Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
Raapwerk prijzen

Raapwerk prijzen

Stucwerk offerte
Gratis & vrijblijvend
Minimale kosten € 180,- Maximale kosten € 800,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 400,-
Gemiddelde prijs raapwerk tot 50m2.

Wil je jouw muren of plafonds laten stucen, behangen of betegelen, maar is de ondergrond op dit moment niet vlak, glad of recht? Dan kan het nodig zijn om de muren eerst van raapwerk te voorzien om de ondergrond te egaliseren.

Kenmerken raapwerk

  • Pleisterlaag
  • Maakt ondergrond glad, egaal en vlak

Wat kost raapwerk per m2?

Gemiddelde prijs raapwerk

Werkzaamheden stukadoor
Prijs per m2*
Raapwerk € 18

* Gemiddelde prijs raapwerk, incl. materiaal, btw en arbeidskosten.

Raapwerk is bedoeld om wanden of plafonds vlak te maken. De kosten van raapwerk zijn afhankelijk van de ondergrond. Om deze reden is het lastig om een prijs te noemen voor het aanbrengen van raapwerk. Ben je toch benieuwd naar de kosten van raapwerk per m2? Bekijk de bovenstaande prijzen voor een indicatie. Liever de exacte prijs weten van het raapwerk exclusief sierpleister?

Raapwerk prijzen vergelijken

kosten raapwerk per m2
Meer inspiratie opdoen?

Wat is raapwerk?

Een stukadoor maakt gebruik van raapwerk om een scheve, ruwe ondergrond te egaliseren. Zijn de muren in jouw woning niet recht of heb je gemetselde muren? Met behulp van raapwerk maakt de stukadoor de ondergrond vlak en glad. Zo heb je de perfecte basis om sierpleister, behang of een verflaag aan te laten brengen over het stucwerk.

Verschil pleisterwerk en raapwerk

Raapwerk en pleisterwerk zijn in principe hetzelfde, het verschil zit hem in de dikte van de stuclaag.

  • Raapwerk wordt gebruik voor ruwe en scheve ondergronden. De stukadoor brengt een (relatief dikke) laag pleister aan om deze ondergrond egaal te maken.
  • Is de ondergrond niet zo ruw of scheef, maar kan deze wel een dunne pleisterlaag gebruiken? Dan wordt de stuclaag pleisterwerk genoemd.

Prijsopbouw raapwerk aanbrengen

Materiaal
Arbeid
Voorrijkosten
Afval

Materiaalkosten raapwerk

De raapwerk kosten worden onder meer vastgesteld door het materiaal. De ondergrond speelt een belangrijke rol: hoe schever of ruwer de ondergrond is, hoe meer raapwerk er nodig zal zijn om de muur te egaliseren.

Het raapwerk is vaak slechts een deel van de verbouwing. Wat ga je aanbrengen over het raapwerk? Er zijn verschillende opties:

  • Sierpleister
  • Muren schilderen


  • Plafond schilderen
  • Muren behangen
raapwerk stukadoor

Raapwerk laten aanbrengen door stukadoor

Raapwerk aanbrengen brengt de nodige kosten met zich mee. Het grootste deel van de kosten gaat naar de stukadoor. Wij raden altijd aan om meerdere offertes te vergelijken, aangezien iedere stukadoor zijn eigen uurtarief hanteert. Door stukadoors te vergelijken, weet je waar je voor betaalt en kom je niet voor verrassingen te staan.

Besparen op voorrijkosten Bij Slimster brengen we je alleen in contact met stukadoors die in jouw regio werken. Zo houd je de voorrijkosten eenvoudig in de hand.

Vakkundige stukadoor vinden voor raapwerk

Het aanbrengen van raapwerk of pleisterwerk kan je het beste laten doen door een ervaren, betrouwbare stukadoor. Op deze manier weet je zeker dat de basis goed wordt aangebracht. Is de basis niet goed, dan ga je dat vroeg of laat terugzien in het resultaat. Wil je een stukadoor inschakelen, maar niet te veel betalen? Vergelijk dan gratis stukadoor offertes via Slimster en beslis zelf welke stukadoor het beste bij jouw wensen past.

Direct 700 stukadoors vergelijken

Beste Stukadoor NL
Kobe Stucadoor & Schildersbedrijf
Stucadoorsbedrijf De Parel
FCS Stucadoor
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal