Genomineerd voor Website van het Jaar 2020

Sim only 5G

Op dit moment is 4G+ nog het snelste mobiele internet, maar de providers zitten niet stil. Er wordt hard gewerkt aan 5G internet. Dit is nog sneller en stabieler dan 4G en maakt het mogelijk om grotere bestanden via je telefoon te verzenden. Verwacht wordt dat in 2020 de eerste sim only met 5G internet verkrijgbaar is. Uiteraard houden wij je bij Slimster op de hoogte van de ontwikkelingen. Hier kun je straks alle 5G sim only abonnementen vergelijken om de beste deal te vinden!

Sim only 5G vergelijken

Waarom 5G mobiel netwerk?

Internetten op de telefoon wordt steeds populairder en het gebruik neemt dan ook fors toe. Daarbij komt dat de apps die we gebruiken, de games die we spelen en de bestanden die we willen verzenden steeds groter worden. Om dit goed te kunnen doen is snel en stabiel internet nodig. Er wordt tegenwoordig meer gesurft via smartphone dan via de computer. Hierdoor wordt het netwerk zwaarder belast.

Niet alleen wordt het mobiele netwerk meer gebruikt. De foto's en video's die we versturen worden van betere kwaliteit. Dit is tof, maar zorgt er wel voor dat deze bestanden groter worden. Om goed te kunnen streamen, downloaden en uploaden is snel internet nodig. Gelukkig lukt dit nog prima via een 4G of 4G+ netwerk. Maar om voorbereid te zijn op de toekomst is het 5G netwerk wenselijk.

Het 5G netwerk zal sneller en stabieler zijn dan het huidige 4G+ mobiele internet!

Verwachtingen van het 5G netwerk

Naar verwachting is 5G mobiel internet vanaf 2020 verkrijgbaar in Nederland. De grote providers, zoals KPN, Vodafone, Tele2 en T-Mobile zullen als eerst overstappen op het 5G netwerk. Kleinere providers zullen eerst nog gebruik blijven maken van 4G alvorens ook zij zullen overgaan op 5G. Omdat het 5G netwerk sneller en stabieler is, wordt het nog makkelijker om mobiel internet te gebruiken. Ook bij een zakelijke sim only is dit handig. Je kunt belangrijke en grote bestanden eenvoudiger via je telefoon versturen.

Om optimaal gebruik te kunnen maken van 5G is het belangrijk dat je een smartphone hebt die deze snelheid aankan. Bovendien dien je goed te kijken naar je sim only abonnement. Door grotere bestanden te verzenden verbuik je meer data. Kies dus bij voorkeur voor een sim only met onbeperkt internet. Omdat bellen via 5G ook makkelijk kan is het ook een optie om een sim only met alleen data te kiezen.

Voordelen 5G internet

  • Vier keer sneller internet dan 4G
  • Stabieler internet en minder wisselingen in snelheid
  • Groter bereik (ook in buitengebieden)
  • Mogelijk om grotere bestanden te verzenden

Nadelen 5G internet

  • 5G verbruikt meer data
  • Prijs zal in het begin een stuk hoger liggen

Mobiele providers vergelijken

Zoek jij de goedkoopste sim only providers van dit moment? Bij Slimster kun je alle abonnementen en aanbieders vergelijken. Kijk kieskeurig naar de maandelijkse kosten, aantal belminuten, internetbundel en eventuele kortingen. Zo vind je altijd de beste sim only voor de laagste prijs!

Geen sim only, wel 5G?

Beste 5G sim only abonnement

Op zoek naar het beste 5G sim only abonnement? Vergelijk alle deals via Slimster en vind direct de provider die voldoet aan jouw wensen. Wil jij overstappen of een nieuw contract afsluiten? Klik door naar de aanbieding en vul jouw gegevens in. De telecomprovider zal vervolgens jouw sim only gaan regelen. Een nieuwe sim only afsluiten is dus zo gepiept!

Vergelijk ook