Wat kost een stalen veranda?

Pascal van de Beek
Content Specialist
3 minuten
Minimale kosten € 3.500
Gemiddelde kosten € 6.750
Maximale kosten € 10.000
Gemiddelde prijs stalen veranda van 8m2.

Wil je ook bij minder weer buiten kunnen zitten, dan is een veranda aan huis een goede optie. Met een stalen veranda krijg je een sterke overkapping met een strakke uitstraling. Ontdek hier de mogelijkheden en kosten van een stalen veranda.

Voordelen veranda van staal

 • Sterk materiaal
 • Slanke profielen mogelijk
 • Weinig onderhoud nodig

Nadelen veranda van staal

 • Prijzig materiaal
 • Alleen als maatwerk mogelijk

Wat zijn stalen veranda prijzen?

Stalen veranda Prijs* Offerte
Stalen veranda van 8m2 € 3.500 - 9.000

*Vanaf-prijs veranda staal 8 m2, incl. btw, materiaal en montage.

De prijs van een stalen veranda wordt bepaald door verschillende factoren, zoals de afmetingen, de afwerking en montage. Bekijk bovenstaande prijslijst voor een indicatie van de stalen veranda kosten. Liever de exacte prijs weten?

Stalen veranda laten bouwen?
Vind beste vakman
stalen veranda kopen
Meer voorbeelden bekijken?
Veranda inspiratie

Prijsopbouw veranda in staal

Materiaal
Arbeid
Voorrijkosten
Afval

Mogelijkheden stalen veranda

Bij een veranda is het materiaal de grootste kostenpost. Het gaat hier niet alleen om de prijs van het staal, maar ook om het soort veranda, het dak en eventuele extra toevoegingen.

Stalen profielen veranda

Bouw je een veranda van staal, dan kan je slanke profielen gebruiken. Staal is namelijk een sterk materiaal, waardoor een dun profiel veel gewicht kan dragen.

Veranda soorten

Wat voor soort veranda laat je bouwen? Ga je voor een standaard veranda of laat je een veranda met zijwanden installeren? Je kunt ook een volledig dichte veranda aanbouwen: er zijn veel mogelijkheden voor je veranda aan huis.

Dak op veranda staal

Wat voor dak laat je plaatsen op je stalen veranda? Je hebt bijvoorbeeld de keuze uit glas of polycarbonaat. Wil je geen lichtdoorlatend dak? Dan kan je ook dakpannen of bitumen dakbedekking laten plaatsen.

Extra opties toevoegen

Wil je nog extra opties toevoegen aan je stalen veranda? Laat bijvoorbeeld een buitenkeuken of open haard installeren onder de veranda, of plaats zonwering.

slimster
Vergunning nodig?
Heb je een vergunning nodig voor een stalen veranda? De vakmannen in het Slimster-netwerk kunnen je hierover adviseren en de vergunningaanvraag voor je uit handen nemen.

Stalen veranda laten monteren door vakman

Naast de materiaalkosten zijn ook de arbeidskosten van invloed op het totaalbedrag. Het gaat hier onder meer om het uurtarief van de vakman en de manier waarop de veranda wordt gebouwd.

Vakmannen vergelijken = besparen

Iedere vakman hanteert zijn eigen uurtarief, waardoor de prijs van een stalen veranda flink kan variëren. Door verschillende vakmannen te vergelijken, weet je zeker dat je niet te veel betaalt.

Kant en klaar of maatwerk?

Is een standaard stalen veranda voldoende of heb je specifieke wensen en ga je voor een stalen veranda op maat? Een kant en klare veranda kost minder, maar je hebt ook minder mogelijkheden. Bij een stalen veranda op maat kan je al jouw eigen wensen laten doorvoeren.

Voordelen Slimster vakmannen

 • Vrijblijvend advies ontvangen
 • Prijsopgave op maat
 • Verzekerd van kwalitatieve plaatsing
 • Garantie op materiaal én montage
Besparen op de voorrijkosten
Bij Slimster kom je enkel in contact met vakmannen die in jouw regio werkzaam zijn. Zo houd je de voorrijkosten eenvoudig in de hand.

Beste deal vinden voor stalen veranda

Wat kost een stalen veranda?

Ben je op zoek naar een vakman die jouw nieuwe stalen veranda aan je woning kan plaatsen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan en kom in contact met maximaal 4 vakmannen die in jouw regio actief zijn. Door deze vakmannen te vergelijken, vind je eenvoudig de deal die het beste bij je past.

Direct 251 veranda specialisten vergelijken

Verandi
Mira Veranda en Klusbedrijf
Kubon
Zuidplas Houtbouw
Makrosol
Benelux Veranda
 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal
Gratis veranda offertes?
Geheel vrijblijvend
Wat kost een stalen veranda?