Wat kost een houten veranda?

Pascal van de Beek
Content Specialist
4 minuten
Minimale kosten € 1.500
Gemiddelde kosten € 4.750
Maximale kosten € 8.000
Gemiddelde prijs houten veranda, van 8m2.

Houd je van frisse lucht en zit je graag buiten, maar laat het Nederlandse weer dit niet altijd toe? Creëer een sfeervolle en fijne plek in je tuin om buiten te zitten, ook als het slechter weer is. Met een houten veranda kan je alle kanten op qua afwerking en uitstraling.

Voordelen veranda van hout

 • Voordelige prijs
 • Te schilderen
 • Te bewerken en repareren
 • Natuurlijke, warme uitstraling

Nadelen veranda van hout

 • Kortere levensduur dan aluminium en staal
 • Regelmatig onderhoud nodig

Wat zijn houten veranda prijzen?

Houten veranda Prijs* Offerte
Houten veranda van 8m2 € 1.500 - 8.000

*Vanaf-prijs veranda hout, incl. btw, materiaal en montage.

De kosten van een houten veranda zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de afmetingen, de afwerking en de montage. Bekijk de bovenstaande prijslijst voor een indicatie van de kosten. Dit is een vanaf-prijs, die nog flink kan oplopen naarmate je meer opties toevoegt. Benieuwd naar de exacte prijs van jouw nieuwe houten veranda?

Houten veranda laten bouwen?
Vind beste vakman
Meer inspiratie opdoen?
Veranda voorbeelden

Prijsopbouw houten veranda aan huis

Materiaal
Arbeid
Voorrijkosten
Afval

Mogelijkheden houten veranda

Het materiaal is de grootste kostenpost als je een houten veranda aan huis wilt plaatsen. Maar uit welke afspecten bestaan deze materiaalkosten? Het gaat hier om het soort hout, maar ook om de soort veranda, het dak en eventuele extra opties.

Houtsoorten

 • Douglas hout veranda
 • Eikenhout veranda
 • Geïmpregneerde veranda
Hout met FSC-keurmerk
De specialisten uit het Slimster-netwerk werken alleen met hout dat voorzien is van een FSC-keurmerk. Dit betekent dat het hout afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen.
veranda douglas
houten veranda prijzen
kosten houten veranda
douglas veranda

Soort houten veranda

Wanneer je een veranda van hout laat bouwen, heb je diverse opties. Ga je voor een standaard veranda of laat je een veranda met zijwanden plaatsen? De standaard veranda aan huis is uiteraard de meest voordelige variant.

Dak op veranda hout

Ga je voor een houten veranda met plat dak of laat je het dak schuin aflopen? Qua materiaal kan je glas of polycarbonaat kiezen. Glas laat meer licht door, maar polycarbonaat is veel sterker. Wil je geen lichtdoorlatend dak? Kies dan andere dakbedekking, zoals veranda met dakpannen.

Extra opties toevoegen

Wil je een goedkope houten veranda plaatsen en het simpel houden, of ga je voor een maatwerk veranda? Je kunt uiteraard nog veel extra opties toevoegen en de houten veranda helemaal naar eigen wens samenstellen. Wat dacht je van een buitenkeuken, buitenhaard of zonwering? Of ga voor een houten veranda met lichtstraat, voor extra lichtinval onder de veranda.

slimster
Vergunning nodig?
Of je een veranda vergunning hebt is van meerdere factoren afhankelijk. Laat je adviseren door de vakmannen uit het Slimster-netwerk. Zij weten precies of je een vergunning moet aanvragen voor jouw nieuwe houten veranda.
veranda prijzen hout

Houten veranda laten monteren door vakman

De arbeidskosten bepalen ook een deel van het totaalbedrag. Het gaat hier om het uurtarief van de vakman en de manier waarop de veranda wordt geplaatst.

Uurtarief vakmannen vergelijken

Iedere vakman hanteert zijn eigen uurtarief. Om deze reden raden we aan om altijd meerdere bedrijven en offertes te vergelijken. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt.

Houten veranda kant en klaar of maatwerk?

Is een standaard houten veranda voldoende voor jou of heb je specifieke wensen waar maatwerk bij komt kijken? Een kant en klare veranda van hout kost minder, maar bij een houten veranda op maat kan je uiteraard al jouw wensen doorvoeren. Welke optie het meest geschikt is, verschilt per situatie.

Houten veranda schilderen?
Schilder offertes

Voordelen van een vakman

Zelf een veranda plaatsen is uiteraard goedkoper dan het inhuren van een vakman. Maar ben je zelf niet zo handig of wil je echt verzekerd zijn van kwaliteit? Schakel dan de hulp van een specialist in. Ook als je bepaalde wensen hebt en geen standaard bouwpakket wilt, is het slim om de mogelijkheden met een bouwbedrijf te bespreken. Een specialist inschakelen heeft verschillende voordelen:

 • Vrijblijvend advies over je veranda
 • Prijsopgave op maat
 • Verzekerd van kwalitatieve plaatsing
 • Garantie op materiaal én plaatsing
Slim besparen op voorrijkosten
Een ander voordeel is dat je bij Slimster enkel in contact komt met vakmannen die in jouw regio actief zijn. Op deze manier houd je de voorrijkosten in de hand.

Beste deal vinden voor houten veranda?

Wat kost een houten veranda?

Vraag gratis offertes aan via Slimster en vergelijk meerdere regionale bedrijven met elkaar op basis van prijs en kwaliteit. Je beslist daarna zelf welk bedrijf het beste bij je past en jouw veranda gaat plaatsen.

Direct 118 veranda bedrijven vergelijken

Verandi
Mira Veranda en Klusbedrijf
Kubon
Zuidplas Houtbouw
Makrosol
Benelux Veranda
 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal
Gratis veranda offertes?
Geheel vrijblijvend
Wat kost een houten veranda?