• Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
  Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
  Gipsplaten stucen kosten

  Gipsplaten stucen kosten

  Stukadoor offerte
  Gratis & vrijblijvend
  Minimale kosten € 9,- Maximale kosten € 15,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 12,-
  Gemiddelde prijs gipsplaten stucen per m2.

  Wil je in je woning nog muren of plafonds van gipsplaten afwerken? Het afwerken van gipsplaten kan op veel verschillende manieren. Ga je behangen, sausen of stucen? In al deze gevallen is het verstandig om een stuclaag op de gipsplaten aan te brengen als ondergrond.

  Wat kost gipsplaten stucen?

  Indicatie prijzen gipsplaat stucen

  Werkzaamheden stukadoor Prijs per m2*
  Glad maken muren € 14
  Glad maken plafonds € 16
  Spackspuiten € 9
  Spachtelputz muren € 12
  Spachtelputz plafonds € 15

  * Gemiddelde prijs, incl. btw, materiaal en arbeidskosten.

  Gipsplaten stucen brengt de nodige kosten met zich mee. De prijs is onder meer afhankelijk van het soort stucwerk en de oppervlakte, maar de prijzen verschillen ook per stukadoor. Bekijk de gemiddelde prijs van gipsplaten stucen per vierkante meter. Liever de exacte prijs weten?

  Voordelig gipsplaten laten stucen
  Meer inspiratie opdoen?

  Mogelijkheden gipsplaten stucen

  Gipsplaten op muren of plafonds kunnen op verschillende manieren worden gestuct. We onderscheiden 3 afwerkingsniveaus:

  • Goedkoop gipsplaten afwerken: enkel de naden tussen de gipsplaten worden opgevuld. Hierbij worden de naden alsnog zichtbaar bij verkeerd lichtinval, ook na het schilderwerk.
  naden gipsplaten afwerken
  • Meest gebruikte afwerkingsniveau: gipsplaten zijn netjes afgewerkt en klaar voor sausen of behangen.
  gipsplaten netjes afwerken
  • Hoogste afwerkingsniveau: gipsplaten zijn zodanig afgewerkt (met glad stucwerk of sierpleister) dat het stucwerk als afwerking dient.
  gipsplaten glad stucen

  Prijsopbouw gipsplaten stucen

  Materiaalkosten gipsplaten stucen

  Hoe worden de materiaalkosten opgebouwd van gipsplaten stucen? Uiteraard speelt het soort stucwerk een rol, net als de kwaliteit en dikte van de stuclaag. Aangezien het voorstrijken van gipsplaten vrijwel altijd nodig is, komt ook deze voorstrijk bij de materiaalkosten.

  Gipsplaten voorstrijken voor stucen

  Voordat je gipsplaten laat stucen, is het voorstrijken van gipsplaten nodig. Het voorbehandelen van de platen zorgt voor een goede hechtlaag voor het stucwerk. De stukadoor maakt het oppervlak glad door naden en schroefgaten op te vullen en een primer of voorstrijkmiddel aan te brengen.

  Gipsplaten laten stucen door vakman

  Wil je gipsplaten afwerken en heeft stucen jouw voorkeur? Dan wil je uiteraard dat dit goed gebeurt. Belangrijk is dat de naden netjes worden weggewerkt en het eindresultaat de gewenste kwaliteit heeft. Een groot deel van de stucwerk kosten wordt bepaald door de stukadoor. Aangezien iedere stukadoor zijn eigen uurtarief hanteert, raden we altijd aan om meerdere stukadoors te vergelijken. Zo weet je waar je voor betaalt en kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.

  Besparen op voorrijkosten Bij Slimster kom je alleen in contact met vakmannen die in jouw regio actief zijn. Zo houd je de voorrijkosten eenvoudig in de hand.

  Nooit te veel betalen voor een goede stukadoor

  Vraag gratis stukadoor offertes aan via Slimster en kom in contact met maximaal 4 bedrijven die in jouw regio werkzaam zijn. Je vergelijkt de bedrijven op prijs en kwaliteit, en beslist zelf welk bedrijf het beste bij jou en jouw wensen aansluit.

  Direct 669 stukadoors vergelijken

  Beste Stukadoor NL
  Kobe Stucadoor & Schildersbedrijf
  Stucadoorsbedrijf De Parel
  FCS Stucadoor
  Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal