• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 116.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Glad stucwerk

Glad stucwerk prijzen

Ga naar
Minimale kosten € 140,- Maximale kosten € 650,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 325,-
Gemiddelde prijs glad stucen tot 50m2.

Wil je de muren in je woning strak afwerken en glad maken? Glad stucwerk kan op verschillende manieren worden toegepast in je woning. Je kan glad stucwerk als afwerklaag gebruiken of als ondergrond voor behang of sauswerk.

Kenmerken glad stucen

 • Strak en tijdloos
 • Makkelijk te repareren
 • Eenvoudig te sausen
 • Stijging woningwaarde

Wat kost glad stucwerk?

Werkzaamheden stukadoor Prijs per m2*
Muur glad stucen € 14
Plafond glad stucen € 16

* Gemiddelde prijs glad stucwerk incl. materiaal, btw en arbeidskosten.

De glad stucwerk prijs is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de dikte van de stuclaag. Meer materiaal betekent automatisch hogere kosten. Ook de afwerking speelt een rol, net als de arbeidskosten van de stukadoor. Hierboven vind je een indicatie van de gemiddelde prijs van glad stucwerk. Liever de exacte kosten van glad stucen weten?

Glad stucwerk prijzen vergelijken

kosten muren glad stucen

Glad stucwerk of renovlies: wat is het beste?

Soort
Prijs*
Naadloos
Scheuroverbruggend
Schilderen
Reinigen
Stootvast
Renovlies € 11 Ja

Nee

Ja Ja Ja
Stucwerk € 14 Ja Ja Ja Nee Nee

* Vanaf-prijs per m2, incl. materiaal, btw en arbeidsloon.

Meer voorbeelden bekijken?

Prijsopbouw glad stucwerk aanbrengen

Mogelijkheden met glad stucwerk

Glad stucwerk is de ideale basis voor het sausen van de muur of het plafond, met een strak eindresultaat als gevolg. Wil je liever behang aanbrengen op je muren? Laat de muren dan glad en behangklaar stucen. De prijs van dit gladde stucwerk wordt voor een deel bepaald door het materiaal. De materiaalkosten zijn onder meer afhankelijk van het type stucwerk. Glad stucwerk is goedkoper dan bijvoorbeeld een sierpleister.

Dikte van de stuclaag

Wil je een muur sausklaar stucen of juist behangklaar maken? De huidige staat van de wanden bepaalt de dikte van het stucwerk.

 • Is de muur scheef of gemetseld? Dan heb je vaak een dikke pleisterlaag, raapwerk, nodig.
 • Heeft de muur boorgaten en kleine oneffenheden? Dan is een dunne stuclaag doorgaans voldoende.
 • Ruwe muur glad maken? Ook daar wordt de dikte van de stuclaag op aangepast.

Glad schuren van de stuclaag

Is de stuclaag aangebracht, dan volgt het glad schuren van dit stucwerk. Door de aangebrachte pleisterlaag voorzichtig te schuren, worden zelfs de kleinste oneffenheden weggewerkt. Zo kan de stukadoor jouw wand of plafond net zo glad afwerken als je wilt. Wil je geen afwerklaag meer over het gladde stucwerk? Dan laat je de wand of het plafond zo glad mogelijk schuren.

Boorgaten in de muur? Het lijkt soms voldoende om gaten dicht te plamuren, maar oneffenheden zie je op den duur door de sauslaag of het behang heen. Laat je een stuclaag aanbrengen over de gehele wand, dan worden de oneffenheden netjes weggewerkt en geniet je lange tijd van een strakke muur.

Glad stucwerk afwerken

Laat je jouw muren glad stucen of plafonds glad maken, dan kan je daarna verschillende afwerkingen kiezen:

wat kost glad stucwerk

Stukadoor nodig of kan ik zelf glad stucen?

Stucen is geen eenvoudige klus, het is nodig om snel en netjes te werken. Werk je te langzaam, dan droogt de stuclaag niet mooi op. Werk je te snel, dan is een foutje ook snel gemaakt. Het inschakelen van een stukadoor brengt kosten met zich mee: de arbeidskosten zijn verantwoordelijk voor een groot deel van het totaalbedrag. Maar een ervaren en betrouwbare stukadoor kan de kwaliteit van het stucwerk waarborgen.

We raden je wel aan om altijd meerdere stukadoors te vergelijken. Iedere stukadoor hanteert namelijk zijn eigen uurtarief. Door offertes te vergelijken, betaal je nooit te veel. Spreek daarnaast een prijs af en laat alles goed op papier zetten. Zo kom je later niet voor onverwachtse verrassingen en bijkomende kosten te staan.

Bespaar op voorrijkosten Een specialist rekent voorrijkosten. Kies enkel voor stukadoors die in jouw regio werken en houd de reiskosten in de hand.

Bezuinig niet op de kwaliteit

Wil je niet te veel betalen voor je gladde stucwerk? Uiteraard is het mogelijk om te bezuinigen op de dikte en de afwerking van de stuclaag, maar dit heeft wel invloed op de kwaliteit. Wij raden je niet aan om te bezuinigen, maar slim te besparen.

 • Bezuinigen op dikte van de stuclaag: de contouren van de onderlaag en oneffenheden kunnen door het stucwerk zichtbaar worden, wat de uitstraling van de muur of het plafond niet ten goede komt.

 • Bezuinigen op de afwerking van het stucwerk: je bepaalt zelf hoe glad je het stucwerk laat schuren. Wil je niet betalen wat het gewenste resultaat kost, dan bestaat de kans dat het eindresultaat niet zo glad is als je voor ogen hebt.

 • Bezuinigen op de voorbehandeling van de muren of plafonds: bij scheuren of een overgang tussen muren is voorstrijken nodig. Bezuinig je op deze voorbehandeling, dan zie je dat terug in de duurzaamheid en uitstraling van het eindresultaat.

 • Besparen door slim vergelijken: vergelijk meerdere stukadoors voor je beslist met wie je in zee gaat. Door te vergelijken, betaal je nooit te veel zonder aan kwaliteit in te leveren.

Direct 467 stukadoors vergelijken

Beste Stukadoor NL
Kobe Stucadoor & Schildersbedrijf
Stucadoorsbedrijf De Parel
FCS Stucadoor
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal