• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 100.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina

Plafond stucen: kosten & mogelijkheden

Van € 2.600,- Gemiddeld € 3.400,- Tot € 8.200,-
Afhankelijk van materiaal, afmeting en opties.

Is je plafond toe aan een opknapbeurt? Een slecht onderhouden plafond heeft invloed op de uitstraling van de hele ruimte. Je wilt het opknappen van je plafond dus niet te lang uitstellen. Is het plafond er niet echt slecht aan toe, maar wil je gewoon een andere look creëren? Ontdek hier de kosten en mogelijkheden om plafonds te laten stucen.

Wat kost een plafond stucen?

Een plafond laten stucen kan op verschillende manieren. Deze manieren hebben ieder een eigen prijs, maar er zijn nog meer factoren die de kosten bepalen. Zo verschillen de prijzen vaak per stukadoor en speelt ook het aantal vierkante meters dat je laat stucen een rol. Benieuwd naar de kosten van het stucen van een plafond? Het geven van een exacte prijs is lastig, maar we geven in onderstaande tabel een indicatie van de kosten.

Indicatie prijzen plafond stucen

Werkzaamheden stukadoor Prijs per m2*
Plafond spackspuiten € 9,-
Plafond glad stucen € 16,-
Schuurwerk op plafond € 18,-

* Gemiddelde prijs, incl. btw, materiaal en arbeidskosten

Sierpleister op plafond

Net als op de muren is het ook mogelijk om sierpleister aan te brengen op het plafond. Er zijn vele soorten sierpleister, maar in onderstaande tabel vind je de kosten van de meest populaire varianten.

Indicatie prijzen sierpleister op plafond

Werkzaamheden stukadoor Prijs per m2*
Spachtelputz op plafond € 15,-
Rustiekputz op plafond € 14,-
Granol op plafond € 17,-

* Gemiddelde prijs, incl. btw, materiaal en arbeidskosten

Plafond glad maken

Het glad maken van het plafond is de meestvoorkomende variant van stucwerk. Na het glad stucen van het plafond zijn er verschillende mogelijkheden:

  • het sausen van plafond
  • het aanbrengen van sierpleister
  • het aanbrengen van schuurwerk

Afwerking van plafond

Ben je op zoek naar een mooie afwerking van je plafond in de woonkamer? Of wil je jouw badkamer of toilet een strak plafond geven? Schuurwerk op je plafond geeft een strakke afwerking. De stukadoor past dan na het stucen een schuurtechniek toe, waardoor er cirkelvormen ontstaan op het plafond. Dit ziet er niet alleen mooi uit, maar zorgt er ook voor dat het plafond beter tegen vocht bestand is.

Gipsplaten op plafond stucen

Er zijn verschillende manieren om gipsplaten af te werken en stucen is hier één van. Het stucen van gipsplaten zorgt voor een nette, strakke afwerking. Daarnaast is het mooier om gipsplaten te stucen voordat je ze schildert. De kosten van het stucen van gipsplaten liggen lager dan normaal stucwerk. Bij een gipsplaat is er een dunner laagje pleister nodig dan op een normaal plafond. Een goedkope en snelle manier is je plafond laten spackspuiten; dit wordt machinaal aangebracht in plaats van met de hand.

Kwaliteit zonder te veel te betalen

Is het verstandig om zelf een plafond te stucen? Ons antwoord is: het is beter om een stukadoor in te schakelen. In de praktijk valt het eigen stucwerk toch tegen: het plafond is niet strak genoeg of het stucwerk laat na verloop van tijd los. Door een professionele stukadoor in te schakelen, weet je zeker dat het stucen goed gebeurt.

Vergelijk gratis stukadoor-offertes en bespaar

Het inschakelen van een stukadoor betekent niet dat je ook te veel betaalt om je plafond te laten stucen. Er is namelijk een simpele oplossing om te besparen: het vergelijken van offertes.

  • Vergelijk gratis 5 offertes via Slimster
  • Kom in contact met regionale stukadoors
  • Bepaal zelf met welk bedrijf je in zee gaat
  • Bespaar tot wel 45%