Xiaomi telefoons met abonnement vergelijken

Ben je op zoek naar de slimste deal voor een Xiaomi smartphone? Bij Slimster ontvangen wij dagelijks de nieuwste aanbiedingen van alle providers en betrouwbare shops als Mobiel.nl, Mediamarkt en GSMweb.nl. Nieuwsgierig naar het aanbod van Xiaomi? Vergelijk en start vandaag nog met besparen op je jaarlijkse telefoonkosten. Wij helpen jou bij het vinden van de goedkoopste Xiaomi telefoons met abonnement!

Over Xiaomi

De kans is best groot dat je nog niet eerder van de Chinese fabrikant Xiaomi heb gehoord. Het bedrijf is pas in 2010 opgestart en ligt sinds 2018 pas in de Nederlandse winkels. Maar toch is het bedrijf inmiddels goed voor een derde plek op de smartphonemarkt wereldwijd. Vooral in China is het merk één van de populairste merken van de laatste jaren. En dat komt voor een groot gedeelte door de zeer schappelijke prijzen van de smartphones.

Het is een kwestie van tijd voordat Xiaomi wereldwijd net zo bekend is als merken zoals Apple, Samsung en Huawei. Je kunt een Xiaomi telefoon met abonnement kopen, maar ook kiezen voor een los toestel.

Nummer 3 populairste smartphone fabrikant ter wereld

Een nummer 3 positie krijg je natuurlijk niet zomaar. En toegegeven: dat behalen ze in Nederland ook zeker niet. Maar ze zijn hard op weg. Als we kijken naar het uitgebreide aanbod aan smartphones dan is dat ook niet zo gek. Op de eerste plaats zien de smartphones er echt ontzettend mooi uit. Een zeer solide behuizing, slank design, interessante innovaties en een bijzonder mooi randloos scherm, maken de smartphones erg interessant.

Maar de populariteit is pas echt te begrijpen als we de binnenkant van de smartphones bekijken en deze vergelijken met de concurrentie. Xiaomi heeft onder de naam Xiaomi Mi al verschillende high-end smartphones op de markt gebracht die vergelijkbare specs hadden als de Galaxy S van Samsung, maar honderden euro's goedkoper waren.

Bespaart niet op accu capaciteit

In tegenstelling tot de concurrentie zien we bij Xiaomi een interessante trend op accugebied. Ze bezuinigen namelijk niet op de capaciteit van de accu. Integendeel. De high-end smartphones van Xiaomi krijgen steeds betere accu's met een langere accuduur. Dat zien we jammer genoeg bij veel concurrenten op het moment behoorlijk stilliggen.

Welke Xiaomi telefoons kun je kopen?

Het aanbod van Xiaomi is vrij uitgebreid. Onder de naam Xiaomi Redmi zijn er veel betaalbare smartphones verkrijgbaar. De prijs van de toestellen varieert van zo'n 100 tot 250 euro. En daarboven is er ook nog een interessant aanbod onder de naam Xiaomi Mi. Het duurste vlaggenschip van Xiaomi heeft een adviesprijs van net geen 750 euro, maar beschikt over soortgelijke specs als de duurste Samsung.

Sinds 2018 officieel te koop in Nederland

Voor 2018 kon je alleen nog via buitenlandse winkels aan een Xiaomi toestel komen. De telefoons hadden toen ook nog geen Nederlandse garantie en beschikte vaak niet over een Nederlandse handleiding. Sinds begin 2018 liggen de Xiaomi telefoons als losse telefoons in de schappen van Kruidvat en sinds 2019 zijn ze verkrijgbaar met telefoon abonnement bij alle bekende shops en providers. Ook zijn er in 2019 twee officiële Xiaomi winkels geopend in Nederland.

Altijd simlockvrij
Alle Xiaomi telefoons zijn simlockvrij. Dat betekent dat ze te gebruiken zijn met simkaarten van alle providers.

Android MIUI

Alle smartphones van Xiaomi maken gebruik van het besturingssysteem Android. Alleen hebben ze allen een eigen uitgebreide schil eroverheen. Deze versie lijkt op een geheel losstaand besturingssysteem, omdat de indeling en alle icons er anders uit zien. Ook bevat een het besturingssysteem van Xiaomi over standaard apps en reclame op de telefoons. Als je dit liever niet wilt, kan je kiezen voor een Xiaomi toestel dat draait op Android One.

Android One

Android One is een kale versie van Android, zonder persoonlijke schil van de fabrikant er overheen. Het voordeel daarvan is dat het besturingssysteem minder opslagruimte vereist en dat je geen last hebt van voor geïnstalleerde applicaties. Xiaomi heeft een aantal smartphones met Android One op de markt gebracht. Voorbeelden daarvan zijn: Xiaomi Mi A2 en Xiaomi Mi A3.

xiaomi telefoons met abonnement

Xiaomi telefoons met of zonder abonnement?

Als je een toestel van Xiaomi wilt kopen, dan kan je dit op twee manieren doen. Je kunt een Xiaomi telefoon kopen met abonnement of als los toestel. De meeste mensen kiezen voor een abonnement. Als je er namelijk voor kiest om een telefoon met abonnement af te sluiten, ontvang je bij veel aanbieders korting op de telefoon en ben je uiteindelijk goedkoper uit.

Daarnaast betaal je niet ineens een fors bedrag vooraf. Je maandelijkse abonnementskosten worden daardoor vanzelfsprekend wel hoger. Afhankelijk van de prijs van het toestel kan dit om enkele tientjes per maand gaan. Bij ons vergelijk je telefoon abonnementen met Xiaomi van providers als KPN, Ben, hollandsnieuwe, Vodafone, Tele2 en T-Mobile.

Besparen door Xiaomi telefoons met abonnement vergelijken

Ben je overtuigd van de voordelen van Xiaomi en weet je ook welk toestel je wilt hebben? Wees dan geen dief van je portemonnee en vergelijk voordat je overgaat tot aankoop. Bij Slimster vergelijk je de prijzen en aanbiedingen van alle smartphones. Dagelijks ontvangen wij de nieuwste acties van providers en aanbieders. Onze bezoekers besparen daardoor al gauw tientallen euro's op de jaarlijkse kosten van hun Xiaomi telefoon met abonnement. Dat wil jij toch ook?