• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 101.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Wat kost een houten veranda?

Wat kost een houten veranda?

Minimale kosten € 1.500,- Maximale kosten € 8.000,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 4.750,-
Prijs houten veranda 8m2, afhankelijk van afwerking en montage.

Houd je van frisse lucht en zit je graag buiten, maar laat het Nederlandse weer dit niet altijd toe? Creëer een sfeervolle en fijne plek in je tuin om buiten te zitten, ook als het slechter weer is. Met een houten veranda kan je alle kanten op qua afwerking en uitstraling.

Voordelen veranda van hout

 • Voordelige prijs
 • Te schilderen
 • Te bewerken en repareren
 • Natuurlijke, warme uitstraling

Nadelen veranda van hout

 • Kortere levensduur dan aluminium en staal
 • Regelmatig onderhoud nodig

Wat zijn houten veranda prijzen?

Houten veranda
Prijs*
Houten veranda van 8m2 € 1.500 - 8.000

*Vanaf-prijs veranda hout, incl. btw, materiaal en montage.

De kosten van een houten veranda zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de afmetingen, de afwerking en de montage. Bekijk de bovenstaande prijslijst voor een indicatie van de kosten. Dit is een vanaf-prijs, die nog flink kan oplopen naarmate je meer opties toevoegt. Benieuwd naar de exacte prijs van jouw nieuwe houten veranda?

Houten veranda laten bouwen?

houten veranda aan huis
Meer inspiratie opdoen?

Prijsopbouw houten veranda aan huis

Materiaalkosten veranda van hout

Het materiaal is de grootste kostenpost als je een houten veranda aan huis wilt plaatsen. Maar uit welke afspecten bestaan deze materiaalkosten? Het gaat hier om het soort hout, maar ook om de soort veranda, het dak en eventuele extra opties.

Houtsoorten

 • Douglas hout veranda
 • Eikenhout veranda
 • Geïmpregneerde veranda
Hout met FSC-keurmerk De specialisten uit het Slimster-netwerk werken alleen met hout dat voorzien is van een FSC-keurmerk. Dit betekent dat het hout afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen.
houten veranda wit

Soort houten veranda

Wanneer je een veranda van hout laat bouwen, heb je verschillende opties. Ga je voor een standaard veranda of laat je een veranda met zijwanden plaatsen? Misschien wil je wel een volledig dichte veranda aan je woning of een veranda met schuifdak? De standaard veranda aan huis is uiteraard de meest voordelige variant.

Dak op veranda hout

Wat voor dak kies je? Ga je voor een houten veranda met plat dak of laat je het dak schuin aflopen? Qua materiaal kan je gaan voor glas of polycarbonaat. Glas laat meer licht door, maar polycarbonaat is vele malen sterker. Wil je geen lichtdoorlatend dak? Ga dan voor andere dakbedekking, zoals een houten veranda met dakpannen.

Extra opties toevoegen?

Wil je een goedkope houten veranda plaatsen en het simpel houden, of ga je voor een maatwerk veranda? Je kunt uiteraard nog veel extra opties toevoegen en de houten veranda helemaal naar eigen wens samenstellen. Wat dacht je van een buitenkeuken, buitenhaard of zonwering?

Vergunning nodig? Of je een veranda vergunning hebt is van meerdere factoren afhankelijk. Laat je adviseren door de vakmannen uit het Slimster-netwerk. Zij weten precies of je een vergunning moet aanvragen voor jouw nieuwe houten veranda.
veranda prijzen hout

Arbeidskosten houten veranda laten bouwen

De arbeidskosten bepalen ook een deel van het totaalbedrag. Het gaat hier om het uurtarief van de vakman en de manier waarop de veranda wordt geplaatst.

Uurtarief vakmannen vergelijken

Iedere vakman hanteert zijn eigen uurtarief. Om deze reden raden we aan om altijd meerdere bedrijven en offertes te vergelijken. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt.

Houten veranda kant en klaar of maatwerk?

Is een standaard houten veranda voldoende voor jou of heb je specifieke wensen waar maatwerk bij komt kijken? Een kant en klare veranda van hout kost minder, maar bij een veranda op maat kan je uiteraard al jouw wensen doorvoeren. Welke optie het meest geschikt is, verschilt per situatie.

Voordelen van een vakman

Zelf een veranda plaatsen is uiteraard goedkoper dan het inhuren van een vakman. Maar ben je zelf niet zo handig of wil je echt verzekerd zijn van kwaliteit? Schakel dan de hulp van een specialist in. Ook als je bepaalde wensen hebt en geen standaard bouwpakket wilt, is het slim om de mogelijkheden met een bouwbedrijf te bespreken. Een specialist inschakelen heeft verschillende voordelen:

 • Vrijblijvend advies over je veranda
 • Prijsopgave op maat
 • Verzekerd van kwalitatieve plaatsing
 • Garantie op materiaal én plaatsing
Slim besparen op voorrijkosten Een ander voordeel is dat je bij Slimster enkel in contact komt met vakmannen die in jouw regio actief zijn. Op deze manier houd je de voorrijkosten in de hand.

Houten veranda kopen en laten plaatsen door vakman?

Vraag gratis offertes aan via Slimster en vergelijk meerdere regionale bedrijven met elkaar op basis van prijs en kwaliteit. Je beslist daarna zelf welk bedrijf het beste bij je past en jouw veranda gaat plaatsen.

Direct 118 veranda bedrijven vergelijken
Verandalux Transparant
Belisol Renovar
GBW
Ploeg Kozijnen MN Kozijn
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal