• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 98.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Kosten keukenachterwand stucen

Kosten keukenachterwand stucen

Ga je jouw keuken renoveren? Dan hoort daar ook een goede afwerking van de keukenachterwand bij. Het is natuurlijk noodzaak dat je deze muur eenvoudig kan schoonmaken en dat de uitstraling past bij de rest van de keuken. Betegelen van deze wand komt veel voor, maar je kan ook kiezen voor stucen.

Voordelen stucen keukenachterwand

  • Strakke uitstraling
  • Vele looks te creëren
  • Eenvoudig te reinigen

Nadelen stucen keukenachterwand

  • Speciale coating / beschermlaag vereist
keukenachterwand stucen
stucen keuken achterwand
stucen keuken wand

Kosten achterwand stucen

De prijs van een keukenachterwand stucen is afhankelijk van het soort stucwerk. Wil je de muur glad afwerken of een sierpleister, zoals betonstuc laten aanbrengen? Ook de oppervlakte van de achterwand speelt een rol in de kosten; hoe groter het oppervlak, hoe lager de prijs per m2.

Daarnaast hanteren stukadoors ook vaak verschillende prijzen. We raden je hierom aan om altijd offertes te vergelijken voordat je met een stukadoor in zee gaat. In de onderstaande tabel vind je een indicatie van de stucwerk prijzen van een keukenachterwand.

Prijsindicatie achterwand keuken

Werkzaamheden stukadoor Prijs per m2*

Glad maken achterwand

€ 14,-
Beton ciré achterwand € 100,-
Tadelakt achterwand € 160,-

* Gemiddelde prijs, incl. btw, materiaal en arbeidskosten. Excl. coating.

Liever de exacte prijs weten? Vraag dan gratis stukadoor-offertes aan via Slimster. Bekijk ook de algemene stukadoor prijzen.

Prijzen keukenwand stucen vergelijken

Keukenachterwand afwerken

Bij een nieuwe keuken vraagt vooral de keukenwand afwerking om wat speciale aandacht. De muur krijgt namelijk te maken met vocht en vet. Deze achterwand betegelen was lange tijd dé manier om de keuken schoon te houden. Door de komst van spatwanden kwam hier verandering in. Wil je geen rvs plaat of glasplaat op de achterwand? Dan kan je ook de keukenachterwand stucen en een coating laten aanbrengen.

Andere mogelijkheden in keuken

Niet alleen de achterwand, maar de hele keuken stucen? Je kan natuurlijk alle muren van een stuclaag voorzien of zelfs het aanrechtblad strak laten afwerken.

Achterwand stucen in bestaande keuken Ga je niet je hele keuken renoveren, maar wil je alleen je keuken achterwand renoveren? Dit is zeker mogelijk, maar laat je altijd adviseren over de mogelijkheden door een betrouwbare stukadoor.

Coating achterwand keuken

Gestucte muren hebben van zichzelf geen beschermlaag tegen vuil en vet, iets wat in de keuken wel heel belangrijk is. Een vakman zal je altijd adviseren om het stucwerk op de keukenachterwand te voorzien van een muurcoating. Een goede coating bestaat uit 2 componenten: de verf en de verharder.

De coating is ideaal als beschermlaag op de keukenachterwand: dit zorgt voor een naadloze afwerking, waardoor de wand eenvoudig is te reinigen. Een keukenwand afwerken gaat als volgt in zijn werk:

  1. Keukenachterwand stucen (glad stucwerk of bijvoorbeeld beton ciré)
  2. Nieuwe keuken plaatsen
  3. Achterwand afwerken (sausen of betegelen)
  4. Coating aanbrengen

Keukenwand laten stucen door ervaren vakman

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden om jouw keuken achterwand te stucen? Wil je weten of een glazen achterwand of een coating de beste optie is over het stucwerk? Vraag gratis stukadoor-offertes aan bij Slimster en vergelijk stukadoors op prijs en kwaliteit. Zo vind je de stukadoor die het beste bij je past en betaal je nooit te veel. Je besparing kan oplopen tot wel 45%.

Vrijblijvend stukadoor-offertes aanvragen
Beste Stukadoor NL
Kobe Stucadoor & Schildersbedrijf
Stucadoorsbedrijf De Parel
FCS Stucadoor
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal