Wat kost een douglas veranda?

Minimale kosten € 1.500
Gemiddelde kosten € 4.750
Maximale kosten € 8.000
Gemiddelde prijs douglas veranda van 8m2

Wil je het hele jaar door in je tuin zitten, maar heb je geen overdekt gedeelte voor je terras? Onder een douglas veranda is het goed vertoeven, ongeacht het weer. En het douglas hout zorgt voor een knusse sfeer en natuurlijk gevoel. Wat kost het plaatsen van een douglas veranda en wat zijn de mogelijkheden?

Voordelen veranda van douglas

 • Sfeervol en natuurlijk
 • Duurzame en sterke houtsoort
 • Voordelige prijs
 • Te bewerken en repareren
 • Te schilderen

Nadelen veranda van douglas

 • Kortere levensduur dan aluminium of staal
 • Regelmatig onderhoud nodig

Wat kost een douglas veranda?

Douglas hout veranda Prijs* Offerte
Douglas veranda van 8m2 € 1.500 - 8.000

*Vanaf-prijs veranda douglas hout, incl. btw, materiaal en montage.

De kosten van een douglas houten veranda kunnen flink variëren, afhankelijk van de maten, afwerking en montage. In bovenstaande prijslijst vind je een indicatie van de douglas veranda prijzen, die nog kan oplopen naarmate je meer opties toevoegt. Wil je liever de exacte prijs van een douglas veranda weten?

Douglas veranda laten bouwen?
Vind beste deal
Meer inspiratie opdoen?
Veranda voorbeelden

Prijsopbouw veranda van douglas hout

Materiaal
Arbeid
Voorrijkosten
Afval

Mogelijkheden met douglas veranda

Laat je een douglas veranda bouwen? Dan is het materiaal de grootste kostenpost. Niet alleen speelt de prijs van het douglas hout hier een rol, maar ook het soort veranda, het dak en eventuele extra opties zijn van invloed op de prijs.

Wat is douglas hout?

Douglas hout is een naaldhoutsoort die afkomstig is uit Noord-West Europa. Deze houtsoort is erg duurzaam en sterk. Veranda's van onbehandeld douglas hout zijn een goed alternatief voor geïmpregneerd houten veranda's.

Douglas hout met FSC-keurmerk
De specialisten uit het Slimster-netwerk werken alleen met hout dat voorzien is van een FSC-keurmerk. Dit betekent dat het hout afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen.

Soort douglas veranda

Je hebt verschillende opties wanneer je een veranda van douglas hout laat bouwen. Ga je voor een standaard veranda, een volledig dichte veranda of misschien met een douglas veranda met schuifwanden? Je kunt jouw veranda aan huis helemaal naar wens samenstellen.

Dak op douglas veranda

Wat voor dak laat je plaatsen op je veranda? Ga je voor een douglas veranda met plat dak of een lessenaarsdak? En welk materiaal komt er op je dak te liggen? Ga je voor glas, polycarbonaat of misschien wel dakbedekking zoals dakpannen?

Extra opties toevoegen

Heeft een standaard veranda van douglas jouw voorkeur of heb je speciale wensen? Misschien wil je wel een zwarte douglas veranda met witte shutters of een lichtstraat in het dak. Heb je veel glas in de veranda? Dan is zonwering wellicht een goed idee.

Vergunning nodig voor douglas veranda?

Kan je zomaar een veranda aan huis bouwen of moet je een vergunning aanvragen? Of je een vergunning nodig hebt is afhankelijk van verschillende factoren. De vakmannen in het Slimster-netwerk kunnen je vertellen of je een vergunning nodig hebt en helpen bij de vergunningaanvraag.

Douglas veranda bouwen door vakman

De arbeidskosten zijn ook bepalend voor een deel van het totaalbedrag. Het uurtarief van de vakman en de wijze waarop de veranda wordt gebouwd spelen hier een rol.

Vakmannen vergelijken = besparen

Iedere vakman hanteert zijn eigen uurtarief. Hierdoor kunnen de prijzen van een douglas veranda per vakman verschillen. Wil je zeker weten dat je niet te veel betaalt? Vergelijk bedrijven en offertes bij Slimster.

Kant en klare douglas veranda of maatwerk?

Heb je weinig wensen voor je douglas veranda en is een standaard formaat goed genoeg? Dan kan je voor een prefab veranda kiezen. Wil je specifieke wensen toevoegen aan de veranda of bijzondere afmetingen gebruiken? Dan is een douglas veranda op maat een beter idee.

Voordelen van veranda laten plaatsen

Een veranda zelf plaatsen is uiteraard de meest goedkope optie, maar wil je verzekerd zijn van kwaliteit? Dan is een vakman altijd de juiste keuze. Ook als je bepaalde wensen hebt en geen standaard veranda wilt, is het slim om de mogelijkheden met een vakman te bespreken. Schakel je de hulp van een vakman in uit het Slimster-netwerk, dan profiteer je van de volgende voordelen:

 • Vrijblijvend advies op maat
 • Prijsopgave op maat
 • Verzekerd van kwalitatieve plaatsing
 • Garantie op materiaal én plaatsing
Slim besparen op voorrijkosten
Bij Slimster kom je enkel in contact met vakmannen die in jouw regio actief zijn. Zo houd je de voorrijkosten eenvoudig in de hand.

Beste deal vinden voor douglas veranda

Wat kost een douglas veranda?

Ben je op zoek naar een betrouwbare en ervaren vakman? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan via Slimster en kom in contact met maximaal 4 vakmannen die in jouw regio werken. Vergelijk deze bedrijven op prijs en kwaliteit en beslis zelf welke vakman het beste bij jou past.

Direct 118 veranda bedrijven vergelijken

Verandi
Mira Veranda en Klusbedrijf
Kubon
Zuidplas Houtbouw
Makrosol
Benelux Veranda
 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal
Gratis veranda offertes?
Geheel vrijblijvend
Wat kost een douglas veranda?