Sim only zonder BKR toetsing

Sinds 2017 gelden er strengere regels voor het kopen van een telefoon op afbetaling. Neem je een abonnement met telefoon of betaal je een losse telefoon voor je sim only in termijnen af? Dan ga je een lening aan. Als je een bedrag van meer dan 250 euro in termijnen aflost moet je een inkomenstoets doen en wordt de lening geregistreerd bij het Bureau Kredietregistratie (BKR). Het grote voordel van een sim only abonnement is dat er geen BKR op zit. Via Slimster vind je altijd de goedkoopste sim only zonder BKR voor jouw telefoon!

Het aangaan van een sim only abonnement zorgt niet voor een BKR-codering, immers er wordt niets op afbetaling gekocht. Wel kunnen providers BKR check doen of je geen achterstanden of schulden hebt. Alleen Lebara en Budget-Mobiel doen helemaal geen BKR check en accepteren dus iedereen.

Sim only zonder BKR vergelijken

Telefoon of abonnement op afbetaling

Koop je een dure telefoon op afbetaling of los je een abonnement met smartphone in termijnen af? Dan wordt dit als lening gezien en geregistreerd bij het BKR. Dit kan een nadelig effect hebben op je maximale hypotheek. Wil je een huis kopen? Dan is het dus slimmer om te sparen voor een nieuwe telefoon en deze in 1x te betalen. Hierdoor wordt er niks geregistreerd bij het Bureau Kredietregistratie.

Een sim only heeft nooit een BKR-registratie, omdat er geen lening bij komt kijken. Het afsluiten van een goedkope sim only heeft dus geen invloed op je maximale hypotheek of op andere leningen. Wel doen veel providers een kredietcheck. Hierbij checken ze of je bij het BKR staat ingeschreven en of je kredietwaardig bent.

Wat is een inkomenstoets?

Voordat je een telefoon op afbetaling kunt kopen wordt je inkomen getoetst. Bij deze toetsing wordt gekeken naar je maandelijkse inkomsten en de hoogte van het leenbedrag. Met deze kredietcheck wordt voorkomen dat jij een lening aangaat die je niet kunt terugbetalen. Is je inkomen te laag voor een duur abonnement met telefoon? Dan kun je zulke abonnementen niet afsluiten.

Wat is een BKR-registratie?

Heb je een abonnement met mobiele telefoon kunnen afsluiten en is de waarde hiervan hoger dan 250 euro? Dan wordt dit als lening geregistreerd bij het Bureau Kredietregistratie (BKR). Deze instantie houdt alle leningen van Nederlanders bij. Dit heeft invloed op het maximale leenbedrag voor andere leningen. Dus ook wanneer je een hypotheek wilt aanvragen voor een nieuwe woning. Het bedrag dat je kunt lenen kan hierdoor flink dalen. Pas als je abonnement en telefoon volledig is afbetaald vervalt de BKR-registratie.

Door te kiezen voor een goedkoop sim only abonnement hoef je je geen zorgen te maken om de BKR. Heb je nog een oude telefoon, of koop je jouw smartphone in één keer, dan heb je namelijk geen lening. Met een sim only deal kun je dus eenvoudig de BKR registratie ontlopen.

Een BKR registratie kan zorgen voor een lagere maximale hypotheek!

Sim only heeft nooit BKR registratie

Zoals gezegd krijg je met een sim only abonnement nooit te maken met een BKR registratie. Maar let wel goed op bij het aanschaffen van je losse telefoon. Betaal deze in 1 keer en niet in termijnen. Kies je voor afbetaling, dan ga je alsnog een lening aan en wordt je alsnog ingeschreven bij het Bureau Kredietregistratie. Natuurlijk is dit niet direct een ramp. Als je al een koopwoning hebt of nog thuis woont, dan zal je namelijk niet op korte termijn een hypotheek aanvragen.

Wel een kredietcheck

Bij het afsluiten van een sim only abonnement doet de provider wel een kredietcheck. Bij deze check wordt gekeken naar je kredietwaardigheid om te bepalen of je de maandelijkse kosten van het abonnement kunt betalen.

Wil je naast een sim only zonder BKR liever ook geen kredietcheck? Enkele telecomproviders doen helemaal geen kredietwaardigheid-check. Budget Mobiel, Lebara en Simpel adverteren met sim only zonder kredietcheck. Hierbij is het afsluiten van een sim only abonnement dus het makkelijkst.

Welke providers hebben sim only zonder kredietcheck?

Wil je het goedkoopste sim only abonnement afsluiten, zonder je druk te hoeven maken over inkomenstoets, kredietwaardigheid en BKR? Dan kun je het best kiezen voor Budget, Lebara of Simpel. Uiteraard kun je via Slimster alle mobiele providers vergelijken op prijs, belminuten, internetbundel en eventuele kortingen. Zo vind je direct de beste aanbiedingen!

Sim only zonder BKR afsluiten

Sim only zonder BKR toetsing

Heb jij alle sim only aanbiedingen vergeleken en ben je een goede aanbieding tegen gekomen? De beste sim only zonder BKR en kredietcheck sluit je eenvoudig af via Slimster. Klik door naar de provider en vul jouw gegevens in. Overstappen naar een nieuwe provider of het afsluiten van een nieuw contract wordt zo heel eenvoudig geregeld.