Sim only met duo sim

Wil jij een sim only met duo sim afsluiten? Dan heb je de mogelijkheid om twee simkaarten bij één abonnement te krijgen en ben je op hetzelfde nummer bereikbaar via twee telefoons. Duosim wordt vaak verward met dual sim, maar er zit wel degelijk verschil tussen beide telecom begrippen. Bij Slimster leggen we je alles uit over duo sim en kun je eenvoudig alle providers vergelijken. Zo vind jij altijd de goedkoopste sim only voor jou, inclusief duosim mogelijkheid!

Er zijn weinig aanbieders die momenteel een tweede simkaart aanbieden. Momenteel zijn dit alleen de providers: KPN, T-Mobile, Vodafone & Tele2 (alleen zakelijk). Raadpleeg de website van de aanbieder om er zeker van te zijn dat de aanbieder een duo simkaart aanbiedt.

Sim only vergelijken

Wat is duo sim?

De naam duo sim verklapt het eigenlijk al; je hebt de beschikking over twee simkaarten. Je sluit 1 sim only abonnement af en ontvangt 2 simkaarten voor hetzelfde telefoonnummer. Dit is handig wanneer je meerdere telefoons of apparaten gebruikt waar je jouw simkaart in wil stoppen. Denk bijvoorbeeld aan een telefoon en tablet, carkit of oude telefoon voor festivals.

Met duosim krijg je meer gebruiksgemak wanneer je meerdere toestellen gebruikt. Je hoeft namelijk niet steeds je simkaart te verwisselen. Onthoud wel dat je maar 1 telefoonnummer krijgt bij een duo sim kaart. Je kunt de simkaarten dus niet tegelijkertijd gebruiken, je zal het ene uit moeten zetten om het andere apparaat te gebruiken.

De kosten van je sim only abonnement komen alsnog op dezelfde rekening, ongeacht wanneer je welke van de twee simkaarten gebruikt. Niet alle telecom providers bieden de mogelijkheid om duosim aan te vragen. Bij sommige providers is het ook alleen mogelijk in combinatie met een zakelijke sim only.

Voordelen duo simkaart

  • Extra gebruiksgemak met 2 simkaarten
  • Mobiele nummer koppelen aan twee telefoons
  • Kosten verzameld op 1 rekening
  • Nooit meer je simkaart verwisselen van apparaat

Verschil duo sim en dual sim?

Duo sim en dual sim wordt vaak door elkaar gehaald. Hoewel de namen erg op elkaar lijken, zit er wel degelijk verschil in het concept van duo en dual sim. Bij een duo sim only abonnement ontvang je dus 2 simkaarten met hetzelfde telefoonnummer en hetzelfde abonnement. Dual sim betekent dat er 2 simkaarten tegelijk in je smartphone kunnen. Je ben bereikbaar op 1 telefoon met 2 verschillende nummers (en abonnementen). Dit is bijvoorbeeld handig om een zakelijk nummer en prive nummer op dezelfde telefoon te gebruiken.

  • Duosim = 2 simkaarten met 1 nummer (verschillende apparaten)
  • Dual sim = 2 simkaarten met 1 telefoon

Duosim providers

Bij Slimster kun je sim only abonnementen van alle providers vergelijken. Echter niet elke provider biedt de mogelijkheid om een duo sim only af te sluiten. Bij welke sim only providers kun je duosim aanvragen?

duo sim

Sim only met duo sim vergelijken

Zoek jij een sim only met duosim voor de laagste prijs? Bij Slimster kun je alle providers en abonnementen vergelijken op o.a. belminuten, internetbundel, looptijd en snelheid. Welke sim only met duo sim past bij jou? Selecteer een aanbieding en klik door naar de provider om jouw nieuwe abonnement af te sluiten. De provider regelt alles en het is uiteraard mogelijk om jouw huidige nummer te behouden!