Wat kost een garage isoleren?

Minimale kosten € 7.000 Gemiddelde kosten € 9.500 Maximale kosten € 12.000
Indicatie prijs volledige garage isolatie.

Wil je een bestaande garage na-isoleren of laat je een nieuwe garage plaatsen met isolatie? Een garage kan je op verschillende manieren isoleren. Maar wat zijn de garage isoleren kosten? Ontdek hier de verschillende opties en de prijzen.

Waarom garage isoleren?

  • Minder vocht
  • Meer wooncomfort
  • Hogere woningwaarde
  • Lagere energierekening

Nadelen garage isoleren

  • Flinke investering
  • Verkeerde montage kan leiden tot problemen

Kosten isoleren garage

Soort isolatie Prijs inclusief montage*
Binnenmuur garage isoleren € 40 - 60 per m2
Plafond garage isoleren € 20 - 50 per m2
Garage vloer isoleren € 30 - 50 per m2
Spouwmuur garage isoleren € 15 - 30 per m2
Buitenmuur garage isoleren € 100 - 150 per m2
Garage dak isoleren € 25 - 50 per m2

Benieuwd naar de prijs om jouw garage te isoleren? Bekijk de algemene isolatie kosten of vraag vrijblijvend een isolatie offerte aan voor de exacte prijs.

Ontvang isolatie offertes

garage isoleren

Prijsopbouw garage isoleren

Materiaal
Arbeid
Voorrijkosten

Moet ik mijn garage isoleren?

Aangebouwde garage: isolatie belangrijk

Zit jouw garage aan huis? Dan kan de garage een koudebrug vormen tussen buiten en je woning. Om te voorkomen dat er warmte verloren gaat, is het belangrijk je garage te isoleren. Ook wanneer je deze niet veel gebruikt.

Losstaande garage: minder noodzakelijk

Bij een vrijstaande garage is isolatie doorgaans minder noodzakelijk, eventuele kou van de garage trekt dan niet de woning in. Heb je last van een vochtige of kille garage? Dan is isolatie alsnog verstandig; de spullen in je garage blijven dan warm en droog.

Hoe garagemuur isoleren?

isoleren garagemuur

Nieuwe garage muur isoleren

Laat je een nieuwe garage plaatsen met isolatie? Dan is het mogelijk om de garage met een binnenmuur en buitenmuur te plaatsen, hiermee creëer je automatisch meer isolatie. Vraag vrijblijvend garage offertes aan en voeg isolatie toe als extra optie.

Bestaande garage muur isoleren

Wil je de muur van je garage isoleren met sandwichpanelen of een ander isolatiemateriaal? De meeste mensen kiezen om de garage van binnenuit te isoleren. Dit gebeurt door een timmerman, vraag hiervoor timmerman offertes aan.

Heb je een smalle garage, dan is je garage isoleren aan de buitenkant een verstandige keuze, waardoor je geen ruimte inlevert. Heb je alleen een buitenmuur? Dan kan je alleen kiezen tussen gevelisolatie of binnenmuur isolatie. Heeft je garage een buitenmuur, spouw en een binnenmuur? Dan is spouwmuurisolatie ook mogelijk.

Hoe garagedeuren isoleren?

isolatie garagedeur

Ga je je garage isoleren en is jouw bestaande garagedeur nog goed? Dan kan je ook je bestaande garagedeur isoleren met isolatiemateriaal. Echter is het verstandiger om je garagedeur te vervangen. Houten garagedeuren zijn minder isolerend, maar kan je isolerend maken met extra isolatiemateriaal. De volgende garagedeuren hebben van zichzelf wel een isolerende functie:

Maak je daarnaast veel gebruik van je garagedeur om naar buiten te lopen? Dan is een garagedeur met loopdeur een goede optie. Hierdoor hoeft niet de hele garagedeur open en kan je door de loopdeur naar binnen en buiten.

Geïsoleerde garagedeur?
Garagedeuren offerte

Hoe garagevloer isoleren?

garage isoleren kosten

Wil je je garagevloer isoleren? Dan gaat de voorkeur vaak uit naar kruipruimte isolatie, maar dit is niet altijd mogelijk. Heb je geen kruipruimte, dan is vloerisolatie van bovenaf de enige optie. De bestaande vloer moet er dan wel uit. Heb je geen vloer liggen in je garage? Dan kun je vloerisolatie laten plaatsen op de dekvloer en vervolgens een afwerkvloer leggen.

Garage vloer laten isoleren?
Isolatie offerte

Hoe garagedak isoleren?

garage isoleren prijs
isoleren garage kosten

Garage plat dak isoleren

Het is verstandig om een garage met plat dak vanaf de buitenkant te isoleren. Bij een plat dak isolatie van binnenuit is de kans op houtrot en vochtproblemen aanwezig. Bij de plat dak isolatie van een garage wordt vaak gekozen voor een warm dak isolatie of een omgekeerd dak isolatie.

Garage schuin dak isoleren

Heb je een dakopbouw op garage? Een garagedak isoleren van binnenuit is de meest gebruikte manier, maar je kan ook kiezen om je garagedak te isoleren van de buitenzijde. De dakbedekking moet er dan wel af.

Plafond garage isoleren

Een andere optie is je garage plafond isoleren van binnenuit. Je garageplafond isoleren is een makkelijke en goedkope manier dan het geheel isoleren van je garagedak. Er wordt dan een zwevend plafond gebruikt en de ruimte tussen de plafonds wordt opgevuld met isolatie.

Nieuw dakbedekking garage met isolatie plaatsen?

Laat je jouw (platte) dak van buitenaf isoleren? Vraag dan gratis dakbedekking offertes aan en voeg isolatie als extra optie toe.

Garage laten isoleren door ervaren vakman

Schakel een vakkundig isolatiebedrijf in wanneer je kiest voor garage isolatie. Een bedrijf heeft verstand van de verschillende isolatiematerialen en zorgt voor een goede installatie. Doordat de isolatie van de garage goed aangebracht wordt, bespaar je het meest op de energiekosten.

Bespaar op voorrijkosten
Via Slimster kom je eenvoudig in contact met vakmannen die werken in jouw regio. Zo houd je de voorrijkosten makkelijk zelf in de hand.

Beste deal vinden voor garage isoleren

Wil je goedkoop je garage isoleren of ben je opzoek naar een vakman voor het isoleren van je garage? Vraag dan gratis en vrijblijvend isolatie offertes aan en kom via Slimster in contact met isolatiebedrijven die in jouw regio werken. Hierdoor blijven de voorrijkosten laag en beslis je zelf welke specialist het beste bij je past.

Direct 270 Isolatie bedrijven vergelijken

Energiecontrol logo
ETS Isolatie & Isolatietechniek Brabant logo
VSD Isolatie logo
AZ Isolatietechniek logo
  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal