• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 100.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina

Sierlijsten op stucwerk

Van € 2.600,- Gemiddeld € 3.400,- Tot € 8.200,-
Afhankelijk van materiaal, afmeting en opties.

Ga je jouw woning of een ruimte in je woning renoveren en wil je de authentieke uitstraling terughalen? Door decoratief stucwerk, zoals sierlijsten, te gebruiken, creëer je de klassieke en chique look. Maar het is ook mogelijk om een strakke afwerking te krijgen met sierlijsten en ander decoratief stucwerk.

Wat kosten sierlijsten?

Gestucte muren of plafonds afwerken met sierlijsten is een goede manier om je woning een authentieke, unieke uitstraling te geven. De kosten van het plaatsen van sierlijsten of ornamenten zijn afhankelijk van meerdere factoren. Denk hierbij aan het type en de grootte van de decoraties en de plek waar ze geplaatst dienen te worden. Vraag offertes op voor een kostenplaatje van het stucen van muren of plafonds en plaatsen van sierlijsten.

Mogelijkheden decoratief stucwerk

  • Sierlijsten
  • Lambrisering
  • Ornamenten
  • Togen

Aan de buitenkant van een woning worden sierlijsten en dergelijke vaak gemaakt van hout en beton, terwijl in een woning deze decoratie veelal uit gips bestaat.

Sierlijsten

Sierlijsten zijn decoratieve afwerkingen tussen wanden, plafonds of vloeren. Er zijn vele soorten sierlijsten, zoals perklijsten, kooflijsten, lambrisering en plinten. Lambrisering wordt bijvoorbeeld gebruikt om een wand in delen te splitsen, waarbij één deel geschilderd wordt en het andere deel wordt behangen.

Ornamenten

Ornamenten zijn beschikbaar in verschillende stijlen, waardoor voor ieder interieur een geschikt ornament te vinden is. Dit versieringselement is niet alleen toepasbaar in klassieke, monumentale panden. Ook de moderne woning wordt verfraaid door het plaatsen van een ornament. Zo zijn rozetten tegenwoordig niet alleen in klassieke, maar ook in strakke vormen verkrijgbaar.

Togen

Togen is een afwerkingswijze bij een opening in de muur. De doorgang naar een andere ruimte krijgt een gebogen vorm.

Stucen en decoreren?

Wil je jouw muren en plafonds laten stucen en direct een sierlijst of ornament laten plaatsen? Binnenshuis wordt deze decoratieve afwerking vaak gemaakt van gips, waardoor vele stukadoors in staat zijn sierlijsten, ornamenten en togen te produceren en plaatsen. Bespaar op de kosten door een gezamenlijke offerte op te vragen voor het stucen en decoratief afwerken.

Vergelijk gratis offertes en vind beste deal

Of je nu sierlijsten op je plafond wilt plaatsen, rozetten rond een kroonluchter of strakke ornamenten in een moderne woning, je wilt natuurlijk dat het goed gebeurt. Vraag altijd meerdere offertes op, zodat je stukadoors kan vergelijken. Zo bepaal je zelf met wie je in zee gaat en betaal je niet te veel. Dat is slim vergelijken.