• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 128.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Wat kost een veranda?

Wat kost een veranda?

Ga naar
Minimale kosten € 1.500,- Maximale kosten € 10.000,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 5.750,-
Prijs veranda van 8m2, afhankelijk van materiaal, montage & afwerking.

Een veranda of overdekt terras geeft je het hele jaar door de mogelijkheid om in de tuin te zitten. Maar wat kost een veranda en wat zit er bij deze veranda prijs inbegrepen? Ontdek hier de mogelijkheden en prijzen van een veranda.

Wat zijn de veranda prijzen?

Soort veranda van 8m2
Prijs*
Offerte
Houten veranda

€ 1.500 - 8.000

Aluminium veranda € 2.500 - 9.000 Gratis offertes
Stalen veranda € 3.500 - 10.000 Gratis offertes

*Vanaf-prijs veranda, incl. materiaal, montage en btw.

De veranda prijzen kunnen flink variëren en zijn afhankelijk van het materiaal en formaat, maar ook spelen ook de afwerking en extra opties spelen een rol. Vergeet daarnaast ook de kosten van de montage niet. Door al deze factoren is het lastig een vaste prijs te noemen voor je nieuwe veranda. We kunnen wel een indicatie van de kosten noemen in bovenstaande prijslijst. De kosten kunnen uiteraard flink uiteenlopen afhankelijk van je wensen. Liever de exacte veranda prijs weten?

Veranda prijzen vergelijken
kosten veranda aanbouwen
Meer inspiratie opdoen?

Prijsopbouw veranda plaatsen

Mogelijkheden met veranda plaatsen

De veranda kosten worden voor het grootste deel bepaald door de materiaalkosten. Het gaat hier om:

  • de materiaalkeuze
  • het soort veranda
  • het dak
  • de afwerking

Soort veranda

veranda prijs

Dak van de veranda

Het dak van de veranda is ook van invloed op de kosten. Wil je het dak kunnen openen of is dat niet nodig? Mogelijkheden voor het dak zijn polycarbonaat of een glazen dak. Glas laat meer dicht door, maar polycarbonaat is vele malen sterker.Wil je ook zonwering op de veranda laten monteren? Ga voor een doek of uitschuifbare zonwering.

Veranda afwerken

Om de veranda helemaal naar wens samen te stellen, heb je de keuze uit diverse extra opties.

Vergunning nodig voor veranda?

Heb je een vergunning nodig wanneer je een veranda laat plaatsen? Dit is onder meer afhankelijk van de plek van de veranda en de oppervlakte. Is de veranda een aanbouw aan de woning of een bijgebouw? Hoe ver staat de veranda als bijgebouw van de woning af? Hoeveel oppervlakte van de achtertuin neemt de veranda in beslag?

Al deze vragen zijn bepalend voor het al dan niet vergunningsvrij plaatsen van de veranda. Laat je informeren door een vakman over jouw veranda en een eventuele vergunning.

wat kost een veranda

Veranda monteren door ervaren vakman

Naast de materiaalkosten spelen ook de montagekosten een rol. Hoewel een veranda in sommige gevallen zelf te plaatsen is, raden we je dit niet aan als je niet zo handig bent. Bij een maatwerk veranda is de hulp van een vakman in het hele traject aan te raden. De vakman kan namelijk ook vrijblijvend advies geven over de beste mogelijkheden voor jou.

Prefab veranda of maatwerk veranda?

Ga je voor een standaard veranda of laat je de veranda op maat maken? Bij een standaard of prefab veranda zijn er minder aanpassingen nodig, maar een prefab veranda is wel lager in prijs. Bij een maatwerk veranda kan je al jouw wensen laten doorvoeren, maar dit merk je uiteraard ook in de kosten.

Uurtarief vakman

Iedere vakman hanteert zijn eigen uurtarief en om deze reden kunnen de prijzen flink variëren. We raden je daarom altijd aan om meerdere offertes te vergelijken, zodat je zeker weet dat je niet te veel betaalt.

Besparen op reiskosten Bij Slimster kom je enkel in contact met regionale vakmannen die jouw veranda kunnen plaatsen. Zo bespaar je eenvoudig op de voorrijkosten

Beste deal vinden voor nieuwe veranda

Wil jij een nieuwe veranda en ben je benieuwd naar de kosten? Wil jij weten wat jouw mogelijkheden zijn en welke specialist het beste bij jou past? Vraag dan gratis en vrijblijvend veranda offertes aan en kom in contact met maximaal 5 vakmannen die in jouw regio actief zijn. Door deze vakmannen slim te vergelijken, vind je eenvoudig de beste deal.

Direct 118 veranda specialisten vergelijken

Verandalux Transparant Overkappingen
Snijkers Montage Overkapping
Zolderverbouw Larenstein BCK Kozijnen
KBKB Services Overkappingen
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal