Hoe kan ik het beste een vaatwasser vervoeren?

Hoe kan ik het beste een vaatwasser vervoeren?

Ga je verhuizen? Of heb je net een vaatwasser gekocht in de winkel? Dan zul je jouw vaatwasser moeten vervoeren. Het geniet de voorkeur om de afwasmachine rechtop te vervoeren. Lukt dit echter niet, doordat deze bijvoorbeeld niet rechtop in de auto past, dan kun je deze tevens kantelen. Slimster legt jou hieronder uit hoe je dit het beste aan kunt pakken.

Vaatwasser liggend vervoeren?

Wil je jouw vaatwasser liggend vervoeren, dan is dit ook mogelijk. Belangrijk is wel dat je van tevoren het waterreservoir en de slang ontdoet van al het water. Tevens in het van een groot belang om alle loszittende elementen te verwijderen uit de vaatwasser. Denk hierbij aan het verwijderen van de rekken en sproeiers.

Indien je een koelkast of vrieskist op deze wijze zou willen vervoeren, is dit wel iets wat we niet kunnen aanraden. Deze machines maken namelijk gebruik van een speciale vloeistof om het apparaat koud te kunnen houden. Indien je ze op hun zij zet, zal deze vloeistof door de machine heengaan, waardoor deze mankementen kan gaan vertonen.

Je kunt een zogeheten Tiller (of Stairmobil) gebruiken om de afwasmachine van de plek in de keuken naar de auto te verplaatsen. Hiermee kun je jouw apparaat ook gemakkelijk van hoogte laten verplaatsen.

Vaatwasser vervoeren en plaatsen

Afstand

Daarnaast is het aan te raden om niet te lange afstanden af te leggen met de vaatwasser. Indien het niet anders kan, raden we je aan om in ieder geval te zorgen voor een zo zacht mogelijke ondergrond voor de vaatwasmachine. Wanneer jouw auto dus over een hobbel rijdt, zal de vaatwasser de klap minder hard opvangen, waardoor de kans op een defect sterk zal worden verkleind. Leg dus een aantal kleden op de bodem van de aanhanger of op de vloer van het busje.

slimster
De webshops die bij Slimster zijn aangesloten komen jouw nieuwe vaatwasser thuis bezorgen. Je hoeft je geen zorgen te maken over het vervoeren van de afwasmachine!

Vaatwassers vergelijken

Wil jij verschillende modellen vaatwassers met elkaar vergelijken? Ben je benieuwd naar welk model de goedkoopste is en welke de meeste functies heeft? Of zoek je jouw ideale machine wat betreft de prijs-kwaliteitverhouding? Maak gebruik van ons filtermenu en zoek alleen op modellen die jou aanspreken. Selecteer per keer maximaal vier modellen en laat ze aan een speciale vergelijking ondergaan. Selecteer een interessante aanbieding van een webshop, zodat jij de nieuwe vaatwasser online kunt kopen!