Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
Spachtelputz prijzen

Spachtelputz prijzen

Stucwerk offerte
Gratis & vrijblijvend
Minimale kosten € 120,- Maximale kosten € 550,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 275,-
Gemiddelde spachtelputz prijs tot 50m2.

Ben je op zoek naar een strakke en tijdloze afwerking van je muren en plafonds tegen een betaalbare prijs? Spachtelputz is één van de meest gekozen sierpleisters. Laat je muren door een stukadoor afwerken met spachtelputz. Zo geef je je wanden een korrelstructuur, die jarenlang mooi en stijlvol blijft.

Kenmerken spachtelputz

  • Tijdloze uitstraling
  • Betaalbaar sierpleister
  • Is overschilderbaar
  • Eenvoudig te reinigen
  • Stootvast
  • Binnen en buiten mogelijk

Wat kost spachtelputz?

Gemiddelde prijs spachtelputz

Werkzaamheden stukadoor Prijs per m2*
Spachtelputz aanbrengen op muur € 12
Spachtelputs aanbrengen op plafond € 15

* Gemiddelde prijs spachtelputz, incl. materiaal, btw en arbeidskosten

De prijs van spachtelputz aanbrengen op muren of plafonds is afhankelijk van meerdere factoren. Hoe groot is de oppervlakte die je wilt afwerken? Is het daarnaast nodig om de ondergrond vlak te maken, dan komt dat er nog als meerprijs bij. Daarnaast spelen ook de arbeidskosten een belangrijke rol. Hierboven vind je de gemiddelde prijzen van spachtelputz per m2. Houd er rekening mee dat de prijs van spachtelputz op muren doorgaans lager ligt dan de prijs van spachtelputz op het plafond. Benieuwd naar de exacte kosten van spachtelputz.

Spachtelputz prijzen vergelijken

spachtelputz kopen
Meer voorbeelden bekijken?

Wat is spachtelputz?

Spachtelputz (uitspreken als: spagtelpoets) is een sierpleister van kunsthars. Spachtelputz wordt gebruikt als decoratieve afwerking voor muren en plafonds. Bij het aanbrengen blijft er een subtiele en regelmatige korrelstructuur achter, die ontstaat door de steenkorreltjes in de spachtelputz. Vaak heeft de korrel een dikte van 1,2 - 1,5 millimeter dikte. Deze korrelstructuur zorgt voor een tijdloze afwerking van een muur of plafond.

Zodra de spachtelputz droog is, kan je eventueel sauswerk aanbrengen. Het is ook mogelijk om een kleur in de spachtelputz te verwerken. Wil je na verloop van tijd een andere kleur op de muren, dan kan je met latexverf de spachtelputz een nieuwe kleur geven.

Dezelfde voordelen, andere uitstraling

Ben je enthousiast over de voordelen van spachtelputz, maar heb je liever een andere uitstraling?

Prijsopbouw spachtelputz stucen

Materiaal
Arbeid
Voorrijkosten
Afval

Materiaalkosten spachtelputz

De spachtelputz prijs wordt voor een deel bepaald door het materiaal. Kan er direct spachtelputz worden aangebracht of moet de stukadoor eerst nog voorstrijken? Wil je daarnaast de muur achteraf nog sausen met een kleur, of wordt er al een kleur verwerkt in de spachtelputz?

Voorstrijken muren en plafonds

Om spachtelputz goed te laten hechten, is er een vlakke en gladde ondergrond vereist. Bevat de ondergrond oneffenheden of is de muur scheef? Dan brengt de stukadoor eerst een laag stucwerk aan om de ondergrond vlak te maken. Indien nodig wordt de muur daarna voorzien van een voorstrijkmiddel. Het is namelijk belangrijk dat de spachtelputz optimaal hecht aan de onderliggende stuclaag om een mooi en duurzaam resultaat te garanderen.

Spachtelputz schilderen

Wil je geen witte muur met spachtelputz, maar een kleurtje op de wanden? Je kunt een kleur door het pleisterwerk laten mengen of na het aanbrengen van het stucwerk de muur schilderen.

spachtelputz aanbrengen

Spachtelputz laten aanbrengen door ervaren stukadoor

Wil je jouw muren of plafonds van spachtelputz laten voorzien? Schakel dan de hulp in van een ervaren stukadoor en profiteer van een snel en strak eindresultaat. Iedere stukadoor hanteert zijn eigen uurtarief, waardoor het belangrijk is om altijd meerdere bedrijven te vergelijken. Door ook een vaste prijs af te spreken, weet je zeker waar je voor betaalt. Zo kom je naderhand niet voor onverwachtse kosten te staan.

Besparen op voorrijkosten Bij Slimster kom je enkel in contact met vakmannen die in jouw regio actief zijn. Zo houd je eenvoudig de voorrijkosten in de hand.

Beste deal voor stukadoor vinden

Op zoek naar de beste stukadoor? Vraag gratis stukadoor offertes aan via Slimster en kom in contact met 4 bedrijven die in jouw regio actief zijn. Je vergelijkt de bedrijven op basis van prijs en kwaliteit, en beslist zelf wie de opdracht krijgt.

Direct 707 stukadoors vergelijken

Beste Stukadoor NL
Kobe Stucadoor & Schildersbedrijf
Stucadoorsbedrijf De Parel
FCS Stucadoor
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal