Is het verstandig om een vaatwasser in Duitsland te kopen?

Is het verstandig om een vaatwasser in Duitsland te kopen?

Soms krijgen wij de vraag van klanten of het verstandig is om een vaatwasser in Duitsland te kopen. Als een aanbieding in ons buurland net even iets goedkoper is, lokt het al snel om over te gaan op een koop in een ander land. Toch willen we jou adviseren om dit niet te doen en een vaatwasser te kopen via de bekende wegen en webshops in Nederland. Slimster legt je hier uit waarom het verstandiger is jouw vaatwasser in Nederland aan te schaffen. Meer tips over vaatwassers lees je in onze VaatPedia artikelen!

Garantie afwasmachine uit Duitsland

Ten eerste vanwege de garantie. Als je jouw nieuwe vaatwasser in je eigen land koopt, ben je er zeker van dat alles goed is geregeld met de garantie. Je kunt doorgaans tot maar liefst 2 jaar gebruik maken van de wettelijke garantiemogelijkheden. In principe is deze 2 jaar-regeling een Europese regeling, maar feit is dat niet alle internationale winkels deze keurig hanteren. Als je jouw vaatwasser van bijvoorbeeld Siemens internationaal koopt, zal dit niet voor problemen zorgen, terwijl het wel een probleem kan zijn als je het via een Duitse webshop of winkel aanschaft.

Mocht het al zo zijn dat je geluk hebt met de Duitse winkel, dan zul je terug moeten naar Duitsland om jouw afwasmachine daar te brengen en te halen. Het kan ook zo zijn dat de partij de vaatwasser bij jou thuis op komt halen, maar de voorrijkosten zullen door de afstand hoogstwaarschijnlijk toenemen.

Duitse handleiding

Een ander nadeel als je een vaatwasser in Duitsland koopt, is dat je een apparaat ontvangt met een Duitse handleiding en functies in het Duits. Nu kan het zijn dat jouw Duits erg goed is en dat dit geen probleem voor je vormt. De meeste gebruikers ervaren het echter toch als meer gebruiksvriendelijk om een apparaat met een Nederlands bedieningspaneel in huis te hebben. Deze kwaliteit krijg je aangeboden als je een vaatwasser aanschaft via een Nederlands verkooppunt.

De beste vaatwassers van Nederlandse webshops!
Beste vaatwassers

Vaatwassers vergelijken

Via Slimster kun je alsnog een goedkope vaatwasser aanschaffen. Dit doe je door verschillende modellen te bekijken en online te vergelijken. Maak hiervoor gebruik van ons filtermenu links in beeld. Je kunt hier zelf opgeven wat jouw zoekvoorkeuren zijn. Zo kun je kiezen voor een goedkope vaatwasser of juist voor een iets duurdere, geavanceerde vaatwasmachine. Of je nou de goedkoopste of de meest uitgebreide machine kiest; via Slimster.nl vind je altijd een leuke aanbieding. Je kunt jouw vaatwasser online kopen via één van de aangesloten webshops!