• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 81.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie

Uitbouw achterzijde woning

Ben je op zoek naar meer ruimte in je woning? Een uitbouw aan de achterkant van je woning kan veel extra ruimte bieden. Het vergroten van je huis aan de achterzijde biedt veel mogelijkheden. Denk hier aan:

 • je droomkeuken realiseren
 • je woonkamer vergroten

 • een extra slaapkamer creëren
 • een serre plaatsen

Kosten aanbouw achterzijde woning

De kosten van een aanbouw aan de achterkant van je woning zijn van meerdere factoren afhankelijk, zoals de grootte van de uitbouw, de soort uitbouw, materiaalkeuze en afwerking. Heeft de aanbouw een goede fundering nodig? Ook dat zie je terug in de prijs.

Ben je benieuwd naar de prijzen van een nieuwe uitbouw aan de achterkant van je woning? We kunnen een schatting geven van de kosten van een uitbouw per meter. Op deze manier kan je een inschatting maken van de prijs van jouw gewenste aanbouw. Toch liever de exacte prijs weten van een uitbouw aan de achterkant van je huis? Vraag dan gratis uitbouw-offertes aan via Slimster.

Je kan een woning op veel manieren uitbreiden om te profiteren van deze voordelen. Wil je inspiratie opdoen voor jouw nieuwe aanbouw? Bekijk dan de uitbouw voorbeelden.

Vergelijk prijzen achterkant woning uitbouwen
Prijsopbouw uitbouw achterzijde woning 1. Materiaalkosten
2. Montagekosten
3. Reiskosten
4. Afvoerkosten

Materiaal aanbouw achterzijde van de woning

Een aanbouw aan de achterkant van je woning kan verschillende functies hebben. Ga je de keuken of woonkamer vergroten, een nieuwe slaapkamer maken of wil je het hele jaar door genieten in een serre?

De kosten van een uitbouw worden bepaald door de locatie en afmetingen. Je kan een uitbouw van 1 verdieping plaatsen of een grote uitbouw van meerdere verdiepingen laten bouwen. Ook de materiaalkeuze en afwerking van de uitbouw is van invloed op de prijs.

Heb ik een vergunning nodig?

Om een uitbouw te plaatsen heb je in veel gevallen een omgevingsvergunning nodig. Een uitbouw aan de achterzijde kan echter vaker vergunningsvrij worden gebouwd.

Toch dien je ook zonder vergunning rekening te houden met richtlijnen; je uitbouw moet aan bepaalde voorwaarden voldoen. Ben je benieuwd of er een vergunning nodig is voor jouw uitbouw en wat de kosten van deze bouwvergunning zijn? We hebben alle informatie over de uitbouw-vergunning op een rij gezet.

Mogelijkheden aanbouw achterkant woning

Bij vrijwel alle woningtypes is het mogelijk om de achterkant uit te bouwen. Of je nu een tussenwoning, hoekwoning of vrijstaande woning hebt: een uitbouw aan de achterkant behoort meestal tot de opties.

aanbouw achterkant huis
aanbouw achterkant woning
achterzijde woning uitbouwen prijs

Plaatsing uitbouw achterzijde door een specialist

Een uitbouw is geen eenvoudige verbouwing en we raden je daarom aan om een vakman in te schakelen. Door offertes te vergelijken van verschillende bedrijven, weet je zeker dat je nooit te veel betaalt. Nog niet overtuigd van het inschakelen van een specialist? Dit zijn de belangrijkste voordelen:

 • Specialist heeft verstand van zaken
 • Garantie na plaatsing
 • Vrijblijvend advies bij jou thuis
 • Opruimen van bouwafval
 • Regelen van vergunning en bouwtekening
Slim besparen op de kosten Wil je niet te veel betalen? Schakel de hulp in van een regionale vakman en bespaar op de reiskosten. Door zelf het afval af te voeren, houd je de kosten nog meer in de hand.

Beste uitbouw-specialist vinden

Het vergroten van je woning is een flinke klus. Je wilt dat deze uitbouw naar behoren geplaatst wordt en dus ben je op zoek naar een uitstekende uitbouw-specialist. Het is soms lastig om rekening te houden met de expertise van het bouwbedrijf en tegelijkertijd ook niet te veel te betalen voor de uitbouw. Bij Slimster vergelijk je eenvoudig offertes van kwalitatieve bedrijven en beslis je zelf met welke specialist je in zee gaat. Zo bespaar je tot wel 45%.

Vind de beste uitbouw-specialist
Roiet Bouwbedrijf
Friese Aannemers Bedrijf & Rocel
De Aanbouw Expert
Bouwbedrijf van de Water
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal