• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 100.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina

Keuken achterwand stucen: kosten & mogelijkheden

Van € 2.600,- Gemiddeld € 3.400,- Tot € 8.200,-
Afhankelijk van materiaal, afmeting en opties.

Bij een renovatie van je keuken hoort ook een goede afwerking van de keuken achterwand. Natuurlijk is het belangrijk dat je de muur eenvoudig kan schoonmaken en dat de uitstraling past bij de rest van de keuken. Betegelen van de muur is een veelvoorkomende optie, maar je kan ook kiezen voor stucen: lees verder om meer over deze optie te ontdekken.

Voordelen stucen achterwand

  • Strakke uitstraling
  • Vele looks te creëren
  • Waterafstotend
  • Eenvoudig te reinigen

Achterwand in keuken

Bij het plaatsen van een nieuwe keuken hoort ook het afwerken van de muren. Vooral de achterwand van de keuken vraagt om wat speciale aandacht; deze muur krijgt te maken met vocht en vet. Lange tijd was het betegelen van de achterwand dé manier om de keuken schoon te houden. Door de komst van spatwanden kwam hier verandering in, maar wil je liever geen rvs plaat of glasplaat op je achterwand? Dan kan je ook voor een coating op je (keuken)muren gaan.

Kosten achterwand stucen

De prijs van het stucen van de achterwand is afhankelijk van het soort stucwerk. Wil je de muur glad afwerken of een sierpleister, zoals betonstuc, laten aanbrengen? Ook de oppervlakte van de achterwand speelt een rol in de kosten; hoe groter het oppervlak, hoe lager de prijs per m2. Daarnaast hanteren stukadoors ook vaak verschillende prijzen. We raden je hierom aan om altijd offertes te vergelijken voordat je met een stukadoor in zee gaat. Toch benieuwd naar een schatting van de kosten? Kijk dan in onderstaande prijstabel.

Prijsindicatie achterwand keuken, excl. coating

Werkzaamheden stukadoor Prijs per m2*

Glad maken achterwand

€ 14,-
Beton ciré achterwand € 100,-
Tadelakt achterwand € 160,-

* Gemiddelde prijs, incl. btw, materiaal en arbeidskosten

Keuken achterwand laten coaten

Laat je de muren stucen, dan hebben deze wanden van zichzelf geen beschermlaag tegen vuil en vet. Een vakman zal je altijd adviseren om het stucwerk op de achterwand af te werken met een muurcoating. Een goede muurcoating bestaat uit 2 componenten: de verf en de verharder.

Deze coating is ideaal om te gebruiken als beschermlaag op de keuken achterwand; het zorgt dat het stucwerk naadloos en makkelijk schoon te maken is. De volgorde van het afwerken van de keuken achterwand is als volgt:

  1. Het stucen van de achterwand (glad of bijvoorbeeld beton ciré)
  2. Het plaatsen van de nieuwe keuken
  3. Het afwerken van de achterwand (zoals sausen)
  4. Het aanbrengen van de coating

Achterwand stucen in bestaande keuken

Ga je niet je hele keuken renoveren, maar wil je van de tegels op de achterwand af? Of wil je een nieuwe uitstraling creëren door enkel je keuken achterwand te vernieuwen? Dit is zeker mogelijk, maar we raden je aan om je over de mogelijkheden te laten adviseren door een ervaren stukadoor.

Vergelijk gratis offertes en bespaar

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden om jouw keuken achterwand te stucen? Wil je weten of een glazen achterwand of een coating de beste optie is over het stucwerk? Vraag gratis offertes aan bij Slimster en vergelijk stukadoors op prijs en kwaliteit. Zo vind je de stukadoor die het beste bij je past en betaal je nooit te veel. Sterker nog, je bespaart tot wel 45%.