Hoe vaatwasser filter schoonmaken?

Hoe vaatwasser filter schoonmaken?

Als je een vaatwasser hebt, zul je al snel merken dat je het filter zo nu en dan moet schoonmaken. Doe je dit niet, dan raakt jouw afwasmachine verstopt door etensresten die in het filter blijven zitten. Wij raden je aan om het filter eens per week of 1x in de twee weken schoon te maken. Slimster legt je uit hoe je dit het beste kunt doen. Meer informatie over vaatwassers en praktische tips lees je in de VaatPedia van Slimster!

Filter vaatwasser schoonmaken

Allereerst verwijder je het onderste rek van de vaatwasser, zodat je gemakkelijk bij het filter kunt komen. Draai nu het filter los en haal deze uit de vaatwasser. Vervolgens verwijder je tevens het binnenste filter. Heb je dit gedaan, dan dien je alle verschillende onderdelen even grondig af te spoelen en kun je de grove resten met de hand verwijderen. Nu is het filter weer schoon en plaats je deze met de hand terug, waarna je ook het rekje weer in de vaatwasser plaatst. Je hebt het filter van de vaatwasmachine nu schoongemaakt.

Pomp, filter en sproeiarmen reinigen

Afwasmachines online vergelijken

Ben jij op zoek naar een afwasmachine? Via Slimster vergelijk je verschillende modellen. Maak gebruik van het keuzemenu om jouw zoekvoorkeuren in te stellen en filter op deze manier naar de juiste modellen. Zoek je naar de goedkoopste? Of ben je op zoek naar een model met veel functies? Via Slimster vind je te allen tijde het juiste model voor jouw situatie. Ga in zee met een aanbieding van één van onze aangesloten webshops, zodat je jouw nieuwe vaatwasser online kunt kopen. Slimster.nl: vaatwassers met interessante prijzen!

Benieuwd naar onze beste vaatwasser test?
Beste vaatwassers