Beste vaatwasser van 2024

Beste vaatwasser van 2024

Voor elke categorie - beste vrijstaande vaatwasser, beste inbouw vaatwasser, beste onderbouw vaatwasser en beste compacte vaatwasser - hebben we de winnende vaatwasautomaten op een rij gezet. Op deze pagina kun je doorklikken naar de categoriepagina's voor de beste vrijstaande, inbouw en onderbouw afwasmachines. Daar tonen we jou de 3 meest verkochte modellen van dit moment én laten we je uiteraard de Beste Koop vaatwassers en Best Geteste afwasmachines zien.

Beste vrijstaande afwasmachines

Beste vrijstaande vaatwassers Met een vrijstaande vaatwasser heb je veel vrijheid en gemak. Je kunt ze vrijwel overal in huis plaatsen.

 • Best geteste
 • Meest verkochte
 • Beste koop

Beste inbouw afwasmachines

Beste inbouw vaatwassers Inbouw afwasmachines worden semi of volledig ingebouwd in je keuken met een frontpaneel.

 • Best geteste
 • Meest verkochte
 • Beste koop

Beste onderbouw afwasmachines

Beste onderbouw vaatwassers Een onderbouw vaatwasser is semi ingebouwd en is vanaf de buitenzijde te bedienen.

 • Best geteste
 • Meest verkochte
 • Beste koop

Beste compacte afwasmachines

Beste compacte vaatwassers Een mini vaatwasser neemt weinig ruimte in beslag en is geschikt voor huishoudens met 1 of 2 personen.

 • Best geteste
 • Meest verkochte
 • Beste koop

Beste vaatwasser Slimster

Slimster heeft een heel groot assortiment met vaatwassers, maar welk model is nu de beste van 2024? Wij weten het dankzij een onafhankelijk productonderzoek, dat we hebben uitgevoerd naar alle modellen vaatwassers die we online hebben gezet. We hebben de kwaliteit getest en deze vergeleken met de prijs. Deze resultaten hebben we gecombineerd met het oordeel van De Consumentenbond over elk model én met de ervaringen van gebruikers. Uit al dit onderzoek kwamen prachtige resultaten naar voren, die we hier graag met jou delen.

Beste vaatwassers test

Slimster.nl is onderdeel van Slimster. Het Beste vaatwassers en Beste Koop vaatwasser van 2024 overzicht is een product van Slimster© en wordt door onze bezoekers beoordeeld met een 8.8/10 (350 personen).

De Beste vaatwasser en de Beste koop afwasmachine, welke zijn dat voor het jaar 2024 en welke waren dit in 2023 en wat komt er nog meer aan in 2024? Wat doen wij om tot de "Beste vaatwasser en Beste Koop vaatwassers van 2024" te komen?

Wij verzamelen alle reviews van websites uit binnen- en buitenland, maar ook de Consumentenbond bestuderen wij goed. Daarnaast doen wij zelf ook structureel onderzoek naar afwasmachines. Zo kijken wij naar o.a. was- en droogresultaat, energieverbruik, programma’s, geluid en gebruiksgemak.

Uit deze test komt altijd een Beste Koop vaatwasser naar voren plus een Beste vaatwasser. Maar wat zegt dit? Een goede prijs kwaliteit verhouding? Dat is natuurlijk leuk, maar ben je daar over 3 jaar nog steeds blij mee? Kortom, is het nú kopen van een 'beste prijs/kwaliteit' vaatwasser écht een slimme keus? Daarnaast zetten wij de meest verkochte afwasmachines van 2024 voor jou op een rijtje. Alle onderzoeken en data bundelen wij en de Slimster productexperts bepalen iedere maand de Slimster Beste drogers en Beste Koop wasdroger van 2024:

 • Beste koop vaatwasser: Getest door Consumentenbond, eigen onderzoek en data, goede prijs-kwaliteitverhouding.
 • Best geteste vaatwasser: Getest door Consumentenbond, eigen onderzoek en data, beste kwaliteit.
 • Meest verkocht vaatwassers: Eigen onderzoek, eigen data en partners zoals Gfk.

Hoe testen wij de beste vaatwassers?

Benieuwd naar hoe wij deze lijst met beste afwasmachines samenstellen? We verzamelen niet alleen reviews van gebruikers uit binnen- en buitenland. We houden de periodieke onderzoeken van de Consumentenbond ook nauwlettend in de gaten. Om echt onafhankelijk onderzoek te kunnen doen testen wij zelf ook op structurele basis vaatwassers.

Helaas is het niet mogelijk om elk nieuw model te testen. Daarom selecteren we modellen van populaire merken en proberen we een verdeling te maken tussen vrijstaande vaatwassers, inbouw vaatwassers en onderbouw vaatwassers. Daarnaast streven we er naar om uit iedere prijsklasse apparaten te testen.

In onze beste vaatwasser test beoordelen we modellen op diverse factoren. Belangrijk voor ons oordeel zijn onder andere wasresultaat, droogresultaat, energieverbruik en gebruiksgemak. Het is onmogelijk om de levensduur te testen, maar in deze blog lees je meer informatie over de levensduur van afwasmachines.

Was- en droogresultaten test

Wat verwacht je van een goede vaatwasser? Dat jouw vuile vaat er natuurlijk weer blinkend schoon én droog uit komt. Daarom testen we de vaatwassers op hun was- en droogresultaat. Dit doen we allereerst door diverse soorten vlekken op de vaat te maken. Denk aan etensresten, sauzen, sap en koffieresten. We testen servies, glazen, pannen en kunststof doosjes. We controleren hoe schoon de vaat is geworden. Ook kijken we of de couverts mooi gedroogd zijn, dus zonder strepen of vlekken.

Energieverbruik afwasmachine

Wil je besparen op de energiekosten en het milieu een handje helpen? Dan is het goed om te kiezen voor een vaatwasser met zuinig energielabel. Maar energieklasse zegt niet alles. Daarom testen we het werkelijke waterverbruik en stroomverbruik per cyclus. Hierbij kijken we naar het standaardprogramma en het ECO-programma.

Geluidsniveau vaatwasser

Heb je een open keuken? Dan wil je natuurlijk geen overlast hebben van een draaiende vaatwasser. Bij het kiezen van de best geteste afwasmachines kijken we dus ook kritisch naar het geluidsniveau. We beoordelen het aantal geproduceerde decibels tijdens een vaatwasprogramma. Ook laten we onze experts subjectief het geluid beoordelen. Decibel zegt namelijk niet alles, het soort geluid en de toonhoogte kan aanzienlijk verschil maken in ervaring. Stille vaatwassers krijgen een hogere score.

Gebruiksgemak

Bij dit onderdeel kijken we vooral naar de gebruiksvriendelijkheid van de vaatwassers. Dus onder andere naar het inruimen van de afwasmachine, flexibiliteit van de rekken, bestekmand of lade, schoonmaken van de filters en het instellen van programma’s en temperatuur.

Testresultaten Beste Koop & Getest vaatwasser

De resultaten van ons eigen onderzoek naar de beste vaatwasser koppelen we aan de reviews van gebruikers uit binnen- en buitenland. Daarbij voegen we de testscores van De Consumentenbond. Al deze gegevens samen verwerken wij tot dit product; De Beste Koop en Beste Getest vaatwassers van Slimster.

Beste vaatwasser merken

Geen tijd om de hele test te bekijken? Wil jij direct zien welke vaatwasser merken het best scoren? De onderstaande merken staan steevast hoog in onze lijst.

Voor wie testen wij vaatwassers?

Geen zin meer om met de hand af te wassen? Dan is een vaatwasser een goede investering. Daarom is onze test naar de beste afwasmachine voor iedereen. Iedereen die een nieuwe vrijstaande of inbouw vaatwasser wilt kopen en benieuwd is naar welke merken en modellen hun prijs écht waard zijn. Het doel van onze vaatwassertest is om jou te helpen bij het vinden van de beste afwasmachines voor de scherpste aanbieding!

Ervaringen

De resultaten van dit onderzoek zijn samengevoegd met de gebruikerservaringen en daarna gecombineerd met de prijs van de vaatwasser. Op deze manier hebben we beoordeeld wat volgens Slimster de Beste Vaatwasser voor 2024 is. Bij Slimster kan je alles vinden over wassen, daarom hebben wij ook alle wasautomaten en drogers getest om de Beste Koop en Beste Getest modellen te vinden. Neem dus ook eens een kijkje bij onze beste wasmachines en beste wasdrogers.