Gratis koelkasten offertes?
Gratis & vrijblijvend

Koelkast laten repareren

Pascal van de Beek
Content Specialist
2 minuten

Heb jij problemen met je koelkast en weet je dit niet zelf op te lossen? Zoals veel ijsvorming in het vriesgedeelte of een te hoge temperatuur in de koelruimte. Voordat je een nieuw model gaat bestellen kun je een witgoed monteur laten kijken naar jouw koelkast.

Via Slimster kun je eenvoudig een vakkundige monteurs vergelijken. Het mooie is; zij zijn door heel Nederland actief. Dus ongeacht of je nu in grote steden als Amsterdam, Lelystad of Rotterdam woont, of juist in een klein dorpje ergens in Limburg. Er is altijd een vakman bij jou in de buurt. Vraag gratis & vrijblijvend witgoed offertes aan voor jouw koelkast reparatie. Jouw klus wordt direct gekoppeld aan een lokale specialist!

Koelkast laten repareren door vakman

  • Ervaren specialisten
  • Bespaar tijd & geld
  • Vergelijken = beste deal
  • Werkzaam in jouw regio
  • Tot 2 vrijblijvende offertes

Koelkast reparatie in heel Nederland

Wanneer de koelkast niet meer goed functioneert dan kan dat veel gevolgen hebben. Het is natuurlijk zonde om alle verse producten in je koelkast weg te moeten gooien. Door het apparaat regelmatig schoon te maken kun je veel problemen voorkomen. Toch zie je dat veel koelkasten na enkele jaren defecten of storingen beginnen te tonen.

Gelukkig zijn de bij Slimster.nl aangesloten witgoed monteurs actief in heel Nederland. En kunnen ze alle soorten koelkasten repareren. Niet alleen voor een kastmodel of koelvriescombinatie zit je hier goed, ook jouw Amerikaanse koelkast of wijnkoelkast kun je met een gerust hart laten maken door een klusjesman.

Heb jij een nieuwe Side-by-side koelkast gekocht? Dan moet deze natuurlijk goed worden aangesloten. Je kunt jouw Amerikaanse koelkast laten aansluiten door een vakman via Slimster!

Meest voorkomende problemen koelkast

Koelkast reparatie

Als jouw koelkast kapot gaat zit je al snel in dubio. Ga je de koelkast proberen te maken of is het verstandiger om een nieuwe te kopen. Beslis niet overhaast, want in veel situaties is een koelkast reparatie snel en tegen lage kosten uit te voeren. Maar wat zijn de meest voorkomende problemen met koelkasten?

Koelruimte is nat van binnen

Jouw koelkast is nat van binnen? Over het algemeen is dit dus niet erg. Vaak zal je merken dat er in de zomer meer condens ontstaat. Het is dan warmer, waardoor het opwarmen en koelen van de koelkast vaker plaatsvindt. Ook komt er nog warmere lucht in de koelruimte bij het openen van koelkastdeur.

Blijft de koelkast erg nat? Dan kan dit veroorzaakt worden door defecte deurrubbers of een probleem met de deursluiting. Een monteur kan voor een scherpe prijs nieuwe deurrubbers plaatsen om dit defect te verhelpen.

IJsvorming in de koelkast

Een beetje rijpvorming in de koelkast is geen probleem. Dit hoort bij het natuurlijke proces door condensatie in de koelruimte. Zitten er echter dikke lagen ijs op de wanden? Dan kan dit duiden op een defecte koelkast. Er zijn helaas verschillende oorzaken mogelijk, zoals versleten deurrubbers, een kapotte ventilator of verstopte condenswaterafvoer. Ook een defecte thermostaat kan de boosdoener van ijs in de koelkast zijn.

Een erkende witgoed monteur kan jouw koelkast repareren door te achterhalen wat de precieze oorzaak is. Zo kan er bijvoorbeeld een nieuwe thermostaat geplaatst worden. Wil jij voorkomen dat er ijsvorming in de koelkast ontstaat? Ga dan voor een No Frost koelkast.

Koelkast wordt niet koud

Merk je dat jouw koelkast niet meer koud wordt en meer moeite heeft met het vasthouden van de juiste temperatuur? Het is vervelend wanneer de koelkast slecht koelt. Niet alleen omdat jouw etenswaren dan eerder bederven, maar ook omdat de koelkast vaker aanslaat. Dit heeft als gevolg dat het energieverbruik omhoog gaat en jou dus meer kosten oplevert.

De oorzaak van koelproblemen is lastig te achterhalen. Het kan te maken hebben met de compressor, maar ook een defecte temperatuursensor of thermostaat kan de veroorzaker zijn. De witgoed monteur zal jouw koelkast nakijken en ook de printplaat controleren op slechte condensatoren. Als het nodig is kan de vakman een nieuwe printplaat in de koelkast monteren.