaren vakman

Naast de materiaalkosten spelen ook de montagekosten een rol. Hoewel een veranda in sommige gevallen zelf te plaatsen is, raden we je dit niet aan als je niet zo handig bent. Bij een maatwerk veranda is de hulp van een vakman in het hele traject aan te raden. De vakman kan namelijk ook vrijblijvend advies geven over de beste mogelijkheden voor jou.

Prefab veranda of maatwerk veranda?

Ga je voor een standaard veranda of laat je de veranda op maat maken? Een standaard of prefab veranda is goedkoper, maar er zijn er minder aanpassingen mogelijk. Bij een maatwerk veranda kan je al jouw wensen laten doorvoeren, maar dit merk je uiteraard ook in de kosten.

Uurtarief vakman

Iedere vakman hanteert zijn eigen uurtarief en om deze reden kunnen de prijzen flink variëren. We raden je daarom altijd aan om meerdere offertes te vergelijken, zodat je zeker weet dat je niet te veel betaalt.

Besparen op reiskosten
Bij Slimster kom je enkel in contact met regionale vakmannen die jouw veranda kunnen plaatsen. Zo bespaar je eenvoudig op de voorrijkosten

Beste deal vinden voor nieuwe veranda

Wat kost een veranda?

Wil jij een nieuwe veranda en ben je benieuwd naar de kosten? Wil jij weten wat jouw mogelijkheden zijn en welke specialist het beste bij jou past? Vraag dan gratis en vrijblijvend veranda offertes aan en kom in contact met maximaal 4 vakmannen die in jouw regio actief zijn. Door deze vakmannen slim te vergelijken, vind je eenvoudig de beste deal.

Direct 118 veranda specialisten vergelijken

Verandi
Mira Veranda en Klusbedrijf
Kubon
Zuidplas Houtbouw
Makrosol
Benelux Veranda
  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal
Gratis veranda offertes?
Geheel vrijblijvend
Wat kost een veranda?