Android telefoons

Een groot deel van de smartphones werkt met het Android besturingssysteem. Android is dan ook één van de populairste platforms voor mobiele telefoons. Bij Slimster kun je alle Android telefoons vergelijken op prijs en specificaties die jij belangrijk vindt. Zo vind je eenvoudig de beste online aanbieding voor een nieuwe Android smartphone!

Android telefoons vergelijken

Wat is Android?

Android is een besturingssysteem van Google dat vooral wordt gebruikt in smartphones en tablets. Maar ook veel Smart TV's draaien op het Android platform. Dit platform zorgt ervoor dat na het opstarten van je telefoon het geheugen wordt geladen en de telefoon wordt aangestuurd. Zo krijg je toegang tot alle apps op je smartphone en kun je de camera gebruiken. Zonder besturingssysteem zou je mobieltje niet functioneren.

Het is een open source platform, waardoor telefoonfabrikanten eenvoudig hun eigen 'sausje' aan het systeem kunnen toevoegen. Hierdoor zien Android smartphones van Samsung, Nokia en Huawei er anders uit. Zo hebben ze andere pictogrammen, kleuren en kenmerkende functies. Toch draaien al deze telefoons op het Android platform.

Smartphone merken met Android

In tegenstelling tot iOS, waar alleen iPhone gebruik van maakt, zijn er veel merken en toestellen die op Android draaien. Maar welke smartphone merken zijn dit? De onderstaande telefoonmerken maken gebruik van het Android besturingssysteem.

Verschillende Android versies

​​​​De eerste Android versie was Android Alpha en werd gelanceerd in 2008. Er zijn met de jaren verschillende versies van Android uitgekomen, waarin funcies, veiligheid en gebruiksgemak zijn verbeterd. Maar wat zijn nu de laatste varianten? Hieronder lichten we de nieuwste Android versies kort toe.

Android 11
Bij Android 11 heeft Google nieuwe privacy-ontwikkelingen doorgevoerd om de toegang van bepaalde apps beter te reguleren. Ook zijn de meldingen in een nieuw jasje gestoken.

Android 10
In Android 10 heeft Google de donkere modus flink verbeterd. Ook is het nu mogelijk om apps alleen toegang te geven tot je locatie wanneer je de app echt gebruikt. Focus Mode zorgt ervoor dat je sommige apps voor een bepaalde tijd kunt afsluiten.

Android 9.0 (Pie)
Google heeft in Android 9 veel aandacht geschonken aan de veiligheid. Apps die op de achtergrond draaien hebben geen toegang meer tot je camera en microfoon. Besturing en navigatie is eenvoudiger gemaakt.

Android 8.0 (Oreo)
Android 8 staat vooral in het teken van performance. Zo start de telefoon veel sneller op en zullen apps sneller opstarten en minder vaak vastlopen. Google Play Protect voorkomt schade door foute apps en malware.

Android schil per merk

Google levert Android basisversies aan, maar telefoonmerken voegen hier hun eigen laagje / schil aan toe. Zo ontstaan er verschillen in design, menu-structuur en beschikbare apps of functies. Hieronder zie je Android schillen van populaire smartphone merken.

  • Samsung OneUI
  • Huawei EMUI (Emotion User Interface)
  • OnePlus OxygenOS
  • Xiaomi MIUI
  • Motorola en Nokia Android One
  • OPPO ColorOS
  • Sony Xperia UI
android telefoons vergelijken

Android of iOS?

Als je twijfelt over het besturingssysteem dan vertellen we je hier iets meer over de twee populairste; Android en iOS. Met beide systemen zit je goed, aangezien ze allebei een gebruiksvriendelijk platform bieden met veel mogelijkheden qua apps en interface aanpassingen.

iOS is het eigen besturingssysteem van Apple en daarom heeft elke iPhone dezelfde interface. Hierdoor is het voor iedereen begrijpelijk en eenvoudig te gebruiken. Android wordt door verschillende smartphone merken gebruikt, zoals Samsung, Huawei, OnePlus en Sony. Elk merk maakt haar eigen aanpassingen aan dit systeem, daarom kan de interface er per merk anders uitzien.

Bij het downloaden van smartphone apps is iOS strenger dan Android. Je kunt alleen apps downloaden uit de App Store en Apple stelt hier zeer strenge richtlijnen voor vast. Dit zorgt voor een hogere kwaliteit apps, maar deze hebben meer opslagruimte nodig. Bij Android telefoons kun je apps downloaden uit de Google Play Store, die ook veilig zijn. Het is echter mogelijk om apps buiten de Play Store om te downloaden. Deze apps zijn niet perse gecontroleerd en kunnen daarom veiligheidsrisico's met zich meebrengen.

Wat vind jij belangrijker? Veel gebruikers vinden iOS smartphones gebruiksvriendelijker en veiliger. Android smartphones kun je makkelijker personaliseren en bieden de mogelijkheid om meer apps te downloaden. Uiteindelijk is de keus tussen Android of iOS natuurlijk gebaseerd op jouw persoonlijke voorkeur!

Android telefoon kopen?

Vind jij Android fijner werken dan iOS? Dan kun je in de Slimster telefoon vergelijker eenvoudig alle Android telefoons vergelijken. Heb jij een toestel gevonden dat voldoet aan jouw eisen? Dan zie je bij ons direct de goedkoopste online aanbieding. Je vergelijkt hier alle merken, modellen en telecom providers. Bestel jouw nieuwe Android smartphone veilig online en geniet van alle mogelijkheden en apps.

Bij Slimster kun je direct een los toestel kopen, maar natuurlijk kun je ook kijken naar de kosten van een nieuw telefoon abonnement. Heb jij al een Android telefoon? Dan kun je eens kijken naar alle sim only aanbiedingen! Hier vind je de laagste Android smartphone prijzen.