• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 81.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie

Glad stucwerk

Wil je de muren in je woning strak afwerken en glad maken? Glad stucwerk kan op verschillende manieren worden ingezet in je woning. Je kan glad stucwerk als afwerklaag gebruiken of als ondergrond voor behang of sauswerk.

Kenmerken glad stucwerk

 • Strakke en tijdloos
 • Makkelijk te repareren
 • Eenvoudig opnieuw te sauzen
 • Stijging woningwaarde

Glad stucwerk kosten

De dikte en afwerking van de stuclaag zijn van invloed op de kosten van glad stucwerk. Een dikke stuclaag brengt meer kosten met zich mee dan een dunne laag stucwerk. Hetzelfde geldt voor de afwerking; hoe gladder de muur geschuurd moet worden, hoe meer tijd en geld dit kost.

De prijs van glad stucwerk verschilt ook per stukadoor en het aantal vierkante meters dat je wilt laten stucen. Voor exacte prijzen raden we je aan om gratis stucwerk-offertes aan te vragen bij Slimster, maar we kunnen je wel een indicatie van de prijs per m2 geven.

Indicatie prijzen glad stucwerk

Werkzaamheden stukadoor Prijs per m2*
Glad stucwerk muren € 14,-
Glad stucwerk plafonds € 16,-

* Gemiddelde prijs glad stucwerk incl. materiaal, btw en arbeidskosten

Ben je benieuwd naar de kosten van andere soorten stucwerk? Bekijk dan de algemene stukadoor prijzen.

Glad stucwerk prijzen vergelijken
glad stucwerk aanbrengen
prijzen glad stucwerk
muren glad stucen
Prijsopbouw glad stucwerk aanbrengen 1. Materiaalkosten
2. Arbeidskosten
3. Voorrijkosten
4. Afvoerkosten

Materiaalkosten glad stucwerk

Glad stucwerk is een ideale basis voor het sauzen van de muur of het plafond, met een strak eindresultaat als gevolg. Wil je liever behang aanbrengen op je muren? Laat de muren dan glad en behangklaar stucen. De prijs van dit gladde stucwerk wordt voor een deel bepaald door het materiaal:

 • Soort stucwerk
 • Dikte van de stuclaag
 • Schuren van de stuclaag

1. Soort stucwerk

De materiaalkosten zijn onder meer afhankelijk van het type stucwerk. Glad stucwerk is bijvoorbeeld goedkoper dan een uniek soort stucwerk, zoals Italiaans sierpleister of terrastone.

2. Dikte van de stuclaag

Wil je een muur sausklaar of behangklaar laten maken? De huidige staat van de muur bepaalt de dikte van het stucwerk. Is de muur scheef of wil je glad stucwerk aanbrengen over een gemetselde muur? Dan heb je vaak een dikke pleisterlaag (ook wel raapwerk genoemd) nodig. Voor de muren met boorgaten en kleine oneffenheden is het voor een stukadoor voldoende om een dunne stuclaag aan te brengen.

3. Glad schuren van de stuclaag

De tweede stap van glad stucwerk is de afwerking, oftewel het schuren van de stuclaag. Door de aangebrachte pleisterlaag voorzichtig te schuren, kunnen zelfs de kleinste oneffenheden worden weggewerkt. De stukadoor kan een muur of plafond zo glad afwerken als je wilt. Voor de meest gladde en mooie wandafwerking laat je de muur zo optimaal mogelijk schuren.

Boorgaten in de muur? Het lijkt soms voldoende om de gaten dicht te plamuren, maar de oneffenheden zie je dan op den duur door de sauslaag of het behang heen. Laat je een stuclaag aanbrengen over de gehele wand, dan worden de oneffenheden netjes weggewerkt en geniet je lange tijd van een strakke muur.

Kan ik zelf een muur of plafond glad stucen?

Voor het beste eindresultaat schakel je de hulp in van een professionele stukadoor. Stucen is geen eenvoudige klus; het is nodig om snel en netjes te werken. Werk je te langzaam, dan droogt de stuclaag niet mooi op. Het inschakelen van een stukadoor brengt natuurlijk kosten met zich mee, maar deze vakman heeft ervaring met glad stucwerk en kan de kwaliteit van het stucwerk waarborgen.

Bespaar op voorrij- en afvoerkosten Een specialist rekent voorrijkosten. Kies enkel voor lokale of regionale bedrijven en houd de reiskosten in de hand. Een andere manier om eenvoudig te besparen, is door zelf het bouwafval af te voeren.

Meer inspiratie opdoen?

Afwerking van stucwerk

Niet bezuinigen op kwaliteit

Wil je niet te veel betalen? Het is mogelijk om te bezuinigen op de dikte en de afwerking van de stuclaag, maar dit heeft wel invloed op de kwaliteit.

 • Bezuinigen op dikte van de stuclaag: de contouren van de onderlaag en oneffenheden kunnen door het stucwerk zichtbaar worden, wat de uitstraling van de muur of het plafond niet ten goede komt.

 • Bezuinigen op de afwerking van het stucwerk: je bepaalt zelf hoe glad je het stucwerk laat schuren. Wil je niet betalen wat het gewenste resultaat kost, dan bestaat de kans dat het eindresultaat niet zo glad is als je voor ogen hebt.

 • Bezuinigen op de voorbehandeling van de muren of plafonds: bij scheuren of een overgang tussen muren is voorstrijken nodig. Bezuinig je op deze voorbehandeling, dan zie je dat terug in de duurzaamheid en uitstraling van het eindresultaat.

Eenvoudig de beste stukadoor vinden

Bezuinig niet op de kwaliteit van het gladde stucwerk, maar bespaar door op slimme wijze de beste stukadoor te vinden. Vraag gratis stukadoor-offertes aan bij Slimster en kom in contact met 5 regionale specialisten. Vergelijk deze stukadoors met elkaar en kies zelf de beste deal. Zo ben je verzekerd van een mooi en kwalitatief eindresultaat, zonder te veel te betalen; je bespaart namelijk tot wel 45%.

Vrijblijvend stukadoor-offertes vergelijken
Beste Stukadoor NL
Kobe Stucadoor & Schildersbedrijf
Stucadoorsbedrijf De Parel
FCS Stucadoor
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal