Beste wasdroger van 2024

Beste wasdroger van 2024

Het is heel goed mogelijk dat jij door het grote aanbod de bomen in het bos niet meer kunt zien. Er is zo veel keus in merk en model, dus hoe moet je er nou achter komen welke droger de beste van 2024 is? Slimster heeft een onafhankelijk onderzoek uitgevoerd naar het gehele assortiment dat op onze website staat. Elk model is getest op kwaliteit en vervolgens vergeleken met de prijs van het product. Uiteraard hebben we ook de gebruikerservaringen van andere klanten meegenomen in ons onderzoek. Tot slot hebben we het oordeel van onder andere De Consumentenbond verwerkt in de resultaten.

Dit alles tezamen leidde tot een groot vergelijkend warenonderzoek waaruit de beste wasdrogers van 2024 zijn gerold. Hieronder staat per type droger (warmtepompdroger, condensdroger en luchtafvoerdroger) het resultaat van dit onderzoek. Naast de Best Geteste wasdroger, hebben we ook de Beste Koop uitgelicht en geven we aan welke drogers het meest verkocht worden.

Beste warmtepompdroger

Beste warmtepompdroger Een warmtepompdroger is een zuinigere versie van de condensdroger. Dit type verbruikt ongeveer de helft van de energie vergeleken met een condens- of luchtafvoer wasdroger.

 • Best geteste
 • Meest verkochte
 • Beste koop

Beste condensdroger

Beste condensdrogers Een condensdroger is bijna overal in huis te plaatsen. Waar andere drogers, zoals de luchtafvoerdroger, vochtige lucht naar buiten afvoeren, haalt de condensdroger het vocht uit de lucht.

 • Best geteste
 • Meest verkochte
 • Beste koop

Beste luchtafvoerdroger

Beste luchtafvoerdroger Een luchtafvoerdroger voert warme lucht met waterdamp af door een afvoerslang.

 • Best geteste
 • Meest verkochte
 • Beste koop

Beste onderbouw wasdroger

Beste onderbouw wasdroger Een onderbouw wasdroger kan worden geplaatst onder het aanrecht of een werkblad.

 • Best geteste
 • Meest verkochte
 • Beste koop

Beste centrifuge

Uiteraard hebben we ook de centrifuges getest. Het beste model was die van AEG. Hierin past maar liefst 5 kilo wasgoed, wat behoorlijk veel is voor een centrifuge. Het is een vrijstaand model dat overal kan worden neergezet, mits er een stopcontact in de buurt is. De besturing is elektronisch.

Heb jij niet alleen een nieuwe wasdroger nodig, maar kan je ook wel een nieuwe wasmachine of vaatwasser gebruiken? Ook voor deze producten helpt Slimster.nl jou bij het vinden van de Beste Koop en Beste Getest modellen voor 2024. Bekijk de beste wasmachines om de meest energiezuinige en best presterende wasautomaat te vinden. Neem daarnaast ook eens een kijkje bij de beste afwasmachines om de vaatwasser te vinden die jouw vuile borden het best reinigt!

slimster
Om jou te helpen bij het vinden van de beste wasdrogers hebben we diverse merken en modellen getest. Zo kunnen we bepalen welke drogers behoren tot de Beste Koop of Beste Getest van dit moment!

Beste wasdrogers test

Slimster.nl is onderdeel van Slimster. Het Beste wasdrogers en Beste Koop wasdroger van 2024 overzicht is een product van Slimster© en wordt door onze bezoekers beoordeeld met een 9.2/10 (272 personen).

De Beste wasdroger en de Beste koop droger, welke zijn dat voor het jaar 2024 en welke waren dit in 2023 en wat komt er nog meer aan in 2024? Wat doen wij om tot de "Beste droger en Beste Koop wasdrogers van 2024" te komen?

Wij verzamelen alle reviews van websites uit binnen- en buitenland, maar ook de Consumentenbond bestuderen wij goed. Daarnaast doen wij ook structureel onderzoek naar wasdrogers. Zo kijken wij naar o.a. droogresultaat, snelheid, energieverbruik, programma’s, geluid en gebruiksgemak

Uit deze test komt altijd een Beste Koop wasdroger naar voren plus een Beste wasdroger. Maar wat zegt dit? Een goede prijs kwaliteit verhouding? Dat is natuurlijk leuk, maar ben je daar over 3 jaar nog steeds blij mee? Kortom, is het nú kopen van een 'beste prijs/kwaliteit' droger écht een slimme keus? Daarnaast zetten wij de meest verkochte drogers van 2024 voor jou op een rijtje. Alle onderzoeken en data bundelen wij en de Slimster productexperts bepalen iedere maand de Slimster Beste drogers en Beste Koop wasdroger van 2024:

 • Beste koop wasdroger: Getest door Consumentenbond, eigen onderzoek en data, goede prijs-kwaliteitverhouding.
 • Best geteste wasdroger: Getest door Consumentenbond, eigen onderzoek en data, beste kwaliteit.
 • Meest verkocht wasdrogers: Eigen onderzoek, eigen data en partners zoals Gfk.

Hoe testen wij de beste wasdrogers?

Benieuwd naar hoe wij deze lijst met beste drogers samenstellen? We verzamelen niet alleen reviews van gebruikers uit binnen- en buitenland. De tests van de Consumentenbond worden ook gebruikt om een oordeel te vellen. Maar uiteraard doen wij ook zelf onderzoek naar de kwaliteit van drogers.

Het is helaas niet mogelijk om elk nieuw model te testen. Daarom maken we een verdeling tussen populaire merken en proberen we zowel warmtepompdrogers als condensdrogers en luchtafvoerdrogers te testen. Ook proberen we uit elke prijsklasse modellen te beoordelen.

In deze beste wasdroger test geven we beoordelingen op een aantal factoren. Belangrijke kenmerken in ons onderzoek zijn o.a. droogresultaten, snelheid, energieverbruik, programma’s, geluidsniveau en gebruiksgemak. Helaas kunnen we de levensduur niet testen, maar in deze blog lees je meer over de levensduur van drogers.

Droogresultaten

De basis van een goede wasdroger is natuurlijk het droogresultaat. Daarom testen we altijd hoe droog het wasgoed uit de droger komt. Hierbij kijken we ook naar de nauwkeurigheid van de programma’s. Is de was ook echt droog genoeg om in de kast te leggen met het kastdroog-programma? Ook beoordelen we hoe gekreukt de kleding uit de trommel komt.

Droger snelheid

Niet alleen de droogcapaciteit is een belangrijke factor in onze test. We kijken ook naar de snelheid waarmee drogers het wasgoed drogen. Hierbij meten we hoe lang een droogcyclus duurt bij verschillende ladingen en programma’s.

Energieverbruik wasdroger

De droger behoort tot de apparaten in huis die het meest verbruiken. Daarom controleren wij ook altijd het werkelijke energieverbruik. Zo kijken we naar het stroomverbruik bij verschillende programma’s. Omdat de energiekosten belangrijk zijn verwerken we dit in ons oordeel van de Beste Koop wasdroger.

Droogprogramma’s

Hoewel het kastdroog en synthetische droogprogramma veruit het meest worden gebruikt, kijken we toch ook naar het complete aanbod programma’s. Heb je vaak specifieke soorten was? Zoals spijkerbroeken, sportkleding of wollen kleding? Dan is het wenselijk dat jouw nieuwe droger hier een speciaal programma voor heeft. Deze programma’s bieden namelijk de beste droging en zorg voor dit specifieke wasgoed.

Geluidsniveau droger

Je wilt geen overlast hebben van je draaiende droger. Daarom weegt het geluidsniveau ook mee in ons testoordeel. We kijken hierbij niet puur naar het aantal decibel tijdens het drogen. Om een goed beeld van het lawaai te krijgen laten we de drogers hun programma draaien. Onze experts beoordelen het geluid tijdens dit droogprogramma. Stille wasdrogers krijgen hierbij een hogere score.

Gebruiksgemak

Bij dit onderdeel kijken we vooral naar de gebruiksvriendelijkheid van de wasdrogers. Dus onder andere naar de vulopening (hoe makkelijk kun je wasgoed in- en uitladen), het instellen van temperatuur en programma’s, onderhoud en schoonmaken van filters en condensor.

beste koop wasdroger
droger test

Testresultaten Beste Koop & Getest wasdroger

De resultaten van ons eigen onderzoek naar de beste wasdroger koppelen we aan de ervaringen van gebruikers uit binnen- en buitenland. Daarbij voegen we de testscores van De Consumentenbond. Al deze gegevens samen verwerken wij tot dit product; De Beste Koop en Beste Getest wasdrogers van Slimster.

Beste wasdroger merken

Wil je niet de hele test bekijken maar liever direct naar de beste droger merken van dit moment? De onderstaande merken scoren doorgaans goed in onze droger test.

Voor wie testen wij drogers?

Veel mensen verkiezen het gemak van een droger boven het drogen van wasgoed op een droogrek of molen. Daarom is onze test naar de beste wasdroger voor iedereen. Iedereen die een nieuwe warmtepomp- of condensdroger wilt kopen en benieuwd is naar welke merken en modellen hun prijs écht waard zijn. Of je nu een klein budget hebt en een simpele droger wilt aanschaffen. Of als je liever een high-end wasdroger met WiFi koopt. Het doel van onze wasdrogertest is om jou te helpen bij het vinden van de beste wasdrogers voor de scherpste aanbieding!