Gratis isolatie offertes?
Gratis & vrijblijvend

Wat kost een garage isoleren?

Pascal van de Beek
Content Specialist
7 minuten

Wil je een bestaande garage na-isoleren of laat je een nieuwe garage plaatsen met isolatie? Dan ben je misschien wel benieuwd naar de kosten van een garage isoleren! Een garage kan je op verschillende manieren isoleren. Maar waarom moet je je garage isoleren en waar moet je rekening mee houden? Ontdek hier de verschillende opties en de prijzen.

Minimale kosten € 2.846
Gemiddelde kosten € 3.771
Maximale kosten € 6.843
Indicatie prijs garage isoleren. Zonder btw.

Waarom garage isoleren?

 • Minder vocht
 • Meer wooncomfort
 • Hogere woningwaarde
 • Lagere energierekening
slimster
Isolatiekosten voor een garage vergelijken sinds 2011
Bij Slimster vergelijken we al sinds 2011 de kosten van isolatie voor onze bezoekers met een garage. We hebben al tienduizenden mensen geholpen met het aanvragen van offertes om hun garage te isoleren.

Wat kost een garage isoleren?

Als je je garage wilt isoleren, is het handig om te weten wat het ongeveer kost. De prijs hangt af van de grootte van de garage en het soort isolatie dat je wilt. Gemiddeld kost een garage isoleren rond de € 3.771.

Garage isoleren Klein Gemiddeld Groot
Kruipruimte isolatie € 813 € 1.101 € 2.642
Spouwmuurisolatie € 2.033 € 2.670 € 4.201
Dakisolatie € 3.608 € 4.886 € 11.727
(Isolerende) deur € 5.212 € 5.212 € 5.212
Scheidingswandisolatie € 6.513 € 8.557 € 13.460
Voorzetwandisolatie € 10.429 € 13.702 € 21.553
Gem. prijs* € 2.846 € 3.771 € 6.843

* Gemiddelde prijs van een garage isoleren. Incl. subsidie. Zonder btw.

Hoe berekenen wij de isolatiekosten?

De subsidie en kosten voor isolatie zijn een gemiddelde berekening en hangen af van hoe groot het te isoleren oppervlak is. We hebben rekening gehouden met de gegevens van de gemiddelde afmetingen per woningtype per bouwjaar van voorbeeldwoningen op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

De gemiddelde prijzen (per vierkante meter) zijn gebaseerd op een kostenoverzicht van de RVO (in samenwerking met Arcadis). De exacte prijzen kunnen verschillen per isolatiebedrijf of veranderingen van de prijs van isolatiemateriaal.

De subsidies en voorwaarden staan vermeld op de website van de RVO, waar je meer informatie kunt vinden over welke isolatie subsidies beschikbaar zijn. In onze berekeningen hebben we rekening gehouden met subsidiebedragen wanneer een isolatiemaatregel uitgevoerd wordt. Laat je meerdere isolatiemaatregelen uitvoeren, dan is het subsidiebedrag hoger.

Wil je precies weten wat het kost om jouw garage te isoleren? Bekijk dan de algemene isolatie kosten of vraag vrijblijvend isolatie offertes aan. Zo krijg je een precieze prijs en kun je beslissen welke isolatie het beste is voor jouw garage.

Ontvang isolatie offertes

garage isoleren

Prijsopbouw garage isoleren

Materiaal
Arbeid
Voorrijkosten

Moet ik mijn garage isoleren?

 • Aangebouwde garage: isolatie belangrijk

Zit jouw garage aan huis? Dan kan de garage een koudebrug vormen tussen buiten en je woning. Om te voorkomen dat er warmte verloren gaat, is het belangrijk je garage te isoleren. Ook wanneer je deze niet veel gebruikt.

 • Losstaande garage: minder noodzakelijk

Bij een vrijstaande garage is isolatie doorgaans minder noodzakelijk, eventuele kou van de garage trekt dan niet de woning in. Heb je last van een vochtige of kille garage? Dan is isolatie alsnog verstandig; de spullen in je garage blijven dan warm en droog.

garage isoleren

Hoe kan ik mijn garage isoleren?

Ben je benieuwd hoe je je garage kunt isoleren? Je kunt verschillende isolatiemogelijkheden toepassen. Hieronder vind je de verschillende soorten isolatie voor je garage:

 • (Binnen)muurisolatie: Je kunt een bestaande garagemuur isoleren door de binnenmuur te isoleren met sandwichpanelen of ander isolatiemateriaal.
 • Garagedeur isoleren: Je kunt ervoor kiezen om je bestaande garagedeur te isoleren met speciaal isolatiemateriaal, maar het is vaak beter om de garagedeur te vervangen door een isolerende variant zoals een kunststof garagedeur, aluminium garagedeur of stalen garagedeur.
 • Garagevloer isoleren: Als je de vloer van je garage wilt isoleren, kun je dit doen via kruipruimte isolatie als er een kruipruimte aanwezig is. Is dit niet het geval, dan kun je de vloer van bovenaf isoleren.
 • Garage dak isoleren: Voor een garage met een plat dak is het aan te raden om de isolatie aan de buitenkant aan te brengen, terwijl bij een garage met een schuin dak isolatie van binnenuit of van buitenaf mogelijk is. Ook kun je het plafond van de garage isoleren als alternatieve optie.

Hoe kun je de muur van je garage isoleren?

isoleren garagemuur

Wil je de muur van je garage isoleren met sandwichpanelen of een ander isolatiemateriaal? De meeste mensen kiezen om de garage van binnenuit te isoleren. Dit gebeurt door een timmerman, vraag hiervoor timmerman offertes aan.

Heb je een smalle garage, dan is je garage isoleren aan de buitenkant een verstandige keuze, waardoor je geen ruimte inlevert. Heb je alleen een buitenmuur? Dan kan je alleen kiezen voor gevelisolatie. Heeft je garage een buitenmuur, spouw en een binnenmuur? Dan is spouwmuurisolatie ook mogelijk.

Garage muur laten isoleren?
Gratis offertes

Hoe kun je de deuren van je garage isoleren?

isolatie garagedeur

Als je je garage gaat isoleren en je bestaande garagedeur nog in goede staat is, kun je deze ook isoleren met speciaal isolatiemateriaal. Het is echter vaak beter om de garagedeur te vervangen.

Houten garagedeuren isoleren minder goed, maar met extra isolatiemateriaal kun je de isolatie verbeteren. De volgende garagedeuren hebben van zichzelf wel een isolerende functie:

Als je vaak door de garagedeur naar buiten gaat, is een garagedeur met een aparte loopdeur handig, zodat je niet de hele garagedeur hoeft te openen.

Geïsoleerde garagedeur?
Garagedeuren offerte

Hoe kun je de vloer van je garage isoleren?

garage isoleren kosten

Bij het isoleren van de vloer van je garage is het vaak handig om te kijken of er een kruipruimte is. Is dat het geval, dan kun je kiezen voor kruipruimte isolatie. Als er geen kruipruimte is, kun je de vloer van bovenaf isoleren. In sommige gevallen moet de bestaande vloer eruit gehaald worden. Als er nog geen vloer in je garage ligt, kun je isolatiemateriaal aanbrengen op de ondergrond en daarbovenop een nieuwe vloer leggen.

Garage vloer laten isoleren?
Isolatie offerte

Hoe kun je het dak van je garage isoleren?

dak van garage isoleren

Garage met plat dak isoleren

Bij een garage met een plat dak is het verstandig om de isolatie aan de buitenkant aan te brengen. Isoleren vanaf de binnenkant kan namelijk zorgen voor problemen met vocht en houtrot. Dit kan op 2 verschillende manieren:

garage isoleren prijs

1. Warm dak isolatie aan de buitenkant plat dak:
Overweeg je om je garage met een plat dak te isoleren? Een slimme keuze is om dit vanaf de buitenkant te doen, met wat we noemen warme dakisolatie. Hierbij volg je deze stappen:

 1. Verwijder de bestaande dakbedekking;
 2. Breng isolatiemateriaal aan op het dakbeschot;
 3. Plaats vervolgens de dakbedekking boven op het isolatiemateriaal.

Deze aanpak minimaliseert het risico op houtrot en vochtproblemen, waardoor je garage goed geïsoleerd en beschermd blijft.

isoleren garage kosten

2. Plat dak isoleren via bovenkant:
Wil je je dakbedekking niet vervangen, of is deze nog in uitstekende staat? Als je dak vaak belopen wordt, overweeg dan om voor 'omgekeerd dak' isolatie te gaan, met de volgende stappen:

 1. Behoud de huidige dakbedekking;
 2. Voeg isolatiemateriaal toe boven op het bestaande dak;
 3. Plaats een ballastlaag, zoals keien, grind of tegels, om de isolatie te beschermen.

Deze methode biedt een efficiënte isolatieoplossing zonder de noodzaak van dakbedekkingsvervanging.

Garage met schuin dak isoleren

Als je een schuin dak op je garage hebt, kun je ervoor kiezen om het dak van binnenuit of van buitenaf te isoleren, afhankelijk van de situatie. Bij isolatie van binnenuit blijft de bestaande dakbedekking behouden, terwijl bij isolatie van buitenaf de dakbedekking vervangen moet worden.

Plafond van de garage isoleren

Een andere optie is het isoleren van het plafond van de garage van binnenuit. Dit kan eenvoudiger en goedkoper zijn dan het volledig isoleren van het garagedak. Hierbij wordt een verlaagd plafond gebruikt waarbij de ruimte tussen het plafond en het dak wordt opgevuld met isolatiemateriaal.

Garage dak laten isoleren?
Gratis offertes

Nieuwe dakbedekking met isolatie voor de garage plaatsen

Als je van plan bent om het (platte) dak van je garage van buitenaf te isoleren, kun je gratis dakbedekking offertes aanvragen.

Garage laten isoleren door ervaren vakman

Schakel een vakkundig isolatiebedrijf in wanneer je kiest voor garage isolatie. Een bedrijf heeft verstand van de verschillende isolatiematerialen en zorgt voor een goede installatie. Door de isolatie goed aan te brengen, bespaar je het meest op je energierekening. Het inschakelen van een ervaren isolatiebedrijf zorgt ervoor dat je optimaal kunt profiteren van de voordelen van garage isolatie.

Bespaar op voorrijkosten
Via Slimster kom je eenvoudig in contact met vakmannen die werken in jouw regio. Zo houd je de voorrijkosten makkelijk zelf in de hand.

Beste deal vinden voor garage isoleren

Garage isoleren kosten

Wil je goedkoop je garage isoleren of ben je op zoek naar een vakman voor het isoleren van je garage? Vraag dan gratis en vrijblijvend isolatie offertes aan en kom via Slimster in contact met isolatiebedrijven die in jouw regio werken. Hierdoor blijven de voorrijkosten laag en bepaal je zelf welke specialist het beste bij je past.

Direct 354 Isolatie bedrijven vergelijken

ISOGLOBE
ETS Isolatie
Dakisoleren.nl
Bureau voor Verduurzamen
BKW Isolatie
AZ Isolatietechniek
Isolatie Totaal Nederland
Hetisolatieteam.nl
BEVO Isolatie
 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal