Vriezer voor in de schuur

Wil jij een vriezer in de schuur of garage plaatsen? Veel mensen overwegen dit. Wanneer je een kleine keuken hebt is het natuurlijk handig om een vriezer in de schuur neer te zetten. Zo bespaar je makkelijk op ruimte in de keuken zelf. Ben jij van plan om een vriezer in een koude ruimte te plaatsen? Zoek dan wel goed uit of jouw vriezer hier geschikt voor is. Is de schuur geïsoleerd? Dan heb je een vrieskast nodig met een minimale omgevingstemperatuur van 10 graden Celsius. Dit herken je aan de klimaatklasse SN.

Is de schuur of garage niet geïsoleerd? Dan kan de temperatuur in de winter onder het vriespunt komen. Helaas zijn er dan weinig vriezers geschikt. Gelukkig hebben wij bij Slimster alle diepvriezers voor in de schuur op een rij gezet! Zo vind je eenvoudig de beste online aanbieding!

4 resultaten
Inventum VK1122W
Vrieskist , 290 l , Energieklasse E
Inventum VK1122W
9,0
65 reviews
€ 379,-
6 prijzen
Vrieskist
Energieklasse E
Liebherr SIFNd 4556 Prime
156 l , Energieklasse D , No Frost: Ja
Liebherr SIFNd 4556 Prime
Geen reviews
€ 1999,-
3 prijzen
Energieklasse D
Liebherr IFse 3904
101 l , Energieklasse E , No Frost: Nee
Liebherr IFse 3904
Geen reviews
€ 899,-
2 prijzen
Energieklasse E
Liebherr FNe 4625
Vrieskast , 200 l , Energieklasse E
Liebherr FNe 4625 vrieskast
9,0
19 reviews
€ 899,-
1 prijs
Vrieskast
Energieklasse E

Vriezers voor in de schuur vergelijken

Voordat jij een nieuwe vriezer voor in de schuur gaat kopen is het slim om kieskeurig te vergelijken. Slimster helpt je hier graag bij. Maak gebruik van ons filtersysteem om alle diepvriezers te vergelijken op kenmerken die jij belangrijk vindt. Kijk bijvoorbeeld naar de energieklasse, het aantal vrieslades of de netto inhoud. Heb jij een vrieskast of vrieskist gevonden die aan jouw eisen voldoet? Check dan de prijzen op de productpagina en zie direct welke webshop het goedkoopst is.

Vriezer in schuur of garage plaatsen

Wil jij een diepvries in je schuur of garage plaatsen? Houd dan goed rekening met de klimaatklasse en de temperatuur in je schuur. Voor een geïsoleerde ruimte heb je genoeg aan een vriezer met klimaatklasse SN (minimale omgevingstemperatuur 10 graden Celsius). Heeft de ruimte geen isolatie? Dan zal je verder moeten kijken, want de temperatuur kan dan flink dalen tijdens koude winter dagen. In dat geval kun je kijken naar Liebherr vriezers en BEKO vriezers.

Deze hebben namelijk speciale technieken, zoals Freezer Guard, waardoor de vriezer goed blijft functioneren bij temperaturen tot -15 graden. Heb je een schuur met prima isolatie, maar wil je zeker weten dat de diepvriezer goed blijft werken? Dan raden wij je modellen van AEG, Bosch of Siemens aan.

Klimaatklasse diepvriezers

Zoals gezegd: er zijn verschillende soorten klimaatklassen. Deze klassen geven aan onder welke temperatuur een vriezer goed functioneert en onder welke temperaturen dit hoogstwaarschijnlijk niet het geval zal zijn. Er zijn vier soorten klimaatklassen, met als laagste minimale temperatuur 10 graden Celsius en als hoogste maximale temperatuur 43 graden Celsius.

Minimumtemperatuur Maximumtemperatuur
Klimaatklasse N 16 graden Celsius 32 graden Celsius
Klimaatklasse ST 16 graden Celsius 38 graden Celsius
Klimaatklasse T 16 graden Celsius 43 graden Celsius
Klimaatklasse SN 10 graden Celsius 32 graden Celsius
Er zijn ook combinaties mogelijk. Zo zijn er veel vriezers met klimaatklasse SN-T. Deze zijn dus geschikt voor een omgevingstemperatuur van 10 tot 43 graden Celsius.

Gevolgen vriezer in te koude ruimte

Als je een vrieskast of vrieskist in de schuur wilt plaatsen is het belangrijk om naar de omgevingstemperatuur te kijken. Zet je een ongeschikte vriezer neer, dan zullen de vriesprestaties afnemen op koude dagen. Met als gevolg dat de producten in de diepvries sneller bederven. De thermostaat zal niet of te laat inschakelen, waardoor de vriezer geen signaal krijgt om te gaan vriezen. Hierdoor hebben bacteriën vrij spel en worden etenswaren dus minder gezond opgeslagen.

Liebherr vriezers en BEKO vriezers garanderen een goede werking bij koude temperaturen tot maar liefst -15 graden Celsius!