• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 98.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Plafond stucen prijs

Plafond stucen prijs

Wil je jouw plafond laten stucen? Een slecht onderhouden plafond heeft invloed op de uitstraling van de hele ruimte. Stel het opnieuw stucen dus niet te lang uit. Wil je gewoon een andere uitstraling creëren? Ontdek de kosten en mogelijkheden van plafonds stucen.

Kosten plafond stucen

Wil je jouw plafond in een nieuwbouwwoning laten stucen? Of is het plafond in je oudere woning aan een opknapbeurt toe? Een stukadoor kan een plafond stucen op diverse manieren. Naast het soort stucwerk zijn onder meer het oppervlak en de stukadoor van invloed op de kosten.

In de onderstaande tabel vind je een indicatie van de prijs per vierkante meter. Liever de exacte prijs weten? Vraag dan gratis stukadoor-offertes aan via Slimster.

Werkzaamheden stukadoor Prijs per m2*
Spuitwerk plafond € 9,-
Plafond glad stucen € 16,-
Schuurwerk op plafond € 18,-

* Gemiddelde plafond stucen prijs, incl. btw, materiaal en arbeidskosten.

Plafond stucen kosten vergelijken

Mogelijkheden stucen plafond

Net als op de muren is het ook mogelijk om sierpleister aan te brengen op het plafond. Er zijn vele soorten sierpleister, maar in onderstaande tabel vind je de kosten van de meest voorkomende varianten.

Indicatie prijzen sierpleister op plafond

Werkzaamheden stukadoor Prijs per m2*
Spachtelputz op plafond € 15,-
Rustiekputz op plafond € 14,-
Granol op plafond € 17,-

* Gemiddelde prijs, incl. btw, materiaal en arbeidskosten

Plafond glad stucen

Laat je jouw plafond glad maken? Na het aanbrengen van het stucwerk kan de stukadoor het plafond op diverse manieren afwerken:

Plafond stucen in woning

Het kan op diverse plekken in huis nodig zijn om het plafond te stucen. Denk hierbij aan:

  • Badkamer plafond stucen
  • Keuken plafond stucen

Natuurlijk is het ook mogelijk om de plafonds in de woonkamer, slaapkamer of andere ruimte in de woning te renoveren.

Plafond afwerken

Wil je jouw plafond strak en mooi afwerken? De stukadoor kan met behulp van halve maantjes of schelpjes een prachtig effect creëren op het plafond. Tijdens deze schuurtechniek brengt de stukadoor met draaiende bewegingen cirkelvormen aan op het plafond. Naast het mooie effect zorgt dit er ook voor dat het plafond beter bestand is tegen vocht.

V-naden plafond stucen V-naden op plafonds komen veel voor bij nieuwbouwwoningen, maar komen ook voor bij oudere woningen. Wil je van deze naden af? Het is dan nodig om het plafond te laten bepleisteren. Zo ontstaat er een glad plafond zonder V-naden. Laat het plafond egaal schuren voor een nog strakker effect.

Ervaren stukadoor voor stucen plafond

Het aanbrengen van stucwerk is niet alleen een secuur klusje, maar vergt ook veel fysieke kracht. Voor het stucen van plafonds moet je boven je macht werken, wat extra zwaar is. Om die reden raden we je altijd aan om plafonds stucen uit te besteden. Bij Slimster brengen we je in contact met betrouwbare specialisten uit de regio. Door slim te vergelijken kan je flink besparen op de kosten.

Gratis stukadoor offertes vergelijken

Betekent het inschakelen van een stukadoor dat je veel geld kwijt bent? Dit is zeker niet het geval. Vergelijk altijd meerdere bedrijven voordat je een keuze maakt, zodat je zeker weet dat je niet te veel betaalt. Laat je adviseren door de betrouwbare stukadoors uit het Slimster-netwerk en ga in zee met de specialist die het meest geschikt is voor jouw klus. Zo bespaar je tot wel 45%.

Eenvoudig de beste stukadoor vinden
Beste Stukadoor NL
Kobe Stucadoor & Schildersbedrijf
Stucadoorsbedrijf De Parel
FCS Stucadoor
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal