Hoe moet ik een vaatwasser ontvetten?

Hoe moet ik een vaatwasser ontvetten?

Als jouw vaatwasser niet goed meer werkt, is de kans groot dat dit veroorzaakt wordt door achtergebleven vetresten. In dit geval is het van een groot belang om deze vetresten op een juiste manier te verwijderen, zodat de problemen niet verergeren. Indien jouw vaatwasser last heeft van vetresten, zal deze jouw vaat niet meer op een goede manier schoon kunnen maken.

We leggen je daarom direct uit hoe je vetresten op de beste manier verwijdert uit de afwasmachine. De foto aan de rechterkant laat zien hoe het eruit ziet als vetresten zich ophopen in het labyrint van vaatwassers! Wil jij jouw vaatwasser ontvetten? Dit lutkt het best door de tips van Slimster in dit VaatPedia artikel te volgen.

Door de vaatwasser regelmatig te ontvetten kun je allerlei problemen voorkomen. Geef je afwasmachine de nodige liefde en je zult merken dat deze veel langer meegaat!

Vaatwasser ontvetten

Als je merkt dat jouw vaatwasser niet meer de juiste schoonheidsresultaten levert, zul je deze moeten ontvetten. De kans is namelijk erg groot dat de vaatwasser vol zit met vet, waardoor deze zijn werk niet meer goed kan doen. Je kunt hiervoor gebruik maken van professionele ontvettingsmiddelen, die je in de speciaalzaak kunt aanschaffen. Een merk als Electrolux heeft diverse handige middelen op de markt gebracht. Je kunt er echter ook voor kiezen om soda of azijn te gebruiken, zodat je bespaart op de kosten. Deze middelen hebben in principe hetzelfde effect als de professionele ontvettingsproducten.

Kies nu het programma op de vaatwasser dat de hoogste temperatuur heeft en laat de vaatwasser 20 minuten op dit vaatwasprogramma draaien. Voor de goede orde: zonder dat de afwasmachine voorzien is van een vieze vaat. Deze dient dus wel leeg te zijn wanneer je deze truc uithaalt. Op deze manier zorgt de vaatwasser er zelf al voor dat het ergste vuil wordt verwijderd. Heb je dit gedaan? Dan kun je een handvol soda, azijn of een professioneel ontvettingsproduct mengen met heet water en in de vaatwasser gooien. Geef de vaatwasser vervolgens een half uur om zijn programma af te maken.

Op zoek naar de beste vaatwassers van dit jaar?
Beste vaatwassers

Hoe afwasmachine ontvetten?

Vaatwasser draait niet meer

Voor het uitvoeren van deze handeling is het natuurlijk wel belangrijk dat de vaatwasmachine nog kan draaien. Het is namelijk zo dat als de vaatwasser een te hoog vetpercentage heeft, deze niet meer goed kan draaien. Daarom is het dan ook zo belangrijk om jouw vaatwasser snel te ontvetten wanneer je merkt dat de vaat er minder schoon uitkomt. Indien jouw vaatwasser niet meer draait, kun je deze het beste laten repareren door een vakman.

Afwasmachines vergelijken

Ben jij op zoek naar een goede vaatwasser? Via Slimster vind je goedkope en robuuste modellen. Je kunt ze eenvoudig vergelijken op prijs en kwaliteit, door gebruik te maken van ons handige filtermenu. Geef hier aan wat jouw wensen zijn met betrekking tot de functies en bijvoorbeeld de afmetingen en prijsklasse. Zo vind je in no-time de goedkoopste én beste afwasmachine voor jouw situatie. Je kunt een aanbieding selecteren van een van de aangesloten webshops en gemakkelijk jouw nieuwe vaatwasser online kopen!