Gratis isolatie offertes?
Gratis & vrijblijvend

Wat kost een chalet isoleren?

Pascal van de Beek
Content Specialist
6 minuten

Heb je een chalet, vakantiehuis of (sta)caravan? Deze hebben vaak van nature een isolerende werking, aangezien een houten chalet of houten vakantiehuis goede bescherming biedt tegen warmteverlies. Toch kan het verstandig zijn om je stacaravan beter te laten isoleren. Ontdek hier de verschillende opties en bekijk de chalet isoleren kosten.

Minimale kosten € 13.380
Gemiddelde kosten € 14.020
Maximale kosten € 14.659
Gemiddelde kosten houten chalet isoleren. Zonder btw.

Waarom je chalet isoleren?

 • Meer leefcomfort
 • Hogere woningwaarde
 • Lagere energierekening
 • Minder last van vocht en condens
 • Milieuvriendelijker

Waar op letten bij een chalet isoleren?

 • Flinke investering
 • Verkeerde montage kan leiden tot problemen
slimster
Chalet isolatiekosten vergelijken sinds 2011
Bij Slimster vergelijken we al sinds 2011 de kosten van isolatie voor onze bezoekers met een chalet of (sta)caravan. We hebben al tienduizenden mensen geholpen met het aanvragen van offertes voor isolatie.

Wat kost het isoleren van een chalet?

Wil je weten wat het kost om je chalet goed te isoleren? De prijzen voor het isoleren van een chalet kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Om je een beter beeld van de kosten te geven, vind je in onderstaand overzicht de indicatieve prijzen.

Chalet isoleren Klein Gemiddeld Groot
Vloerisolatie € 2.204 € 2.304 € 2.405
Spouwmuurisolatie € 2.214 € 2.402 € 2.591
Dakisolatie € 7.710 € 8.061 € 8.412
Isolatieglas € 1.252 € 1.252 € 1.252
(Isolerende) deur € 3.085 € 3.085 € 3.085
Scheidingswandisolatie € 12.244 € 13.286 € 14.328
Voorzetwandisolatie € 19.606 € 21.275 € 22.943
Gem. prijs* € 13.380 € 14.020 € 14.659

* Gemiddelde prijs chalet isolatie. Zonder btw.

Direct de beste deal?
Gratis offertes

Hoe hebben wij de isolatie kosten berekend?

De subsidie en kosten voor isolatie zijn een gemiddelde berekening en hangen af van hoe groot het te isoleren oppervlak is. We hebben rekening gehouden met de gegevens van de gemiddelde afmetingen per woningtype per bouwjaar van voorbeeldwoningen op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

De gemiddelde prijzen (per vierkante meter) zijn gebaseerd op een kostenoverzicht van de RVO (in samenwerking met Arcadis). De exacte prijzen kunnen verschillen per isolatiebedrijf of veranderingen van de prijs van isolatiemateriaal.

De subsidies en voorwaarden staan vermeld op de website van de RVO, waar je meer informatie kunt vinden over welke isolatie subsidies beschikbaar zijn. In onze berekeningen hebben we rekening gehouden met subsidiebedragen wanneer 1 isolatiemaatregel uitgevoerd wordt. Laat je meerdere isolatiemaatregelen uitvoeren, dan is het subsidiebedrag hoger.

Benieuwd naar prijzen van een houten chalet isoleren? Bekijk de algemene isolatie kosten of vraag gratis isolatie offertes aan voor de exacte prijs.

Ontvang isolatie offertes

geïsoleerd chalet
binnenmuur isolatie chalet

Prijsopbouw isoleren chalet

Arbeid
Materiaal
Voorrijkosten
chalet isoleren

Binnenmuur isolatie chalet

chalet wanden isoleren
 • Wooncomfort: +++
 • Energiebesparing: ++++
 • Terugverdientijd: 10 - 20 jaar

Chalet wanden isoleren kan met verschillende isolatiematerialen. Denk bijvoorbeeld aan PIR/PUR-platen en afwerken met wandpanelen. Er zijn ook isolerende wandpanelen die aan de binnenkant van het chalet geplaatst kunnen worden. Hierdoor is de binnenmuur van de houten chalet geisoleerd en direct afgewerkt.

Binnenmuur isoleren chalet?
Gratis offertes

Gevelisolatie chalet

isolatiemateriaal chalet

Sommige isolerende wandpanelen zijn ook mogelijk aan de buitenkant van de chalet. Hiermee wordt vaak wel het aanzicht van de chalet aangepast en is in sommige gevallen niet mogelijk door de regelgeving van de staplek of (vakantie)park. Indien het niet mogelijk is, dan ben je beperkt tot het isoleren van de binnenmuren.

Gevel isoleren chalet?
Gratis offertes

Vloerisolatie chalet

vloerisolatie chalet

Wanneer je de onderkant van de chalet wilt isoleren, dan is de beste optie om de kruipruimte te isoleren wanneer deze aanwezig is. Ook voor bodemisolatie moet dan de onderkant van de chalet afgesloten zijn. Vaak kun je daarom alleen kiezen om de bovenkant van de vloer van de chalet te isoleren met isolatieplaten zoals PIR of PUR.

Door zowel vloerisolatie en vloerverwarming te combineren zorg je voor dubbele energiebesparing en een nog beter leefcomfort.

Vloer isoleren chalet?
Gratis offertes

Dakisolatie chalet

dak chalet isoleren

De makkelijkste manier om een chalet te isoleren is dakisolatie, aangezien dit het meeste warmteverlies veroorzaakt. Je kunt eventueel zelf aan de slag met het plaatsen van PIR platen of glaswol, maar het is verstandiger om een isolerende laag onder het bitumen dak van de chalet te plaatsen door een ervaren dakdekker. Deze kan namelijk het dak direct voorzien van een nieuwe bitumen dakbedekking.

Dak isoleren chalet?
Gratis offertes

Glas isoleren chalet

Om er zeker van te zijn dat je chalet de beste isolatie heeft, is het ook belangrijk te kijken naar de dikte van het glas in de chalet. Sommige chalets hebben namelijk nog enkel glas en zorgt ervoor dat warmte gemakkelijk verloren gaat. Het kan daarom verstandig zijn om isolerend glas te laten plaatsen, waardoor ook vocht in de chalet verminderd wordt.

Glas isoleren chalet?
Gratis offertes

Kan ik besparen op de chalet isolatie kosten?

Als je in aanmerking komt voor isolatie subsidie, kun je aanzienlijk besparen op de kosten van het isoleren van je chalet. Het exacte subsidiebedrag varieert per situatie, maar hieronder vind je een overzicht van gemiddelde subsidiebedragen voor isolatiemaatregelen bij chalets, zodat je een beter beeld krijgt van de mogelijkheden.

 • Dakisolatie: Gemiddelde subsidie van €15 per vierkante meter.
 • Gevelisolatie: Gemiddelde subsidie van €19 per vierkante meter.
 • Vloerisolatie: Gemiddelde subsidie van €5,50 per vierkante meter.
 • Isolatieglas: Gemiddelde subsidie van €23 - 65,50 per vierkante meter.

Het is belangrijk op te merken dat de exacte subsidiebedragen kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals het type isolatiemaatregel, de oppervlakte en het energielabel van je chalet.

Benieuwd naar de voorwaarden?
Isolatie subsidie
dikte isolatie chalet

Chalet laten isoleren door ervaren vakman

 • Verstand van isolatiemateriaal voor chalet
 • Kan alles vertellen over isolatiewaarden
 • Weet welke isolatiemateriaal geschikt is
 • Kan vergunning voor isolatie regelen

Als je ervoor kiest om je chalet of houten vakantiehuis te isoleren, is het belangrijk dat dit goed gebeurt. Daarom is het slim om een isolatiebedrijf in te schakelen. Zij kunnen je advies geven over hoe je het chalet het beste kunt isoleren en ervoor zorgen dat alles op de juiste manier gebeurt. Op die manier profiteer je optimaal van isolatie, zoals minder energieverbruik en meer comfort in je chalet.

Bespaar op voorrijkosten
Via Slimster kom je eenvoudig in contact met vakmannen die werken in jouw regio. Zo houd je de voorrijkosten makkelijk zelf in de hand.

Beste deal vinden voor chalet isoleren?

Chalet isoleren kosten

Wil je je (sta)caravan of bestaande chalet isoleren en ben je benieuwd naar de isolatie prijzen en mogelijkheden? Via Slimster vraag je gratis en vrijblijvend isolatie offertes aan en kom je eenvoudig in contact met max. 5 isolatiebedrijven die in jouw regio werken. Uiteindelijk beslis je zelf welke specialist het beste bij je past.

Direct 354 isolatiebedrijven vergelijken

ISOGLOBE
ETS Isolatie
Dakisoleren.nl
Bureau voor Verduurzamen
BKW Isolatie
AZ Isolatietechniek
Isolatie Totaal Nederland
Hetisolatieteam.nl
BEVO Isolatie
 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal