Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
Wat kost glad stucwerk?

Wat kost glad stucwerk?

Vind beste stukadoor
Gratis & vrijblijvend
Ga naar
Minimale kosten € 12,- Maximale kosten € 18,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 15,-
Gemiddelde prijs per m2 glad stucwerk.

Wat kost glad stucwerk?

Wil je de muren in je woning strak afwerken en glad maken? Glad stucwerk kan op verschillende manieren worden toegepast in je woning. Je kan glad stucwerk als afwerklaag gebruiken of als ondergrond voor behang of sauswerk.

Kenmerken glad stucen

 • Strak en tijdloos
 • Makkelijk te repareren
 • Eenvoudig te sausen
 • Stijging woningwaarde

Wat kost glad stucwerk per m2?

Werkzaamheden stukadoor Prijs per m2* Offerte
Muur glad stucen € 14
Plafond glad stucen € 16 Gratis offertes

* Gemiddelde prijs glad stucwerk incl. materiaal, btw en arbeidskosten.

De glad stucwerk prijs is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de dikte van de stuclaag, de afwerking en de arbeidskosten van de stukadoor. Bekijk een indicatie van de gemiddelde prijs van glad stucwerk. Liever de exacte kosten van glad stucen weten?

Glad stucwerk prijzen vergelijken

Wil je de muren glad stucen als ondergrond voor behang of schilderwerk? Ontdek meer over behangklaar of sausklaar stucen.

kosten muren glad stucen
Meer voorbeelden bekijken?

Glad stucwerk of renovlies: wat is het beste?

Soort
Prijs*
Naadloos
Scheuroverbruggend
Schilderen
Reinigen
Stootvast
Renovlies € 11 Ja

Ja

Ja Ja Ja
Stucwerk € 14 Ja Nee Ja Nee Mindere mate

* Vanaf-prijs per m2, incl. materiaal, btw en arbeidsloon.

Prijsopbouw glad stucwerk aanbrengen

Materiaal
Arbeid
Reiskosten
Afval

Dikte van de stuclaag

 • Is de muur scheef of gemetseld? Je hebt vaak een dikke pleisterlaag, raapwerk, nodig.
 • Heeft de muur boorgaten & kleine oneffenheden? Een dunne stuclaag is doorgaans voldoende.
 • Ruwe muur glad maken? Ook daar wordt de dikte van de stuclaag op aangepast.

Glad schuren van de stuclaag

Is de stuclaag aangebracht, dan volgt het glad schuren van dit stucwerk. Door de aangebrachte pleisterlaag voorzichtig te schuren, worden zelfs de kleinste oneffenheden weggewerkt. Zo kan de stukadoor jouw wand of plafond net zo glad afwerken als je wilt. Wil je geen afwerklaag meer over het gladde stucwerk? Dan laat je de wand of het plafond zo glad mogelijk schuren.

Boorgaten in de muur? Het lijkt soms voldoende om gaten dicht te plamuren, maar oneffenheden zie je door de verf of het behang heen. Laat je een stuclaag aanbrengen over de gehele wand, dan worden de oneffenheden netjes weggewerkt.

Glad stucwerk afwerken

Glad stucwerk is goedkoper dan bijvoorbeeld een sierpleister. Laat je jouw muren glad stucen of plafonds glad maken, dan kan je daarna verschillende afwerkingen kiezen:

wat kost glad stucwerk

Stukadoor nodig of zelf glad stucen?

Stucen is geen eenvoudige klus, het is nodig om snel en netjes te werken.

 • Werk je te langzaam, dan droogt de stuclaag niet mooi op.
 • Werk je te snel, dan is een foutje ook snel gemaakt.

Het inschakelen van een stukadoor brengt kosten met zich mee: de arbeidskosten bepalen een groot deel van het totaalbedrag. Maar een ervaren en betrouwbare stukadoor zorgt dat je lange tijd van je nieuwe stucwerk geniet.

Stukadoors vergelijken = besparen

Vergelijk meerdere stukadoors, iedere stukadoor hanteert namelijk zijn eigen uurtarief. Door offertes te vergelijken, betaal je nooit te veel. Spreek daarnaast altijd een prijs af en laat alles goed op papier zetten. Zo kom je later niet voor onverwachtse verrassingen en bijkomende kosten te staan.

Bespaar op voorrijkosten Bij Slimster kom je alleen in contact met stukadoors die in jouw regio werken. Zo houd je de voorrijkosten eenvoudig in de hand.

Bezuinig niet op kwaliteit

Wil je niet te veel betalen voor je gladde stucwerk? Je kunt dan gaan bezuinigen op de dikte en de afwerking van de stuclaag, maar dit heeft invloed op de kwaliteit. Wij raden je niet aan om te bezuinigen, maar slim te besparen.

 • Bezuinigen op dikte van de stuclaag: de contouren van de onderlaag en oneffenheden kunnen door het stucwerk zichtbaar worden, wat de uitstraling van de muur of het plafond niet ten goede komt.

 • Bezuinigen op de afwerking van het stucwerk: je bepaalt zelf hoe glad je het stucwerk laat schuren. Wil je niet betalen wat het gewenste resultaat kost, dan bestaat de kans dat het eindresultaat niet zo glad is als je voor ogen hebt.

 • Bezuinigen op de voorbehandeling van de muren of plafonds: bij scheuren of een overgang tussen muren is voorstrijken nodig. Bezuinig je op deze voorbehandeling, dan zie je dat terug in de duurzaamheid en uitstraling van het eindresultaat.

 • Besparen door slim vergelijken: vergelijk meerdere stukadoors voor je beslist met wie je in zee gaat. Door te vergelijken, betaal je nooit te veel zonder aan kwaliteit in te leveren.

Direct 702 stukadoors vergelijken

Beste Stukadoor NL
Kobe Stucadoor & Schildersbedrijf
Stucadoorsbedrijf De Parel
FCS Stucadoor
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal