Sim only met eSIM

We zijn altijd op zoek naar meer gebruiksgemak. Met de introductie van eSIM komt een eind aan een grote ergenis bij sim only abonnementen. Je hoeft nu namelijk nooit meer een plastic simkaartje te gebruiken. Geen gedoe meer met het op maat (laten) knippen van een simkaart en nooit meer je simkaart kwijtraken. Deze digitale simkaart kun je eenvoudig online activeren. Bij Slimster vertellen we je precies wat eSIM is en kijken we naar alle voordelen en nadelen!

Sim only vergelijken

Wat is eSIM?

Normaal gesproken ontvang je een plastic simkaartje bij het afsluiten van een sim only of mobiel abonnement. Met eSIM is dit niet meer nodig, het is namelijk een digitale simkaart. eSIM heeft verder dezelfde functies als een normale simkaart. Het zorgt er dus voor dat jij kan bellen, sms'en en internetten met jouw smartphone.

eSIM staat voor embedded SIM en maakt het mogelijk om eenvoudig te wisselen van abonnement of telecom provider, zonder dat je daar steeds een nieuwe simkaart voor nodig hebt. De eSIM kaart gebruikt hashes van sleutels om aan de provider door te geven dat de telefoon het netwerk mag gebruiken. Met deze digitale simkaart kun je online een telefoonabonnement afsluiten en direct gebruiken.

Voordelen eSIM

  • Nooit meer wachten op plastic simkaart
  • Eenvoudig online installeren
  • Geschikt voor dual sim
  • Makkelijk schakelen tussen nummers
  • eSIM kun je niet kwijtraken

Nadelen eSIM

  • Oudere smartphones niet geschikt voor eSIM
  • Beveiliging moet nog worden aangescherpt

Verschillende accounts gebruiken

Een belangrijk voordeel van eSIM is dat je eenvoudig kunt wisselen tussen abonnementen, providers en nummers. Dit werkt op basis van embedded Universal Integrated Circuit Card (eUICC). Vooral nuttig wanneer je een zakelijke sim only en privé sim only wil gebruiken op dezelfde telefoon. Je hoeft nooit meer twee telefoons op zak te hebben om gebruik te maken van je werktelefoon en persoonlijke telefoon.

Welke telefoons zijn geschikt voor e-simkaart?

Lijkt een eSIM abonnement jou wel handig? Kijk dan eerst goed of jouw telefoon wel geschikt is voor deze digitale simkaart. Momenteel zijn nog niet alle merken compatibel met eSIM namelijk. Ook oudere smartphones kunnen vaak nog niet overweg met een eSIM sim only. De onderstaande merken en modellen zijn wel geschikt voor eSIM.

  • Apple (iPhone SE, iPhone 12, iPhone 11, iPhone Xr, iPhone Xs)
  • Google (Pixel 3, Pixel 4, Pixel 5)
  • Samsung (S20, Note 20, Galaxy Fold, Galaxy Fold Z, Galaxy Z Flip,
  • Motorola (Razr 5G, Razr)

Merken als Xiaomi, Nokia, Huawei en OnePlus bieden (nog) geen eSIM ondersteuning.

Welke providers bieden eSIM aan?

Provider eSIM mogelijkheden Kosten ruilen simkaart
KPN eSIM bij alle sim only abonnementen en abonnementen inclusief telefoon Gratis
Simyo eSIM bij alle abonnementen (sim only, prepaid en abonnement met telefoon) Gratis
T-Mobile eSIM bij alle sim only abonnementen en abonnementen inclusief telefoon € 5,09
Vodafone eSIM bij alle sim only abonnementen Gratis

Sim only met eSIM afsluiten

Heb jij een geschikte telefoon voor eSIM? Dan kun je eenvoudig overstappen naar een sim only abonnement met eSIM. Vergelijk alle sim only providers bij Slimster en kies een nieuw abonnement. Kijk hierbij ook kritisch naar jouw eigen gebruik en bepaal hoeveel belminuten en MB's je nodig hebt per maand. Heb je al een sim only abonnement en ben je hier tevreden mee? Je kunt er dan ook voor kiezen om je huidige sim only om te zetten naar een eSIM sim only.

Vergelijk ook