0.02%
0.08%
0.2%
0,6%
2%
6%
12%
18%
20%
18%
12%
6%
2%
0,6%
0.2%
0.08%
0.02%
Minimale kosten
€ 9
Gemiddelde kosten
€ 20
Maximale kosten
€ 31
Gemiddelde prijs plafond stucen per m2.

Heb je een woning gekocht en wil je jouw nieuwbouw plafond stucen? Of is het plafond van je huidige woning aan een opknapbeurt nodig? Een slecht onderhouden plafond heeft veel invloed op de uitstraling van jouw huis. Ontdek hier de kosten en mogelijkheden om jouw plafond te stucen.

Wat kost plafond stucen?

Gemiddelde prijs plafond stucen per m2

Plafond stucen Prijs per m2*
Spuitwerk plafond € 9
Plafond glad stucen € 16
Schuurwerk op plafond € 18

* Gemiddelde plafond stucen prijs m2, incl. btw, materiaal en arbeidskosten.

De kosten van een plafond stucen zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het soort stucwerk, het oppervlak van het plafond en de stukadoor. Bekijk de gemiddelde prijzen voor een indicatie van de plafond stucen kosten. Liever de exacte prijs weten?

Plafond stucen kosten vergelijken?
plafond glad stucen
Meer inspiratie opdoen?

Prijsopbouw stucen plafond

Materiaal
Arbeid
Voorrijkosten
Afval

Materiaalkosten plafond stucen

De prijs van een plafond stucen wordt voor een deel bepaald door het materiaal. Het gaat hier onder meer om het soort stucwerk, maar ook om de dikte van de stuclaag en de kwaliteit. Wil je het plafond glad stucen of een sierpleister laten aanbrengen? Enkele populaire opties voor het stucen van een plafond zijn:

plafond spuitwerk

Plafond glad stucen

Laat je jouw plafond glad afwerken? Je kunt dit resultaat op verschillende manieren bereiken:

Plafond laten stucen in woning

Enkele opties voor plafond stucen:

  • Badkamer plafond stucen
  • Keuken plafond stucen
  • Slaapkamer plafond stucen
  • Woonkamer plafond stucen

Plafond afwerken

Wil je jouw plafond strak en mooi afwerken? De stukadoor kan met behulp van schuurwerk een prachtige uitstraling creëren én het plafond is beter bestand tegen vocht.

Meer over plafond schuren?
lightbulb
V-naden plafond stucen
V-naden op plafonds komen veel voor bij nieuwbouwwoningen, maar komen ook voor bij oudere woningen. Wil je deze v-naden dichten? Het is dan nodig om het plafond te laten bepleisteren. Zo ontstaat er een glad plafond zonder V-naden. Laat het plafond egaal schuren voor een nog strakker effect.
plafond schuurwerk

Plafond laten stucen door vakkundige stukadoor

Het aanbrengen van stucwerk is niet alleen een secuur klusje, maar vergt ook veel fysieke kracht. Voor het stucen van plafonds moet je boven je macht werken, wat extra zwaar is. Om die reden raden we je altijd aan om plafonds stucen uit te besteden. Bij Slimster brengen we je in contact met betrouwbare en vakkundige stukadoors, die je zelf kunt vergelijken op prijs en kwaliteit.

calculator
Besparen op voorrijkosten
Bij Slimster kom je alleen in contact met vakmannen die in jouw regio werken. Zo houd je de voorrijkosten eenvoudig in de hand.

Stukadoor vinden voor plafond laten stucen

Betekent het inschakelen van een stukadoor dat je veel geld kwijt bent? Dit is zeker niet het geval. Vergelijk altijd meerdere bedrijven voordat je een keuze maakt, zodat je zeker weet dat je niet te veel betaalt. Laat je adviseren door de betrouwbare stukadoors uit het Slimster-netwerk en ga in zee met de specialist die het meest geschikt is voor jouw klus.

Direct 714 stukadoors vergelijken

  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal