Beste waterdichte telefoon 2024

Iedere mobiele telefoon komt wel eens in aanraking met water, bijvoorbeeld wanneer je hem gebruikt in de regen. Tegenwoordig zijn bijna alle smartphones dan ook wel spatwaterdicht. Dit betekent dat je jouw telefoon zonder zorgen in de regen kunt gebruiken. Maar wat nu als de kans bij jou groter is dat je mobiel écht nat wordt? Omdat je bijvoorbeeld graag aan outdoor activiteiten doet, of misschien wel vanwege een bepaalde baan. Bij Slimster tonen we je de beste waterdichte telefoon van 2024. Je vindt direct de beste online aanbieding voor jouw nieuwe waterbestendige smartphone!

Beste waterdichte telefoons

Hoe waterbestendig is mijn smartphone?

Bij het kopen van een waterdichte smartphone kun je kijken naar de IP-waarde. Dit zegt namelijk iets over de mate van bestendigheid tegen stof en water. Hieraan kun je dus afleiden hoe goed desbetreffende telefoon tegen water kan. Kan hij enkel tegen spatwater en regendruppels? Of kun je de mobiele telefoon helemaal onderdompelen? Met sommige waterdichte telefoons kun je zelfs tot enkele meters diep duiken.

IP staat voor Ingress Protecion

Ingress Protection betekent beschermingsgraad en geeft aan hoe beschermd de telefoon is tegen water, vocht en stof. Het IP-nummer bestaat uit twee cijfers. De eerste geeft aan in hoeverre het toestel stofdicht is, met een waarde van 0 t/m 6 (6 is volledig stofdicht). Het tweede cijfer loopt van 0 t/m 8 en geeft aan hoe waterdicht de smartphone is. Een waardering van 8 betekent volledig waterbestendig.

Voor een goede waterdichte smartphone, die je outdoor kunt gebruiken, raden wij aan om voor IP67 of IP68 te gaan.

De beste waterdichte telefoons hebben een IP67 of IP68 gradatie en zijn compleet stof- en waterbestendig!

Verschil IP67 en IP68

Koop je een telefoon met IP67 gradatie dan is deze compleet waterdicht tot 1 meter diepte. Ook is deze telefoon stofdicht. Ga je dieper dan 1 meter onder water met deze smarthone? Dan zal deze niet gelijk waterschade oplopen, maar de hoge waterdruk kan onderdelen in de mobiel beschadigen. Een IP67 smartphone is dus goed te gebruiken in natte omstandigheden, maar de waterbestendigheid is slechts getest voor een duur van 30 minuten. We raden dus af om hier lang en diep mee onder water te gaan.

Ga je voor een smartphone met IP68 gradatie dan is deze compleet waterdicht en kan hij voor onbepaalde tijd onder water blijven. Valt jouw telefoon in het water? Geen stress, je hebt alle tijd om hem te zoeken zonder dat er beschadigingen ontstaan door de waterdruk. Let wel op, deze telefoons zijn getest tot een diepte van 3 meter. Ga je veel dieper? Dan kan de telefoon na verloop van tijd alsnog waterschade oplopen. Een IP68 telefoon is de ideale keus wanneer je vaak in natte omstandigheden sport of werkt.

Gradatie Waterbestendigheid Stofbestendigheid
IP67 Waterdicht tot 1 meter diepte (30 minuten) Compleet stofbestendig
IP68 Waterdicht tot 3 meter diepte (onbepaalde tijd) Compleet stofbestendig

Waterdichte telefoon merken

Ben je op zoek naar een robuuste outdoor smartphone, die compleet waterdicht en stofbestendig is? Dan heb je de keus uit een aantal betrouwbare merken. Ondere andere Samsung, LG, Nokia en CAT hebben goede waterdichte smartphones in de aanbieding.

LG X Venture

Ook LG heeft enkele waterbestendige outdoor smartphones in haar assortiment. Deze LG telefoons hebben IP68-classificatie en zijn bestand tegen extreme temperaturen en hevige schokken. Perfect voor een avontuurlijke hike door lastig begaanbaar gebied bijvoorbeeld. Om deze telefoon goed te kunnen bedienen in koud en nat weer heeft hij grote knoppen aan de voor- en zijkant. Zo kun je ook met handschoenen aan jouw LG X Venture smartphone gebruiken.

Samsung Galaxy Xcover

Zo is de Samsung Galaxy XCover een sterke telefoon met IP68 gradatie. Deze Samsung smartphone is duurzaam en robuust, speciaal gemaakt voor buitengebruik. De IP68-outdoortelefoon garandeert goede prestaties in de zwaarste omstandigheden, met o.a. verbeterde touch-herkenning, een sterke zaklamp en perfecte camera prestaties in de buitenlucht.

beste waterdichte telefoon

Nokia Tough

Nokia heeft altijd al sterke telefoons gemaakt. Weet je nog dat je vroeger je Nokia 3310 van het balkon kon laten vallen of tegen de muur aan kon gooien? Ook in 2024 heeft Nokia een serie outdoor telefoons die waterdicht zijn in haar assortiment. De Nokia 800 Tough lijn is een goedkope Nokia telefoon met valbescherming, IP68 en batterij die tot wel 43 dagen stand-by kan blijven na 1 laadbeurt. Door de grote rubberen knoppen is de 800 Tough ook makkelijk te gebruiken met handschoenen aan.

CAT werktelefoons

Tot slot nog een eervolle vermelding voor de CAT telefoons. Deze werktelefoons zijn robuust en waterproof. Je kunt ze eenvoudig schoonmaken onder de kraan en hebt geen beschermhoes of screenprotector nodig. Je kunt de waterdichte CAT smartphones reinigen met borstels, doeken, desinfectiedoekjes en zelfs in een sopje. Zonder dat je je zorgen hoeft te maken over schade aan het scherm of aan de binnenkant van de telefoon.

Beste waterdichte telefoons

  • Samsung XCover
  • LG X Venture
  • Nokia Tough
  • CAT S62 Pro
waterbestendige smartphones

Beste waterbestendige telefoons bij Slimster

Ben jij op zoek naar de beste waterdichte telefoon? Bij Slimster kun je alle merken, modellen en providers vergelijken en vind je direct de beste online aanbieding. Bekijk alle smartphones in onze mobiele telefoon vergelijker en filter op kenmerken die jij belangrijk vindt. Denk aan de prijs, maar ook aan specificaties zoals kleur, kwaliteit van de camera en opslagruimte. Kies voor een los toestel of telefoon met abonnement en bespaar direct op de kosten van een waterbestendige smartphone!

Heb je al een waterproof telefoon en zoek je een goedkope provider? Vergelijk dan hier alle sim only abonnementen!