• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 144.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Wat kost een boerderij isoleren?

Wat kost een boerderij isoleren?

Ga naar
Minimale kosten € 8.500,- Maximale kosten € 15.000,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 13.750,-
Gemiddelde prijs volledige boerderij isolatie.

Ben je van plan om een nieuwe boerderij te bouwen of ben je bezig met het verbouwen van een boerderij? Dan is het verstandig om deze goed te isoleren, aangezien veel oude boerderijen niet geïsoleerd zijn. Je kunt een boerderij op meerdere manieren isoleren. Bekijk de kosten van boerderij isoleren en de verschillende manieren van boerderij isolatie.

Voordelen boerderij isoleren

 • Beter wooncomfort
 • Energiebesparend
 • Waardestijgend
 • Behoud van uiterlijk

Nadelen boerderij isoleren

 • Vaak noodzakelijk
 • Flinke investering
 • Vaak monumentaal

Kosten boerderij isoleren

Werkzaamheden Prijs per m2* Offerte
Boerderij dak isoleren € 30 - 50
Boerderij spouwmuur isoleren € 20 Gratis offertes
Boerderij muren isoleren € 40 -100 Gratis offertes
Boerderij isolatieglas plaatsen € 90 - 200 Gratis offertes
Boerderij vloer isoleren € 30 - 50 Gratis offertes

* Gemiddelde prijs boerderij isoleren per m2, incl. btw en excl. montage.

De kosten boerderij isoleren verschillen en zijn afhankelijk van meerdere factoren:

 • Bestaand of nieuwbouw
 • Uurtarief vakman

Benieuwd naar prijzen voor het isoleren van een boerderij? Bekijk de algemene isolatie kosten of vraag vrijblijvend isolatie offertes aan voor de exacte prijs.

Boerderij laten isoleren?

Prijsopbouw oude boerderij isoleren

Waarom boerderij isoleren?

 • Vaak ouder dan 1950
 • Weinig of geen isolatie

Het is verstandig om je boerderij te isoleren, omdat deze vaak niet geïsoleerd is. Vaak is het ook noodzakelijk om je hele boerderij te verbouwen. Dit is dan ook het ideale moment om je boerderij te isoleren.

Hoe isoleer ik mijn boerderij?

Boerderij dakisolatie

isoleren dak boerderij

Heb je een rieten dak op je boerderij? Dan kan je kiezen om je rieten dak te isoleren. Heb je een boerderij met dakpannen, dan kan je gaan voor dakisolatie aan de buitenzijde van de boerderij. De voorkeur gaat echter vaak uit naar de binnenzijde van een boerderij dak te isoleren, zodat de boerderij zijn uiterlijk behoudt. Daarnaast kan je ook kiezen voor zoldervloer isolatie.

Wil je zowel je dak isoleren en nieuwe dakpannen op de boerderij laten leggen? Vraag dan dakbedekking offertes aan en voeg isolatie als extra optie toe.

Dak isoleren boerderij?

Boerderij vloerisolatie

Ben je bezig om je gehele boerderij te verbouwen of ben je van plan om een gehele nieuwe vloer te laten leggen, dan is het een ideaal moment voor vloerisolatie. Hierbij wordt de vloer hoger. Heeft jouw boerderij een kruipruimte, dan gaat de voorkeur vaak uit naar kruipruimte isolatie.

Vloer isoleren boerderij?

Boerderij spouwmuurisolatie

Veel boerderijen zijn ouder dan 1950, waardoor ze vaak een spouwmuur hebben en is spouwmuurisolatie mogelijk. Echter zijn sommige boerderijen ouder dan 1920, waardoor ze geen spouwmuur hebben. Het is dus belangrijk om te controleren of er spouwmuren aanwezig zijn, anders is alleen binnenmuur isolatie mogelijk.

Of jouw boerderij spouwmuren heeft kan je zien aan muren die 24 cm dik zijn. Wil je het zeker weten, dan is het verstandiger om een isolatiebedrijf langs te laten komen die dit voor je kan controleren.

Spouwmuur isoleren boerderij?

Boerderij isolatieglas

Door isolatieglas te plaatsen in je hele boerderij kan je makkelijk je boerderij isoleren. Dit kan al met gewoon dubbel glas, maar met HR+++ glas haal je de maximale isolatiewaarde. Het is hierbij belangrijk om ook kozijnen met een hoge isolatiewaarde te nemen. Zo heeft elk materiaal kozijnen zijn eigen isolatiewaarde.

Materiaal U-waarde
Houten kozijnen 2,4
Kunststof kozijnen 1,0 - 2,0
Aluminium kozijnen 1,8
Stalen kozijnen 1,5 - 2,4

Boerderij binnenmuur isolatie

Heb je een boerderij ouder dan 1920? Dan wordt vaak gekozen voor binnenmuurisolatie, omdat spouwmuurisolatie niet mogelijk is. Hierdoor verandert de uiterlijk van de boerderij niet en is deze toch geïsoleerd. Een ander voordeel van binnenmuur isolatie is dat je dit in fases kunt laten plaatsen.

Binnenmuur isoleren boerderij?

Boerderij laten isoleren door ervaren vakman

Het is verstandig om je boerderij door een vakkundig isolatiebedrijf uit te laten voeren. Wanneer je bijv. niet weet welk soort isolatie geschikt is voor je boerderij, dan kan een vakman je hierin adviseren. Een bedrijf heeft verstand van de verschillende isolatiematerialen en doordat de isolatie goed aangebracht wordt, bespaar je het meest op de energiekosten.

Bespaar op voorrijkosten Via Slimster kom je eenvoudig in contact met vakmannen die werken in jouw regio. Zo houd je de voorrijkosten makkelijk zelf in de hand.

Beste deal vinden voor boerderij isoleren

Wil je goedkoop je boerderij isoleren of ben je opzoek naar een vakman voor het isoleren van je boerderij? Via Slimster kom je in contact met isolatiebedrijven die werken in jouw regio. Vraag vrijblijvend isolatie offertes aan en beslis zelf welke specialist het beste bij je past. Zo houd je de voorrijkosten laag en vind je makkelijk de beste deal.

Direct 56 isolatiebedrijven vergelijken

BSB ETS isolatie logo
Isoltrend logo
Energiecontrol logo
ISOhome logo
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal