• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 156.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Wat kost een garage isoleren?

Wat kost een garage isoleren?

Ga naar
Minimale kosten € 7.000,- Maximale kosten € 12.000,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 9.500,-
Indicatie prijs volledige garage isolatie.

Wil je een bestaande garage na-isoleren of laat je een nieuwe garage plaatsen met isolatie? Een garage kan je op verschillende manieren isoleren. Maar wat zijn de garage isoleren kosten? Ontdek hier de verschillende opties en de prijzen.

Waarom garage isoleren?

 • Minder vocht
 • Meer wooncomfort
 • Hogere woningwaarde
 • Lagere energierekening

Nadelen garage isoleren

 • Flinke investering
 • Verkeerde montage kan leiden tot problemen

Kosten isoleren garage

Garage isoleren van binnenuit kosten

Soort isolatie Prijs*
Binnenmuur garage isoleren € 45 - 55
Plafond garage isoleren € 20 - 50
Garage vloer isoleren € 20 - 35

Garage isoleren van buitenaf kosten

Soort isolatie Prijs*
Spouwmuur garage isoleren € 15 - 30
Buitenmuur garage isoleren € 100 - 160
Garage dak isoleren € 25 - 90

* Gemiddelde garage isoleren prijs, incl. btw en excl. montage.

De kosten garage isoleren kunnen verschillen en zijn afhankelijk van diverse factoren.

 • Isolatiemateriaal
 • Uurtarief vakman

Benieuwd naar de prijs om jouw garage te isoleren? Bekijk de algemene isolatie kosten of vraag vrijblijvend een isolatie offerte aan voor de exacte prijs.

Garage laten isoleren?

Prijsopbouw garage isoleren

Heeft mijn garage isolatie nodig?

 • Aangebouwde garage: isolatie belangrijk
 • Losstaande garage: minder noodzakelijk

Zit jouw garage aan huis? Dan kan de garage een koudebrug vormen tussen buiten en je woning. Om te voorkomen dat er warmte verloren gaat, is het belangrijk je garage te isoleren. Ook wanneer je deze niet veel gebruikt.

Bij een vrijstaande garage is isolatie doorgaans minder noodzakelijk, eventuele kou van de garage trekt dan niet de woning in. Heb je last van een vochtige of kille garage? Dan is isolatie alsnog verstandig; de spullen in je garage blijven dan warm en droog.

Hoe isoleer ik mijn garage?

 • Garage muren isoleren
 • Garage deur isoleren
 • Vloer garage isoleren
 • Dak garage isoleren
isoleren garagemuur

Hoe garagemuur isoleren?

Nieuwe garage muur isoleren

Laat je een nieuwe garage plaatsen met isolatie? Dan is het mogelijk om de garage met een binnenmuur en buitenmuur te plaatsen, hiermee creëer je automatisch meer isolatie. Vraag vrijblijvend garage offertes aan en voeg isolatie toe als extra optie.

Bestaande garage muur isoleren

Wil je de muur van je garage isoleren met sandwichpanelen of een ander isolatiemateriaal? De meeste mensen kiezen om de garage van binnenuit te isoleren. Heb je een smalle garage, dan is je garage isoleren aan de buitenkant een verstandige keuze, waardoor je geen ruimte inlevert.

Heb je alleen een buitenmuur? Dan kan je alleen kiezen tussen gevelisolatie of binnenmuur isolatie. Heeft je garage een buitenmuur, spouw en een binnenmuur? Dan is spouwmuurisolatie ook mogelijk.

Garagemuur isoleren
isolatie garagedeur

Hoe garagedeuren isoleren?

Ga je je garage isoleren en is jouw bestaande garagedeur nog goed? Dan kan je ook je bestaande garagedeur isoleren met isolatiemateriaal. Echter is het verstandiger om je garagedeur te vervangen. Houten garagedeuren zijn minder isolerend, maar kan je isolerend maken met extra isolatiemateriaal. De volgende garagedeuren hebben van zichzelf wel een isolerende functie:

Maak je daarnaast veel gebruik van je garagedeur om naar buiten te lopen? Dan is een garagedeur met loopdeur een goede optie. Hierdoor hoeft niet de hele garagedeur open en kan je door de loopdeur naar binnen en buiten.

Geïsoleerde garagedeur?

Hoe garagevloer isoleren?

Wil je je garagevloer isoleren? Dan gaat de voorkeur vaak uit naar kruipruimte isolatie, maar niet altijd mogelijk. Heb je geen kruipruimte, dan is vloerisolatie de enige optie. De bestaande vloer moet er dan wel uit, waardoor vaak enige breekwerk nodig is.

Heb je een gietvloer of een betonvloer, dan kan je er ook voor kiezen om isolatiemateriaal op de vloer te leggen en een nieuwe vloerafwerking te plaatsen. Zorg er dan wel voor dat de vloer niet te hoog wordt.

Garage vloer laten isoleren?

Hoe garagedak isoleren?

Garage plat dak isoleren

Het is verstandig om een garage met plat dak vanaf de buitenkant te isoleren. Bij verkeerde montage en het plafond van je garage isoleren is de kans op houtrot en vochtproblemen aanwezig.

Garage schuin dak isoleren

Heb je een dakopbouw op garage? Een garagedak isoleren van binnenuit is de meest gebruikte manier, maar je kan ook kiezen om je garagedak te isoleren van de buitenzijde.

Meer over dakisolatie?

Plafond garage isoleren

Een andere optie is je garage plafond isoleren van binnenuit. Je garageplafond isoleren is een makkelijke en goedkope manier dan het geheel isoleren van je garagedak. Vaak worden isolatieplaten gebruikt voor het isoleren van je garage plafond.

Nieuw dakbedekking garage met isolatie plaatsen?

Is de dakbedekking op je garage toe aan vervanging en ga je voor een isolerende garage? Vraag dan gratis dakbedekking offertes aan en voeg isolatie als extra optie toe.

Garage laten isoleren door ervaren vakman

Schakel een vakkundig isolatiebedrijf in wanneer je kiest voor garage isolatie. Een bedrijf heeft verstand van de verschillende isolatiematerialen en zorgt voor een goede installatie. Doordat de isolatie van de garage goed aangebracht wordt, bespaar je het meest op de energiekosten.

Bespaar op voorrijkosten Via Slimster kom je eenvoudig in contact met vakmannen die werken in jouw regio. Zo houd je de voorrijkosten makkelijk zelf in de hand.

Beste deal vinden voor garage isoleren

Wil je goedkoop je garage isoleren of ben je opzoek naar een vakman voor het isoleren van je garage? Vraag dan gratis en vrijblijvend isolatie offertes aan en kom via Slimster in contact met isolatiebedrijven die in jouw regio werken. Hierdoor blijven de voorrijkosten laag en beslis je zelf welke specialist het beste bij je past.

Direct 81 Isolatie bedrijven vergelijken

BSB ETS isolatie logo
Isoltrend logo
Energiecontrol logo
ISOhome logo
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal