Sim only voor kind

Kinderen krijgen op steeds jongere leeftijd al een mobiele telefoon. Zo kunnen ze contact houden met hun vrienden, maar zijn ze altijd bereikbaar voor jou als ouder. Dat geeft een vertrouwd gevoel, bijvoorbeeld wanneer ze een stukje moeten fietsen om naar school te gaan. Wil je de kosten graag laag houden? Dan is een sim only voor kinderen de juiste optie. Deze abonnementen zijn afgestemd op het gebruik door kinderen, waardoor je nooit voor verassingen komt te staan!

Sim only voor kind vergelijken

Hoge rekening door buiten de bundel kosten

Het komt regelmatig voor de kinderen ver over hun belbundel of databundel gaan. Ze zijn zich vaak niet bewust van de extra kosten die zo'n sim only abonnement duur kunnen maken. We kennen natuurlijk allemaal de maandelijkse kosten, deze worden duidelijk gecommuniceerd. Maar ga je over je belminuten heen of verbruik je meer internet dan waar je voor hebt betaald? Dan krijg je ineens een telefoonrekening met hoge extra kosten. Verbruik buiten de bundel kan er voor zorgen dat je als ouder voor onverwachte kosten komt te staan.

Kinderen staan hier vaak niet bij stil en blijven vlogs kijken op Youtube of sturen dure smsjes naar tv-programma's. Gelukkig kun je als ouder kiezen voor een sim only voor kinderen.

Kies voor een sim only voor kinderen om onverwachte kosten door hoog verbruik te voorkomen!

Kosten laag houden voor kinderen?

Op zoek naar de beste sim only voor jouw kinderen? Kies dan voor een provider die maatregelen kan nemen om extra kosten te voorkomen. Zo kun je een plafond instellen voor internet en bellen, waarschuwingsberichten instellen of natuurlijk kiezen voor een onbeperkt sim only abonnement.

Waarschuwing bij hoog verbruik

Een waarschuwingsbericht is handig om inzicht te krijgen in het verbruik van je kind. Je ontvangt een waarschuwing van de telecomprovider als je (bijna) door je belminuten en MB's heen bent. Vaak zijn deze waarschuwingen ingesteld op een verbruik van 80% en 100% van je bundel. Gelukkig sturen bijna alle providers standaard deze waarschuwingen om hoge kosten te voorkomen.

Belplafond instellen

Bij sommige providers, zoals Simpel en Youfone, kun je een belplafond in stellen. Dit plafond zorgt er voor dat kinderen niet buiten hun bundel kunnen bellen. Zijn alle belminuten verbruikt? Dan wordt bellen afgesloten en voorkom je dus de hoge extra kosten voor buiten de bundel bellen. Maar dan is mijn kind niet meer bereikbaar en kunnen ze mij niet bellen als er iets aan de hand is, toch? Daar hebben providers iets op gevonden. Je kunt 1 - 3 nummers instellen die wel gebeld kunnen worden terwijl het belplafond actief is. Zo blijft je kind bereikbaar voor jou, maar let wel op; deze belkosten komen wel bij het maandbedrag op als extra kosten.

Geen zin in gedoe met een plafond? Een sim only met onbeperkt bellen en sms zorgt er voor dat jouw kinderen altijd bereikbaar zijn voor een vast bedrag. De goedkoopste sim only vind je natuurlijk via Slimster!

Internetplafond instellen

Spendeert jouw kind veel tijd online met een smartphone? Om een hoog MB verbruik te voorkomen kun je een interplafond (laten) instellen. Providers als Ben, Simpel en Youfone bieden dit aan. Maximaal aantal MB's op? Dan wordt het internet afgesloten en kan er dus geen gebruik meer worden gemaakt van 4G of 5G.

Andere providers hebben een speciaal kids abonnement. Deze sim only's zijn verkrijgbaar bij onder andere KPN en Tele2. Om extra kosten te voorkomen bieden deze abonnementen onbeperkt bellen naar 3 nummers (zo kun je bepalen naar wie ze altijd kunnen bellen). Ook krijg je er een internetbundel van 1GB bij. Is dit op? Dan wordt het internet afgesloten of wordt de snelheid verlaagd. En dit alles voor een vaste lage prijs per maand.

Een andere optie is om te kiezen voor een sim only met onbeperkt data. Deze abonnementen hebben geen plafond en je kunt altijd internetten voor een vast bedrag.

Internet snelheid verlagen

Wil je niet dat het internet direct wordt afgesloten als de internetbundel op is? Dan kun je kiezen voor een sim only waarbij de snelheid wordt verlaagd. Er kan wel gebruik gemaakt worden van het internet, maar dit is een stuk trager. Whatsapp werkt ook gewoon goed bij deze langzame internetverbinding. Vlogs kijken of instagrammen wordt al een stukje lastiger. Voordeel is dat je kind wel bereikbaar blijft, maar de kosten niet toenemen.

Wil je dat je kind altijd en overal te bereiken is? Dan is een sim only met onbeperkt bellen en internet een goede keus. Deze abonnementen zijn duurder, maar je hoeft je nooit meer zorgen te maken over kosten buiten de bundel.

Providers met sim only voor kinderen

Ben jij op zoek naar een goede sim only provider voor een abonnement voor je kinderen? Telecomproviders als Simpel, Youfone, Tele2, KPN, Vodafone en T-Mobile bieden abonnementen die geschikt zijn voor kinderen. Wil jij rustig alle merken en sim only abonnementen bekijken? Via Slimster kun je alle goedkope sim only deals vergelijken om de beste aanbieding te vinden! Welke sim only voor kids kies jij?

Hoe kun je als ouder zelf het verbruik laag houden?

Je kunt als ouder kiezen voor een speciale sim only voor kinderen om onverwachte kosten te voorkomen. Toch is het ook slim om zelf het verbruik en telefoongebruik van je kinderen te monitoren.

  • Houd het gebruik bij in de app van de provider
  • Check regelmatig je persoonlijke account op de website van de provider
  • Kies voor een onbeperkt abonnement met bellen en internet
  • Kies voor een sim only met alleen bellen zodat er alleen internet is via de wifi
  • Neem een prepaid abonnement om de kosten zelf te bepalen

Sim only voor kinderen afsluiten

Sim only voor kind

Heb jij een goede provider gevonden en wil je een nieuwe sim only voor een kind afsluiten? Dat is eenvoudig! Klik door op de aanbieding en vul jouw gegevens in. De provider zal jouw nieuwe abonnement gaan regelen waarbij nummerbehoud natuurlijk mogelijk is. Door te vergelijken via Slimster vind je altijd de goedkoopste sim only!