Vaatwasser droogt niet goed meer

Vaatwasser droogt niet goed meer

Als je een vaatwasser hebt, staat centraal dat het apparaat goede resultaten geeft wat betreft het wassen én drogen van de vaat. Is het echter zo dat jouw vaatwasser plotseling niet meer goed droogt, dan kunnen hier verschillende redenen voor zijn. Slimster vertelt jou wat een slecht drogende vaatwasser kan veroorzaken en, nog belangrijker, hoe je dit kunt oplossen!

Oorzaken slecht drogende vaatwasser

Veel mensen denken in dit geval dat hun vaatwasser defect is, terwijl dit helemaal niet zo hoeft te zijn. Als je jouw vaat direct droog verwacht na een wasbeurt, kun je namelijk van een koude kermis thuiskomen. Het werkt namelijk als volgt: gedurende het einde van een wasprogramma komt er veel warme lucht vrij in de afwasmachine, waardoor de vaat zeer warm wordt.

Hierdoor droogt het water op de vaat automatisch op. Dit duurt echter wel een paar minuten. Je boekt de hoogste resultaten als je de vaatwasser deur even kort op een kier zet, zodat de waterdamp gemakkelijk weg kan komen. Na een paar minuten is de vaat schoon en droog.

Houd er echter wel rekening mee dat er water in de kopjes kan blijven liggen als je ze op de verkeerde manier neerzet (dus met de opening naar boven). Hetzelfde geldt voor borden en schotels. Verticaal neerzetten is bij dit servies aan te raden. Oftewel: door de vaat op de juiste manier in de vaatwasser te plaatsen, zal er geen water meer overblijven. Via Slimster kun je ook eens kijken naar de vaatwassers met goede droogresultaten. Deze zullen jouw vaat nog sneller afdrogen!

De beste vaatwassers van dit jaar vergelijken?
Beste vaatwassers

Verwarmingselement

Daarnaast kan het zo zijn dat het elektronische verwarmingselement in het apparaat niet meer goed werkt. Zo zou deze aangebrand of verkalkt kunnen zijn. Is dit het geval, dan moet je dit element vervangen. Je kunt een nieuw verwarmingselement bestellen of kopen bij een speciaalzaak of online onderdelenwinkel. Vind je het lastig om dit soort onderdelen zelf te vervangen? Laat de reparatie dan uitvoeren door een specialist. Zo weet je zeker dat het op de juiste wijze gedaan wordt!

Thermostaat vervangen?

Tevens zijn er veel machines die werken met een thermostaat om de temperatuur binnen in de machine te meten. Indien deze thermostaat niet meer goed werkt, kun je te maken krijgen met niet goed drogende was. In dit geval zul je deze thermostaat moeten vervangen voor een nieuw model.

Droogventilator

Heb je een duurder model vaatwasser, dan kan het probleem ook worden veroorzaakt door een defecte droogventilator. Duurdere afwasmachines beschikken doorgaans over zo’n ventilator, waarbij ze de vaat drogen met lucht die wel of niet verwarmd wordt. Indien dit de veroorzaker is van jouw problemen, raden we aan om de ventilator te vervangen.

vaatwasser niet droog

Monteur inschakelen

We willen je er wel op attenderen dat het vervangen van onderdelen in de vaatwasser een klus is met precisie. Tevens kan het gevaarlijk worden. Zorg dus in ieder geval dat je te allen tijde de stroom uit hebt staan wanneer je een dergelijke klus uitvoert. Om er zeker van te zijn dat de opdracht op een veilige, deugdelijke wijze uitgevoerd wordt, schakel je een monteur in.

Vaatwassers vergelijken

Je kunt de verschillende vaatwassers van Slimster eenvoudig met elkaar vergelijken door ze te selecteren en te klikken op ‘vergelijken’. Met behulp van de opties in het filtermenu kun je jouw zoekvoorkeuren aanscherpen. Vervolgens kun je zeer eenvoudig ingaan op een leuk aanbod met bijvoorbeeld de goedkoopste vaatwasser. Bekijk prijzen en leveringstijden en ga in zee met een van onze webshops. Je kunt jouw nieuwe vaatwasser online kopen!