Gratis vaatwassers offertes?
Gratis & vrijblijvend

Vaatwasser reparatie

Pascal van de Beek
Content Specialist
2 minuten

Zoek jij een vakkundige monteur voor het repareren van jouw vaatwasser? Wij helpen jou bij het vinden van de juiste vakman. Dit doe je eenvoudig door jouw postcode in het formulier hieronder in te vullen. Zo wordt jouw vaatwasser reparatie klus gekoppeld aan een witgoedreparateur in jouw buurt. Of je nu in een grote stad als Amsterdam, Rotterdam of Den Haag woont, of in een klein dorpje. Via Slimster vergelijk je eenvoudig en erkende klusjesmannen.

Vaatwasser laten repareren door ervaren vakman?

Vaatwasser reparatie in heel Nederland

De vaatwasser is één van de witgoed apparaten die we het meest gebruiken in ons huishouden. We genieten massaal van het gemak van niet meer zelf met de hand afwassen. Het is dan ook zeer vervelend als jouw afwasmachine er ineens mee stopt. Vertoont jouw vaatwasser mankementen? Dan wil je natuurlijk dat dit zo snel mogelijk wordt opgelost. Via Slimster schakel je eenvoudig een monteur in voor jouw vaatwasser reparatie. De bij ons aangesloten witgoed specialisten zijn actief in heel Nederland. Zo wordt jouw vaatwasser storing snel verholpen voor de laagste kosten!

Veelvoorkomende afwasmachine problemen

Er zijn een aantal vaatwasser defecten die regelmatig voorkomen. Zo kan het zijn dat jouw afwasmachine het water niet wegpompt, of dat de vaat vies uit de machine komt. Andere problemen die we vaak zien zijn witte aanslag op glazen, een lekkende vaatwasmachine of een niet goed drogende vaatwasser. Voor alle vaatwasser reparaties kun je een witgoedspecialist inschakelen via bovenstaand formulier.

Wil je jouw vaatwasser laten aansluiten of de vaatwasser laten inbouwen? Ook voor deze klussen kun je voordelig een vakman inschakelen.

Water wordt niet weggepompt

Dit kan veroorzaakt worden door verstopte filters, een knik in de afvoerslang of een verstopte afvoer. Blijft er na het draaien van een programma nog water in de vaatwasser staan? Dan is dit vaak een teken dat de afvoerpomp verstopt is. Dit kan gebeuren wanneer het filter te vol is of niet goed is vastgedraaid.

Vaatwasser lekt water

Als je regelmatig een plasje water op de grond bij de vaatwasser vindt kan dit twee oorzaken hebben. Allereerst kan een sproeiarm geblokkeerd worden (door bijvoorbeeld een te hoog bord). Hierdoor blijft de sproeiarm water spuiten richting de deur en uiteindelijk zal dit water naar buiten lopen.

Een andere mogelijkheid is dat er water naar buiten lekt door de deurrubbers. Wanneer deze versleten zijn door vuil, afwasmiddel en heet water worden de rubbers poreus en lekt er water naar buiten.

De vaat wordt niet droog

Wanneer de vaat na een wasprogramma regelmatig nat blijft en niet meer goed droogt kan dit zeer vervelend zijn. Voordat je de kopjes weer in de kast kunt zetten moet je deze eerst nog afdrogen. Dit kan veroorzaakt worden door een defect verwarmingselement, een slecht werkende thermostaat of een probleem met de droogventilator.

Repareren vaatwasser merken

Vaatwasser reparatie

De aangesloten monteurs kunnen alle merken vaatwassers repareren. Wil je jouw Bosch, Siemens, AEG of Miele vaatwasser laten maken? De aangesloten specialisten schakel je in voor de laagste prijs om onder andere de volgende merken te repareren.