Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
Spackspuiten kosten

Spackspuiten kosten

Vind beste deal
Gratis & vrijblijvend
Minimale kosten € 90,- Maximale kosten € 400,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 200,-
Gemiddelde prijs spackspuiten tot 50m2.

Op zoek naar een mooie en goedkope afwerking voor je muren en plafonds? Een stukadoor kan je woning eenvoudig en efficiënt een nieuwe uitstraling geven met spackspuiten. Spacken is een voordelige vorm van stucen, waarbij de pleisterlaag machinaal wordt aangebracht.

Kenmerken spack spuiten

 • Voordelig stucen
 • Machinaal aanbrengen stucwerk
 • Zelf korrelgrootte bepalen
 • Zelf kleur bepalen
 • Sausen hoeft niet meer

Wat kost spackspuitwerk?

Gemiddelde prijs spackspuiten

Werkzaamheden stukadoor Prijs per m2*
Spackspuitwerk aanbrengen € 9

* Gemiddelde prijs spack spuiten, incl. materiaal, btw en arbeidskosten.

Spackspuitwerk is de meest goedkope vorm van stucwerk. Dit komt onder meer door de manier van aanbrengen; het stucwerk wordt machinaal aangebracht en kost hierdoor minder tijd. Dit scheelt aanzienlijk in de arbeidskosten vergeleken met ander stucwerk. Wil je een kleur laten spackspuiten? Dan liggen de kosten een paar euro hoger per vierkante meter, maar nog steeds is dit stucwerk zeer betaalbaar. Bekijk de gemiddelde spackspuitwerk prijzen per m2. Wil je liever de exacte prijs weten?

Spackspuitwerk prijzen vergelijken

Wat is spackspuiten?

spackspuiten

Bij spacken wordt er gebruikgemaakt van een spuitmachine, die onder hoge druk pleister aanbrengt op een muur of plafond. Je bepaalt zelf de kleur en korrelgrootte. Deze pleister wordt in twee lagen aangebracht: de meslaag en de afkorrellaag.

 1. Meslaag: oneffenheden wegwerken en de ondergrond egaliseren.
 2. Afkorrellaag: structuur bepalen en muur/plafond afwerken.

Bij de tweede laag heb je de keuze uit diverse korrelgroottes, om de structuur te bepalen. Ook kan je de kleur bepalen bij de afkorrellaag.

Prijsopbouw spackspuitwerk aanbrengen

Materiaal
Arbeid
Voorrijkosten
Afval

Materiaalkosten spackspuiten

De spackspuitwerk kosten zijn voor een deel afhankelijk van het materiaal. Je kunt verschillende keuzes maken bij het spacken van muren of plafonds.

 • Kleur bepalen: ga je voor wit spackspuiten of kies je een kleur?
 • Structuur bepalen: laat je het spackspuitwerk met veel of weinig structuur aanbrengen?
 • Oppervlak: hoe meer m2 je laat stucen, hoe lager de prijs per m2.
 • Voorbehandelen ondergrond: moet er eerst een meslaag worden aangebracht?
wat kost spackspuitwerk per m2

Spackspuitwerk laten aanbrengen door vakman

Spackspuitwerk is de voordeligste en eenvoudigste vorm van stucwerk. Aangezien de arbeidskosten bij stucwerk een belangrijke rol spelen, is spackspuitwerk goedkoop in vergelijking met andere soorten stucwerk. Spackspuiten gebeurt machinaal, waardoor de stukadoor minder tijd kwijt is aan het spackspuitwerk aanbrengen. En dat merk je in de kosten.

Houd wel rekening met verschillen in spackspuitwerk prijzen tussen stukadoors: iedere vakman hanteert namelijk zijn eigen uurtarief. We raden je daarom altijd aan om meerdere offertes te vergelijken. Zo weet je waar je voor betaalt en kom je niet voor verrassingen te staan.

Spackspuiten muren

Het spackspuiten van muren of wanden is de meest voordelige manier van stucen. Heb je een groot oppervlak dat je wilt laten stucen, dan is spackspuitwerk een goede en vooral voordelige optie.

Spackspuiten plafond

Een plafond spackspuiten brengt iets meer kosten met zich mee dan muren spackspuiten. Het is voor de stukadoor net iets lastiger om plafonds te spuiten, waardoor het wat meer tijd in beslag neemt.

Zelf de ruimte afplakken en afdekken

Voorkom dat andere wanden, plafonds of vloeren onder het pleisterwerk komen: plak de ruimte af en bedek meubels. Dit kan je door de stukadoor laten doen, maar je kan eenvoudig besparen op de kosten door dit zelf te doen. Wil je nog meer besparen? Voer dan ook naderhand zelf het afval af.

Lage voorrijkosten bij Slimster Bij Slimster kom je enkel in contact met stukadoors die in jouw regio actief zijn. Op deze manier houd je de voorrijkosten eenvoudig in de hand.

Beste stukadoor vinden voor spackspuitwerk

Als je jouw muren of plafonds laat spackspuiten, wil je natuurlijk dat dit goed gebeurt. Door stukadoors te vergelijken, weet je zeker dat je het bedrijf vindt met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Vraag gratis stukadoor offertes aan via Slimster en kom eenvoudig in contact met regionale stukadoors. Je beslist vervolgens zelf met welk bedrijf je in zee gaat.

Direct 702 stukadoors vergelijken

Beste Stukadoor NL
Kobe Stucadoor & Schildersbedrijf
Stucadoorsbedrijf De Parel
FCS Stucadoor
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal