Beste telefoons die tegen een stootje kunnen

Smartphones zijn kwetsbaar. Soms kan een val van een kleine hoogte al zorgen voor grote beschadigingen, zoals een gebroken scherm. Niet ideaal wanneer je in de bouw werkt of graag actief bent in de ruige natuur. Een rugged smartphone is dan de ideale oplossing voor jou. Deze mobiele telefoons kunnen wel tegen een stootje. Ze zijn robuust, valbestendig en waterdicht. Bij Slimster kun je de beste telefoons die tegen een stootje kunnen vergelijken en vind je eenvoudig de beste online aanbieding!

Beste rugged smartphones vergelijken

Wat is een rugged telefoon?

Een rugged telefoon (ook wel ruggedized smartphone genoemd) is een telefoon die een stuk sterker is dan de normale smartphone. Deze telefoons zijn speciaal ontworpen voor gebruik in ruigere omstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan een bouwtelefoon die je gebruikt tijdens bouw- en kluswerkzaamheden. Maar ook voor outdooractiviteiten zijn deze smartphones goed geschikt.

Ze zijn namelijk waterdicht, robuust en valbestendig. Dit betekent dat je niet bang hoeft te zijn beschadigingen na het stoten of laten vallen van je telefoon. Door hun stevige omhulsel zijn ze beter bestand tegen vallen, stoten, stof en water. Deze smartphones bieden dezelfde functies als andere toestellen. Je kunt dus gebruik maken van o.a. Android, internet, apps en een goede camera. Veel modellen zijn ook voorzien van Dual Sim.

Valbestendig en waterdicht

Rugged smartphones zijn ontworpen om ruige omstandigheden aan te kunnen. Dit betekent dat het scherm en de behuizing gemaakt zijn om een val van enkele meters hoog te overleven. Ook zijn ze stof- en waterbestendig. Omdat je in de bouw of tijdens een avontuur in de wildernis vaak handschoenen draagt, zijn de touch screens ontworpen om goed te functioneren bij gebruik met een handschoen. Deze robuuste smartphones kunnen tegen een stootje, maar zijn niet gemaakt voor het spelen van zware games. Houd hier dus rekening mee.

beste telefoons die tegen een stootje kunnen

IP67 en IP68 waterbestendigheid

Koop je een telefoon met IP67 gradatie dan is deze compleet waterdicht tot 1 meter diepte. Ook is deze telefoon stofdicht. Ga je dieper dan 1 meter onder water met deze smarthone? Dan zal deze niet gelijk waterschade oplopen, maar de hoge waterdruk kan onderdelen in de mobiel beschadigen. Een IP67 smartphone is dus goed te gebruiken in natte omstandigheden, maar de waterbestendigheid is slechts getest voor een duur van 30 minuten. We raden dus af om hier lang en diep mee onder water te gaan.

Ga je voor een smartphone met IP68 gradatie dan is deze compleet waterdicht en kan hij voor onbepaalde tijd onder water blijven. Valt jouw telefoon in het water? Geen stress, je hebt alle tijd om hem te zoeken zonder dat er beschadigingen ontstaan door de waterdruk. Let wel op, deze telefoons zijn getest tot een diepte van 3 meter. Ga je veel dieper? Dan kan de telefoon na verloop van tijd alsnog waterschade oplopen. Een IP68 telefoon is de ideale keus wanneer je vaak in natte omstandigheden sport of werkt.

Merken robuuste telefoons

Ben jij op zoek naar een telefoon die tegen een stootje kan? Dan heb je de keus uit verschillende rugged smartphone merken. Bekende merken als Samsung en Nokia hebben toestellen in hun assortiment die speciaal zijn ontworpen voor gebruik in extreme omstandigheden. Zo heeft Samsung de Galaxy Xcover ontworpen en produceert Nokia de 800 Tough. Maar voor dit soort sterke smartphones kun je ook kijken naar het aanbod van CAT en RugGear.

  • Samsung Galaxy Xcover
  • Nokia 800 Tough
  • CAT werktelefoons
  • RugGear smartphones

Samsung Galaxy Xcover

De Samsung Galaxy Xcover is een sterke telefoon met IP68 gradatie. Deze Samsung smartphone is duurzaam en robuust, speciaal gemaakt voor buitengebruik. De IP68-outdoortelefoon garandeert goede prestaties in de zwaarste omstandigheden, met o.a. verbeterde touch-herkenning, een sterke zaklamp en perfecte camera prestaties in de buitenlucht.

Nokia Tough

Nokia staat altijd al bekend om haar sterke telefoons. Weet je nog dat je vroeger je Nokia 3310 van het balkon kon laten vallen of tegen de muur aan kon gooien? Ook in 2024 heeft Nokia een serie outdoor telefoons die waterdicht zijn in haar assortiment. De Nokia 800 Tough lijn is een goedkope Nokia telefoon met valbescherming, IP68 en batterij die tot wel 43 dagen stand-by kan blijven na 1 laadbeurt. Door de grote rubberen knoppen is de 800 Tough ook makkelijk te gebruiken met handschoenen aan.

rugged telefoons

CAT werktelefoons

Deze CAT werktelefoons zijn robuust en waterproof. Je kunt ze eenvoudig schoonmaken onder de kraan en hebt geen beschermhoes of screenprotector nodig. Je kunt de waterdichte CAT smartphones reinigen met borstels, doeken, desinfectiedoekjes en zelfs in een sopje. Zonder dat je je zorgen hoeft te maken over schade aan het scherm of aan de binnenkant van de telefoon.

RugGear smartphones

Een RugGear telefoon is stevig, robuust en ideaal voor op de werkvloer. Deze smartphones kunnen tegen een stootje en zijn perfect wanneer je in de bouw werkt of gewoon niet erg handig bent en je telefoon vaak laat vallen. De RugGear smartphones zijn goedkoop en daarom voor iedereen toegankelijk. Deze mobiele telefoons zijn gemaakt om te presteren onder extreme omstandigheden.

Beste telefoons die tegen een stootje kunnen kopen?

Heb jij een baan waarbij je telefoon snel beschadigd kan raken? Of sport je graag buiten en behoren outdoor activiteiten tot je hobby's? Dan is een rugged smartphone een perfecte telefoon voor jou. Dit zijn de beste telefoons die tegen een stootje kunnen. Ze zijn waterdicht en valbestendig, zodat jij je geen zorgen hoeft te maken over barsten in je scherm. Maak gebruik van onze telefonie vergelijker om alle toestellen te vergelijken en de beste deal te vinden. Check hier snel de rugged telefoon prijzen. Via Slimster vind je altijd de laagste prijs voor een robuuste smartphone!