Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
Granol prijzen

Granol prijzen

Stucwerk offerte
Gratis & vrijblijvend
Minimale kosten € 150,- Maximale kosten € 700,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 350,-
Gemiddelde prijs granol tot 50m2.

Granol was in de jaren ’70 en ’80 een veelgebruikt sierpleister, maar groeit momenteel ook weer aan populariteit. Deze sierpleister heeft een grove structuur en creëert een uniek en sierlijk effect op muren of plafonds. Granol behoort tot de sierpleister top 3, samen met spachtelputz of rustiekputz.

Kenmerken granol aanbrengen

  • Binnen en buiten te gebruiken
  • Stootvast
  • Veel variatie mogelijk
  • Vochtbestendig
  • Lange levensduur

Wat kost granol?

Gemiddelde prijs granol

Werkzaamheden stukadoor Prijs per m2*
Granol aanbrengen op muur € 15
Granol aanbrengen op plafond € 17

* Gemiddelde prijs granol per m2, incl. materiaal, btw en arbeidskosten

De kosten van granolputz stucwerk zijn afhankelijk van meerdere factoren, zoals het oppervlak dat je laat stucen, de dikte van de stuclaag en de arbeidskosten van de stukadoor. Waar granol vroeger een redelijk luxe wandafwerking was, is deze sierpleister tegenwoordig zeer betaalbaar. Hierboven vind je granol prijzen per m2. De prijs van deze structuurpleister op muren ligt lager dan op het plafond. Liever de exacte prijs weten van granolputz?

Vergelijk granolputz prijzen

Meer inspiratie opdoen?

Wat is granolputz?

Granol is een sierpleister met een zeer grove structuur. Het lijkt op spachtelputz of rustiekputz, maar bevat de grofste korrel van de drie sierpleisters. Vooral in de jaren ’70 en ’80 was deze sierpleister een veelgebruikte wandafwerking; de sierpleister was de luxere variant van stucwerk.

Tegenwoordig is granol, of granietpleister, bezig met een comeback; in moderne woningen komt deze wandafwerking goed tot zijn recht. Wil je niet je binnen- maar buitenmuren een mooie uitstraling geven? De stukadoor kan deze sierpleister ook op de juiste manier op buitenmuren aanbrengen voor een unieke look en optimale bescherming.

Soortgelijke sierpleisters

Granol heeft veel overeenkomsten met spachtelputz en rustiekputz. Hoe weet je dan welke sierpleister het beste is voor jouw muren? Ontdek het verschil tussen spachtelputz, rustiekputz en granol.

Prijsopbouw granol stucen

Materiaal
Arbeid
Voorrijkosten
Afval

Materiaalkosten granol aanbrengen

Granol is een betaalbare manier om jouw woning een unieke uitstraling te geven. De prijs van granol wordt voor een deel bepaald door het materiaal. Zo is granol voordeliger dan andere soorten stucwerk. Maar ook andere factoren spelen een rol bij de materiaalkosten:

  • Aantal m2 stucen: hoe meer vierkante meters je laat stucen, hoe goedkoper het aanbrengen van granol per vierkante meter wordt.
  • Voorbehandeling muren/plafonds: kan deze sierpleister direct worden aangebracht, of is er eerst een voorstrijkmiddel nodig op de ondergrond?
Variëren met granietpleister Breng granol met verschillende technieken aan en creëer patronen. Laat de stukadoor de granol met draaiende bewegingen aanbrengen om een waaier effect te creëren. Een ander populair effect is het creëren van een boomschors met verticale groeven.

Granol door vakman laten aanbrengen

Een groot deel van de kosten om granol te stucen wordt bepaald door de stukadoor. Je kunt ervoor kiezen om zelf granol aan te brengen, maar het is veel verstandig om deze klus uit handen te geven. Een ervaren stukadoor heeft verstand van zaken en kan snel én sectuur granol aanbrengen.

Iedere stukadoor hanteert zijn eigen uurtarief. Om die reden raden we je wel altijd aan om meerdere offertes te vergelijken én een bedrag af te spreken voor jouw opdracht. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt en achter geen onverwachtse kostenposten moet betalen.

Muren met granol schilderen

Heb je gestucte muren met granietpleister en wil je deze een kleur geven? De stukadoor kan niet alleen stucwerk aanbrengen, maar vaak jouw muur met structuur ook van een kleurtje voorzien.

Besparen op voorrijkosten Bij Slimster kom je enkel in contact met vakmannen die in jouw regio actief zijn. Zo houd je de voorrijkosten van de stukadoor eenvoudig in de hand.

Eenvoudig de beste stukadoor vinden

Laat de granolputz aanbrengen door een ervaren stukadoor, zo ben je verzekerd van het beste eindresultaat. Vraag gratis en vrijblijvend stukadoor offertes aan bij Slimster en vergelijk regionale stukadoors op basis van prijs en kwaliteit. Je beslist zelf met welke specialist je in zee gaat. Het voordeel van vergelijken? Niet bezuinigen op de kwaliteit, maar ook niet te veel betalen.

Direct 700 stukadoors vergelijken

Beste Stukadoor NL
Kobe Stucadoor & Schildersbedrijf
Stucadoorsbedrijf De Parel
FCS Stucadoor
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal