Sim only 4G

Ook zo'n hekel aan traag internet op je mobiele telefoon? Dan is een sim only met 4G internet een must. 4G is de opvolger van 3G, wat voorheen de standaard voor mobiel internet was. Hiermee kun je veel sneller internetten en dat is ook wel nodig met de hedendaagse smartphones. Zo kun je altijd snel blijven streamen, instagrammen en gamen op je telefoon. Via Slimster kun je alle 4G sim only abonnementen vergelijken en vind je snel de beste deals!

Sim only 4G vergelijken

Wat is 4G internet?

4G staat voor de vierde generatie mobiele netwerken en is gebaseerd op de LTE technologie. Dit staat voor Long Term Evolution. Tegenwoordig zijn eigenlijk alle telefoons en netwerken geschikt voor 4G internet. Zet je jouw mobiele internet aan, dan pakt de telefoon bij voorkeur het 4G netwerk. Is dit even niet beschikbaar dan zal het automatisch overschakelen op 3G. Dit zie je dan altijd boven in je scherm staan.

Met een 4G sim only kun je tot 10x sneller data streamen. Je kunt dus makkelijk vlogs bekijken, muziek luisteren en foto's op Instagram plaatsen zonder haperingen of traag internet. Bovendien is 4G stabieler en veiliger dan wifi.

4G+ nog sneller

4G+ is nog een stapje sneller dan 4G en staat bekend als LTE Advanced. Zo bereikt 4G+ een downloadsnelheid van maar liefst 350 MB/s. Providers als Vodafone, KPN, T-Mobile en Tele2 bieden een stabiele 4G+ verbinding. Belangrijk hierbij is wel dat jouw telefoon deze snelheid aankan.

Voordelen 4G

  • Tot 10 keer sneller internet
  • Altijd goed bereik
  • Veilger dan WiFi
  • Verkrijgbaar bij elke telecomprovider

Nadelen 4G

  • Je hebt een telefoon nodig die 4G ready is

4G internet netwerken

Providers maken gebruik van enkele netwerken die actief zijn op het 4G-netwerk. Zo maken KPN, Budget Mobiel, Simyo en Youfone gebruik van het 4G KPN netwerk. T-Mobile, Ben en Simpel werken via het T-Mobile 4G netwerk en Tele2 heeft een eigen 4G netwerk. hollandsnieuwe is aangesloten bij het 4G netwerk van Vodafone.

Bij deze providers kun je dus terecht voor een 4G sim only. Hierbij heb je de keus uit verschillende abonnementen, maar het is ook mogelijk om zelf een bundel samen te stellen. Wat dacht je bijvoorbeeld van onbeperkt bellen, onbeperkt data of een sim only met onbeperkt alles.

4G sim only of toch 5G?

De ontwikkelingen op het gebied van mobiel internet zijn altijd in volle gang. Zo zijn in 2020 eerste sim only's met 5G internet beschikbaar geworden. 5G is nog sneller dan 4G en dit maakt het mogelijk om nog sneller te internetten en grotere bestanden via je telefoon te verzenden. Hierbij is het echter wel belangrijk dat je een smartphone hebt die met deze internetsnelheid overweg kan. Ook is een sim only met onbeperkt data aan te raden omdat er meer internet wordt verbruikt.

Welke providers bieden sim only 4G?

Alle mobiele providers zijn in staat om 4G en zelfs 4G+ te leveren. Daarom is het aanbod geschikte sim only abonnementen groot. Via Slimster kun je gelukkig eenvoudig alle sim only's vergelijken. Kijk kieskeurig naar de prijs per maand, het aantal MB's, het aantal belminuten en eventuele combinatie kortingen. Zo vind je altijd de goedkoopste aanbieding!

Goedkoopste sim only met 4G vinden

Sim only 4G

Ben jij op zoek naar een goedkope sim only met 4G internet? Maak gebruik van onze vergelijker om alle sim only abonnementen te vergelijken. Kijk hierbij niet enkel naar de prijs per maand, maar controleer ook de looptijd van het abonnement, het aantal belminuten en aantal MB's internet. Heb jij een goede aanbieding gevonden en wil je graag overstappen? Vergelijk hier welke sim only aan jouw wensen voldoet en klik door naar de provider. Vervolgens zorgt de nieuwe provider er voor dat jouw nieuwe sim only wordt geregeld.