Beste smartphone voor ouderen 2024

Ook voor ouderen kan een smartphone erg handig zijn. Niet alleen om te kunnen bellen met kennissen en familieleden, een smartphone biedt ook functies als Google Maps en spelletjes om het geheugen te trainen. Het gebruik van een mobiele telefoon is voor senioren niet altijd makkelijk. Gelukkig zijn er ook senioren smartphones verkrijgbaar, die speciaal zijn gemaakt voor ouderen. Benieuwd naar de beste smartphone voor ouderen in 2024? Slimster helpt je op weg!

Smartphones voor ouderen vergelijken

Voordelen senioren smartphone of GSM?

Een senioren mobiel is ontworpen voor gebruik door ouderen en daarom bieden deze telefoons optimaal gemak. Deze smartphones beschikken over een eenvoudig menu, grote toetsen en duidelijk (en groot) display. Een GSM voor ouderen biedt vaak enkel de basisfuncties, zodat je kunt bellen en sms'en. Wil je ook graag kunnen appen of kunnen FaceTimen met de kleinkinderen? Dan is een ouderen smartphone de beste keus. Deze biedt namelijk internetfuncties en is uitgebreider.

Andere handige voordelen van een smartphone voor ouderen zijn de noodknop, duidelijke meldingweergave, luid belsignaal en hoortoestel integratie. Met de noodknop kun je een vooraf gekozen contactpersoon bellen met 1 druk op de knop in geval een een noodsituatie. Het luide belsignaal en de duidelijke meldingen (LED) zijn ideaal wanneer het gehoor of het zicht minder wordt door de hogere leeftijd. Tot slot kunnen de senioren telefoons gekoppeld worden met het gehoortoestel. Neem je de telefoon op? Dan streamt de telefoon het gesprek naar het hoorapparaat zodat je alles duidelijk kunt verstaan.

 • Grote knoppen
 • Duidelijk scherm
 • Eenvoudig menu
 • Noodknop / SOS-knop
 • Koppeling met hoortoestel
 • Luider belsignaal en meldingen

Beste smartphone voor ouderen merken

Welke telefoonmerken maken speciale smartphones voor ouderen? Naast bekende merken als Samsung en Nokia, zijn er een hoop merken die telefoons voor ouderen maken. Naast de Samsung senioren smartphone kun je bijvoorbeeld kiezen voor de BEA-FON senioren telefoons. Ook Swissvoice heeft enkele mobiele telefoons speciaal ontworpen voor bejaarden. Andere opties zijn de Archos senioren smartphones en de telefoons van Doro, Thomson. Emporia en Fysic.

Elk merk heeft natuurlijk zo haar eigen voordelen en nadelen, daarom raden wij aan om eerst enkele modellen te proberen in de winkel alvorens je een senioren smartphone koopt. Merken die wij adviseren zijn Samsung, Nokia, BEA-FON, Swissvoice en DORO.

Top 5 senioren smartphones 2024

Benieuwd naar de 5 beste smartphones voor ouderen van dit moment? Wij hebben de senioren telefoons getest op verschillende kenmerken, waaronder gebruiksgemak, prijs, koppeling met hoortoestellen, veiligheidsfuncties en apps. Uit onze test zijn deze 5 smartphones naar voren gekomen als Beste Koop.

 1. Samsung Senioren smartphone
 2. BEA-FON M5
 3. SwissVoice G50
 4. DORO 8080
 5. DORO 8035

1. Nokia 6300

nokia 6300 smartphone senioren De Nokia 6300 senioren smartphone is, zoals de naam al verklapt, speciaal ontworpen voor gebruik door ouderen. Je hebt de beschikking over alle apps die je bij een normale smartphone ook kunt gebruiken. Deze GSM draait op het KaiOS besturingssysteem en beschikt over 512MB werkgeheugen, dit is een bescheiden hoeveelheid, maar zal voor de taken waar deze voor gemaakt is voldoende zijn.. Bij Slimster vind je de laagste prijs voor deze senioren telefoon.

 • Uitgebreide functies zoals normale smartphone
 • Hoge kwaliteit van Nokia
 • Makkelijk in gebruik voor ouderen
 • Het beeldscherm is aan de kleine kant

2. Nokia 8000

nokia 8000 smartphone ouderen De Nokia 8000 is één van de modellen uit de serie senioren smartphones. Deze ouderen telefoon biedt alles wat je van een smartphone voor senioren mag verwachten. Je kunt gebruik maken van apps zoals WhatsApp om in contact te blijven met vrienden en familie. Het toestel is energiezuinig. Dat betekent dat je het toestel niet elke dag hoeft op te laden. De interface is simpel en je kunt eenvoudg iemand bellen in geval van nood. De Nokia 8000 behoort tot de beste smartphones voor ouderen. Via Slimster vind je altijd de beste online aanbieding!

 • Uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding
 • Senioren vriendelijke interface
 • Lange levensduur batterij
 • Scherm is kleiner

3. SwissVoice G50

swissvoice g50 senioren smartphone Met de SwissVoice G50 haal je een eenvoudige smartphone voor ouderen in huis. Deze mobiele telefoon is voorzien van Android 10 met automatische updates. De knoppen op het scherm zijn groter dan bij normale smartphones, waardoor het duidelijk en overzichtelijk is. Ook voor senioren met slechtere ogen. je kunt het menu instellen op verschillende 'standen'. Kies uit eenvoudig, zeer eenvoudig en normaal Android om te bepalen hoe makkelijk de interface wordt gemaakt. Met de noodknop kun je de G50 van SwissVoice een melding sturen naar maximaal 5 vooraf ingestelde personen. Dit geeft een veilig en vertrouwd gevoel!

 • Goedkope senioren smartphone
 • Bepaal zelf hoe eenvoudig de interface moet zijn
 • Noodknop voor 5 contactpersonen
 • Geen passend beschermingshoesje te vinden

4. DORO 8080

doro 8080 senioren telefoon De DORO 8080 is een zeer uitgebreide smartphone voor senioren, die qua uiterlijk en prestaties niks onderdoet voor een 'normale' smartphone. Met stembesturing kun je de telefoon eenvoudig gebruiken. De Google Assistant reageert op jouw stemcommando's en zorgt ervoor dat je geen knoppen meer hoeft te gebruiken. De alarmknop zorgt voor extra veiligheid, zeker in combinatie met assistentie op afstand via Response by DORO. Het extra grote scherm maakt de DORO 8080 smartphone goed leesbaar en zorgt ervoor dat tekst en pictogrammen groot worden weergegeven. Je hebt de keus uit de kleuren wit en zwart.

 • Smartphone met Google Assistant
 • Prachtig strak en dun design
 • Extra groot scherm (5.7 inch diagonaal)
 • De DORO 8080 is duurder in aanschaf

5. DORO 8050

doro 8050 senioren telefoon De DORO 8050 vinden we, net als de 8080, terug bij de beste smartphones voor ouderen. Dit is een model uit 2020, maar dat betekent niet dat deze mobiele telefoon zijn geld niet waard is. Hij beschikt namelijk over een uitgebreid Android besturingssysteem zodat jij eenvoudig allerlei apps kunt downloaden en gebruiken. Op het 5,45-inch HD beeldscherm zijn de pictogrammen groot en is het lettertype extra groot. Zo kun je eenvoudig alle berichtjes lezen. De luide beltoon zorgt ervoor dat je geen inkomende oproepen meer mist. Aan de achterkant van het toestel vind je een noodknop die je in het geval van nood indrukt. De DORO 8050 verstuurt direct je locatie en belt het vooraf ingestelde noodnummer.

 • Android besturingssysteem
 • Noodknop verstuurt locatie en belt contactpersoon
 • Goed betaalbare senioren smartphone
 • Niet goed te koppelen met hoortoestel
 • Trage telefoon

Normale smartphone aanpassen naar senioren telefoon?

Heb jij al een normale smartphone in gebruik en wil je eigenlijk (nog) niet overstappen naar een senioren telefoon? Maar merk je dat het menu en de apps toch onoverzichtelijk beginnen te worden? Dan kun je kiezen voor de 'eenvoudige stand' van de mobiele telefoon. Bijna alle merken telefoons bieden deze instelling. Indien je deze instelling niet kunt vinden zal de verkoper de telefoon met alle liefde voor je in deze stand zetten.

In de eenvoudige stand wordt de bediening makkelijker en duidelijker. De pictogrammen op het scherm worden groter en alleen de apps die jij standaard wil gebruiken worden nog maar getoond. Ook het lettertype wordt groter gemaakt, zodat je berichtjes makkelijker kunt lezen.

Mobiele telefoon voor ouderen kopen via Slimster

Beste smartphone voor ouderen

Ben jij op zoek naar de beste smartphone voor ouderen? Bij Slimster kun je alle merken, modellen en providers vergelijken en vind je direct de beste online aanbieding. Bekijk alle smartphones in onze mobiele telefoon vergelijker en filter op kenmerken die jij belangrijk vindt. Denk aan de prijs, maar ook aan specificaties zoals kleur, opslagruimte en gebruiksgemak voor senioren. Kies voor een los toestel of telefoon met abonnement en bespaar direct op de kosten van een ouderen smartphone!

Heb je al een senioren telefoon en zoek je een goedkope provider? Vergelijk dan hier alle sim only abonnementen!