Dual Sim telefoons

Wil jij graag bereikbaar zijn op twee verschillende telefoonnummers, maar hier wel 1 telefoon voor gebruiken? Dan is een smartphone met Dual Sim precies wat je nodig hebt. Hier kun je namelijk 2 simkaarten in gebruiken. Handig wanneer je bijvoorbeeld een privé en zakelijk nummer hebt. Maar niet alle mobiele telefoons bieden deze mogelijkheid. Hieronder kun je alle Dual Sim telefoons vergelijken en vind je eenvoudig de beste online aanbieding!

Dual Sim telefoons vergelijken

Hoe werkt Dual Sim?

Telefoons geschikt voor Dual Sim hebben ruimte voor 2 simkaarten. Je plaats beide simkaarten in de telefoon en bent nu bereikbaar op 2 verschillende nummers. Denk bijvoorbeeld aan een zakelijk telefoonnummer voor klanten en opdrachtgevers, en een privé-nummer voor vrienden en familie. Bij Dual Sim smartphones heb je de keus uit actieve dual sim en standby dual sim.

Je kunt overschakelen naar de andere simkaart of een simkaart tijdelijk uitzetten. Wel zo lekker om in het weekend je zakelijke simkaart te kunnen uitschakelen. Zo word je niet gestoord wanneer je van het weekend wil genieten.

Voordelen Dual Sim

  • Bereikbaar met 2 nummers op 1 telefoon
  • Goedkoper bellen in het buitenland
  • Actieve of standby Dual Sim mogelijk
  • Tegenwoordig groot aanbod Dual Sim telefoons

Nadelen Dual Sim

  • 2 simkaarten nemen meer ruimte in beslag
  • Actieve Dual Sim vraagt meer van je batterij

Active Dual Sim

Telefoons met Active Dualsim hebben 2 antennes, dus 1 voor elke simkaart. Dit zorgt ervoor dat je altijd bereikbaar bent op beide simkaarten. Ben je bijvoorbeeld op simkaart 1 aan het Netflixen, dan kan je nog steeds gebeld worden om simkaart 2. Het is ook mogelijk om één van beide simkaarten uit te schakelen. Het inbouwen van twee antennes in een telefoon is best lastig, daarom zijn er (nog) niet veel telefoons met Active Dual Sim verkrijgbaar.

Met Active Dual Sim kun je beide simkaarten in je telefoon tegelijkertijd gebruiken!

Standby Dual Sim

Telefoons met Standby Dualsim hebben maar 1 antenne. Het is dus niet mogelijk om beide simkaarten op hetzelfde moment te gebruiken. Gebruik je de smartphone niet? Dan kun je natuurlijk op beide simkaarten gebeld worden. Ben je aan het internetten, bellen of appen met 1 simkaart? Dan gebruikt deze de antenne en is de andere simkaart tijdelijk niet bereikbaar. De meeste Dual Sim toestellen hebben deze standby variant.

Dualsim toestellen

Niet alle telefoons beschikken over Dual Sim. Gelukkig produceren telefoonmerken tegenwoordig steeds meer toestellen met Dual Sim. Zo heb je de keus uit verschillende merken en modellen. Zoals onder andere de iPhone 12, Samsung Galaxy S21, Huawei P40 Pro, Sony Xperia, LG Velvet, OnePlus 9 Pro en Nokia 6300.

dual sim telefoons

Duo Sim of Dualsim?

Duo sim en dual sim wordt vaak door elkaar gehaald. Hoewel de namen erg op elkaar lijken, zit er wel degelijk verschil in het concept van duo en dual sim. Bij een duo sim only abonnement ontvang je dus 2 simkaarten met hetzelfde telefoonnummer en hetzelfde abonnement. Dual sim betekent dat er 2 simkaarten tegelijk in je smartphone kunnen. Je ben bereikbaar op 1 telefoon met 2 verschillende nummers (en abonnementen).

  • Duosim = 2 simkaarten met 1 nummer (verschillende apparaten)
  • Dual sim = 2 simkaarten met 1 telefoon

eSim

Normaal gesproken ontvang je een plastic simkaartje bij het afsluiten van een sim only of mobiel abonnement. Met eSIM is dit niet meer nodig, het is namelijk een digitale simkaart. eSIM heeft verder dezelfde functies als een normale simkaart. Het zorgt er dus voor dat jij kan bellen, sms'en en internetten met jouw smartphone. Een telefoon met eSIM is dus ook direct geschikt als Dual Sim toestel.

eSIM staat voor embedded SIM en maakt het mogelijk om eenvoudig te wisselen van abonnement of telecom provider, zonder dat je daar steeds een nieuwe simkaart voor nodig hebt. De eSIM kaart gebruikt hashes van sleutels om aan de provider door te geven dat de telefoon het netwerk mag gebruiken. Met deze digitale simkaart kun je online een telefoonabonnement afsluiten en direct gebruiken.

Dual Sim smartphone kopen

Dual Sim telefoons

Wil jij graag een Dual Sim telefoon kopen? Maak gebruik van de Slimster telefoon vergelijker om alle merken en toestellen te vergelijken op specificaties die jij belangrijk vindt. Kijk dus niet alleen naar de prijs, maar ook naar bijvoorbeeld de opslagcapaciteit, besturingsplatform en kleur. Heb jij een smartphone met Dual Sim gevonden die aan jouw wensen voldoet? Check direct de beste online aanbieding en bestel jouw nieuwe telefoon veilig online.

Door de dual sim telefoon prijzen te vergelijken via Slimster kun je veel geld besparen op jouw nieuwe smartphone!