Sim only met nummerbehoud

Blijf jij het liefst lekker met je eigen nummer bellen? Dan is een sim only met nummerbehoud precies wat je zoekt. Zo kun je overstappen naar een goedkopere provider, zonder dat je een nieuw nummer krijgt. Helaas denken veel mensen onterecht dat het behouden van je huidige nummer lastig is. Tegenwoordig is nummerbehoud standaard bij een nieuwe sim only. En via Slimster kun je alle sim only abonnementen vergelijken om eenvoudig de beste deal te vinden!

Sim only met nummerbehoud vergelijken

Fabels en feiten over je eigen nummer behouden

Vroeger kon het best lastig zijn om je eigen nummer te behouden. Bij het overstappen naar een nieuwe sim only provider kreeg je een nieuw nummer. Heel vervelend als al je vrienden en familie net gewend zijn aan jouw nummer. Hierdoor doen er tegenwoordig nog een hoop fabels over nummerbehoud de ronde. Zo zou overstappen met nummerbehoud duur zijn en het afsluiten van een nieuw mobiel contract moeilijker maken. Maar wat is waar? Hieronder geven we je de feiten over een sim only met nummerbehoud!

De provider zegt je huidige abonnement op

Wil je overstappen naa de beste sim only? Zeg dan nooit zelf je abonnement op. Bij het aanvragen van een nieuw abonnement kun je aanvinken dat je graag je huidige telefoonnummer wilt behouden. De nieuwe provider regelt het overstappen voor je én zorgt er ook voor dat je huidige nummer meegaat. De nieuwe telecom provider zegt voor jou het contract op!

Sim only met nummerbehoud gaat direct in

Het afsluiten van een sim only met nummerbehoud duurt niet langer dan overstappen met een nieuw nummer. Als je wilt kun je jouw nieuwe abonnement direct in laten gaan. Houd echter wel rekening met de opzegtermijn van je huidige abonnement (meestal is dit 1 maand). Zorg dus dat je op tijd overstapt. Slimster raadt aan om 1 tot 3 maanden voor je contract afloopt een nieuwe mobiele sim only te bestellen. Zo sluit de nieuwe sim only precies aan bij het aflopen van je huidige contract.

Gratis overstappen met nummerbehoud

Voorheen was je eigen nummer behouden niet bij alle providers gratis. Er werden dan extra kosten in rekening gebracht voor nummerbehoud. Maar tegenwoordig is dit niet meer het geval. Bij een nieuw sim only abonnement kun je altijd kiezen voor het behouden van je telefoonnummer, geheel gratis!

Je kunt altijd blijven bellen

Het klopt dat je soms tijdelijk niet kunt bellen als je kiest voor nummerbehoud. Het duurt namelijk even tot je huidige mobiele nummer is overgezet naar de nieuwe provider. Soms duurt dit proces een half uurtje, soms enkele dagen. Maar in de meeste gevallen is het binnen een dag helemaal geregeld. Je krijgt tijdelijk een nieuw nummer van je provider. Hierdoor kun je gewoon blijven bellen tijdens het overzetten van je eigen nummer. Alleen gebeld worden op je nummer kan dus tijdelijk niet.

Nummerbehoud is mogelijk bij abonnement en prepaid

Vaak denken mensen dat het behouden van je huidige telefoonnummer alleen mogelijk is als je een abonnement neemt. Maar dit is niet waar, het is namelijk mogelijk in alle gevallen. Dus ook wanneer je kiest voor prepaid. Bovendien zijn alle combinaties mogelijk. Stap je van prepaid over naar een abonnement of andersom? Ook dan is het een optie om voor nummerbehoud te kiezen. Wil jij dus een nieuwe sim only afsluiten en je nummer behouden, dan is dat altijd mogelijk.

Welke providers bieden gratis nummerbehoud?

Bij welke sim only providers kun je jouw nummer behouden? Zoals gezegd is nummerbehoud gratis bij alle providers. Om een geschikt abonnement te vinden kun je alle aanbiedingen vergelijken via Slimster. Kijk hierbij kritisch naar de maandelijkse kosten, aantal belminuten, internetbundel en extra kortingen. Zo vind je altijd de sim only met nummerbehoud voor de laagste prijs!

Overstappen met je eigen nummer

Sim only met nummerbehoud

Overstappen met behouden van je eigen telefoonnummer is easy. Maak je geen zorgen om de verhalen dat het duur is, lastig te regelen of niet mogelijk is bij prepaid. Tegenwoordig kun je altijd kiezen voor sim only met nummerbehoud. Wil jij een nieuw mobiel abonnement afsluiten? Kies een abonnement dat past bij jouw telefoongebruik en vind met behulp van onze vergelijker altijd de scherpste deal!