Telefoon abonnement 5G

Telefoon abonnement 5G

Is het weer tijd om jouw telefoon abonnement te verlengen? Voor iedereen die behoefte heeft aan razendsnel internet is een mobiel abonnement met 5G ideaal. Daarnaast biedt 5G een beter bereik en kunnen er meer gebruikers tegelijk op het 5G-netwerk. Grote merken als KPN, T-Mobile en Vodafone zijn al begonnen met het uitrollen van hun nieuwe netwerk. Bij Slimster kun jij alvast alle aanbiedingen vergelijken. Vind eenvoudig jouw 5G telefoon abonnement voor de laagste maandelijkse prijs!

Waarom 5G abonnement?

Met 5G internet ben je helemaal ready voor de toekomst. We gebruiken onze telefoons steeds meer voor grote apps en games, maar ook Netflix streamen op je smartphone wordt populairder. Om dit allemaal goed aan te kunnen hebben we snel en stabiel internet nodig. Deze zware belasting voor het netwerk kan beter opgevangen worden door 5G.

Gelukkig kan ons huidige 4G of 4G+ netwerk prima grote bestanden verzenden en snel downloaden of uploaden. Maar om voorbereid te zijn op de toekomst is het 5G netwerk wel wenselijk. Bovendien biedt een telefoon abonnement met 5G een betere dekking in heel Nederland. Het doel is om in 2025 volledige 5G-dekking in Europa te hebben.

Voordelen 5G internet

  • Tien keer sneller internet dan 4G
  • Stabieler internet en minder wisselingen in snelheid
  • Groter bereik (ook in buitengebieden)
  • Mogelijk om grotere bestanden te verzenden

Nadelen 5G internet

  • 5G verbruikt meer data
  • Prijs zal in het begin een stuk hoger liggen

Hoe snel is 5G internet?

Met 5G kun je enorm hoge snelheden behalen. Dit netwerk is veel sneller dan het draadloze netwerk thuis en ook een stuk sneller dan 4G internet. Maar hoe snel is 5G nu echt? In een test van T-Mobile in samenwerking met Samsung, Nokia en Ericsson zijn snelheden gemeten van 12 gigabyte per seconde. Dit zal echter niet de snelheid zijn die je als consument kunt halen.

De 5G-standaard schrijft voor dat een antenne minimaal 100 MBps downloadsnelheid en 40 MBps uploadsnelheid biedt. Dit is ook te halen met een 4G+ netwerk, maar alleen als het rustig is. 5G zal deze snelheid garanderen ook als meerdere mensen tegelijk gebruik maken van het netwerk.

5G providers

Bij Slimster kun je alle providers vergelijken, zowel voor telefoon abonnementen als voor sim-only. Alle bekende mobiele providers in Nederland zijn ondertussen begonnen met het uitrollen van hun 5G netwerk. Momenteel bieden KPN, Vodafone en T-Mobile al 5G abonnementen aan. Tele2, hollandsnieuwe, Ben en Simyo zullen later volgen.

Met 5G internet kun je niet alleen sneller internetten. Het netwerk is ook een stuk stabieler en biedt een betere landelijke dekking!

Grotere databundel nodig

Met 5G internet wordt het dus mogelijk om nog sneller te downloaden, grotere bestanden te versturen en grotere games te spelen. Als je hier veel gebruik van maakt, verbuik je natuurlijk ook meer van je databundel. Er is namelijk een relatie tussen hogere internetsnelheid en een hoger dataverbruik.

Om optimaal gebruik te kunnen maken van 5G is het belangrijk dat je een smartphone hebt die deze snelheid aankan. Bovendien dien je goed te kijken naar je telefoon abonnement. Door grotere bestanden te verzenden verbuik je meer data. Kies dus bij voorkeur een telefoonabonnement met een unlimited databundel.

telefoon abonnement 5G

Telefoon abonnement 5G vergelijken

Wil jij een nieuw telefoon abonnement afsluiten en ben jij een grote internetgebruiker? Maak gebruik van onze mobiele telefoon vergelijker hierboven om alle providers, toestellen en prijzen te vergelijken. Zo vind jij altijd de beste deal voor een 5G telefoon abonnement inclusief nieuwste smartphone. Hiermee kun je onbezorgd streamen, gamen en foto's verzenden én profiteer je van een stabielere dekking in heel Europa.

Is jouw toestel nog prima in orde? Dan kun je ook kiezen voor een sim-only om geld te besparen. Je betaalt dan immers niet elke maand extra voor een nieuwe smartphone.

Welk telefoonmerk zoek jij?

Door de mobiele 5G abonnementen te vergelijken met elkaar vind je de beste deal. Je vergelijkt prijzen van meerdere providers en je kunt kiezen uit modellen van onder meer LG, Samsung, Apple, Sony en Huawei. Welke wensen jij ook hebt, er zit altijd wel een mooie aanbieding voor jou tussen. Een abonnement met telefoon is wel vaak wat prijziger dan sim only, omdat je extra betaalt voor de telefoon die je erbij neemt.