Vaatwasser pompt water niet weg

Vaatwasser pompt water niet weg

Het is het meest voorkomende probleem bij vaatwassers: het water wordt niet goed weggepompt. Hierdoor blijft er water op de bodemplaat staan. Het kan zelfs leiden tot lekkages en een plasje water op de keukenvloer. Gelukkig zijn er zelf veel dingen die je kunt doen voordat je een monteur in huis haalt. Slimster.nl geeft je een handige checklist, zodat je jouw vaatwasser zelf kunt repareren. Meestal komt dit probleem namelijk door een knik in de afvoerslang. Slechts als de pomp defect is, zal deze vervangen moeten worden door een specialist.

Vaatwasser pompt water niet weg

Dit kan veroorzaakt worden door verstopte filters, een knik in de afvoerslang of een verstopte afvoer. In dit VaatPedia artikel geven we je tips om deze problemen te verhelpen. Heeft jouw vaatwasser een display? Dan wordt hier een foutmelding getoond als het water niet weggepompt kan worden. Bekijk hier alle vaatwasser foutcodes!

Verstopte filters

Om te controleren of dit het geval is, zul je zelf op onderzoek uit moeten gaan. Hierbij controleer je als eerste de filters. Het is namelijk zo dat verstopte filters zorgen dat het apparaat niet meer goed kan afpompen. De filters zitten onderin de vaatwasser en je kunt ze er eenvoudig uithalen door ze los te draaien. Vervolgens trek je ze eruit en maak je ze schoon. Hier lees je meer over het schoonmaken van vaatwasser filters.

Wil jij weten wat de beste vaatwassers zijn?
Beste vaatwassers

Knik in de afvoerslang

Het probleem kan ook veroorzaakt worden door een knik of deuk in de afvoerslang. Hierdoor kan de waterafvoer al snel worden geblokkeerd. Je kunt dit zelf controleren en als dit het geval is, zet je de slang weer op de juiste manier op zijn plaats. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte is voor het wegpompen van het water.

Verstopte afvoer

Het kan ook zo zijn dat het probleem wordt veroorzaakt door de verbinding met de afvoer. In dit geval maak je gebruik van een model dat verbonden zit met de afvoer. Is deze afvoer verstopt, dan is dit de oorzaak voor het probleem. Het water kan op deze manier immers niet meer doorstromen. Zijn deze drie oorzaken echter niet toereikend, dan raden we je aan om een monteur in te schakelen. De pomp van de afwasmachine zal dan hoogstwaarschijnlijk defect zijn.

Vaatwasser pomp ontstoppen

Vaatwasser laten repareren

  • Ervaren specialisten
  • Bespaar tijd & geld
  • Vergelijken = beste deal
  • Werkzaam in jouw regio
  • Tot 2 vrijblijvende offertes

Vaatwasser reparatie

Vaatwassers vergelijken

Ben jij op zoek naar een vaatwasser, dan kun je de verschillende afwasmachines bekijken en vergelijken via Slimster. Wij hebben een handige selectie gemaakt en je kunt verder filteren door gebruik te maken van ons keuzemenu links in beeld. Hier kun je aangeven wat de prijzen, afmetingen en voorkeursfuncties zijn. Heb jij vervolgens een interessant aanbod met de goedkoopste vaatwasser gevonden, dan kun je in zee gaan met een van onze aangesloten webshops. Slimster.nl: dat is online vaatwassers kopen!