Smartphones met NFC

Een telefoon met NFC biedt extra mogelijkheden voor het overdragen van gegevens. Je kunt met NFC (Near Field Communication) namelijk gegevens uitwisselen tot een afstand van 10 centimeter. Zo kun je bijvoorbeeld veilig met je smartphone betalen in de supermarkt, zonder dat gegevens onderschept kunnen worden. Zoek jij een mobiele telefoon met NFC? Bij Slimster kun je eenvoudig alle smartphones met NFC vergelijken en vind je direct de beste online aanbieding!

Smartphones met NFC vergelijken

Wat is NFC (Near Field Communication)?

Maar wat is NFC precies? NFC staat voor Near Field Communication en is een technologie voor het uitwisselen van informatie tussen twee apparaten. Deze techniek werkt enkel op korte afstand (maximaal 10 cm). De NFC-tag wordt al een tijdlang gebruikt in pasjes, zoals de OV-chipkaart of het pasje voor een hotelkamerdeur. De laatste jaren wordt NFC echter ook in smartphones verwerkt en zo beschikken nieuwe toestellen over een NFC-taglezer.

Nieuwe smartphones beschikken (bijna) allemaal over een NFC-chip. Je kunt hiermee dus informatie uitwisselen met andere apparaten, zoals telefoons of een kassa in de winkel. Je kunt zo dus met je smartphone betalen in de supermarkt, maar ook foto's of andere bestanden versturen naar een andere telefoon.

Wat kun je allemaal met NFC?

wat is nfc

Verschil NFC met Bluetooth of WiFi

Via Bluetooth en WiFi is het toch ook al mogelijk om gegevens uit te wisselen en bestanden te versturen? Dus wat maakt NFC dan zo verschillend? Het grote verschil tussen Near Field Communication en technieken als Bluetooth en WiFi is de afstand tussen de apparaten. Met NFC kunnen verbindingen veel minder snel verstoord worden, aangezien de apparaten maximaal 10 cm uit elkaar zijn. Data is lastiger te onderscheppen, waardoor een smartphone met NFC veiliger is bij contactloos betalen bijvoorbeeld. Daarbij is NFC sneller en verbruikt het minder energie.

Voordelen NFC telefoon

  • Veiliger dan Bluetooth of WiFi
  • Contactloos betalen in de winkel
  • NFC is sneller en verbruikt minder energie
  • Verloren telefoon kan via GPS opgespoord worden

Toestellen met NFC

Zowel Android smartphones als telefoons met iOs bieden NFC ondersteuning aan. Dit betekent dat je de keus hebt uit veel verschillende merken en toestellen. Zoek jij een smartphone met NFC? Dan zijn de nieuwe modellen van merken als Samsung, Apple, Huawei, Xiaomi, OnePlus, Motorola, Nokia, Sony en LG allemaal geschikt. Controleren of jouw telefoon over NFC beschikt? Je kunt dit eenvoudig zien bij de instellingen, onder verbonden apparaten ('draadloos en netwerken' of 'verbindingen en NFC').

De Apple iPhones vanaf de iPhone 6 (en hoger) beschikken allemaal over NFC. Dit was eerst alleen compatibel met Apple Pay. Vanaf iOS 11 zijn de NFC functies echter uitgebreid en kun je ze ook gebruiken voor contactloos betalen via jouw bankieren app.

Contactloos betalen met je smartphone

Een smartphone met NFC biedt jou de mogelijkheid om contactloos te betalen in de winkel. De NFC-chip in je telefoon zit namelijk ook in bankpassen, die werken met dezelfde techniek. Via de instellingen in het menu van je telefoon kun je de NFC chip aanzetten.

Wil jij contactloos betalen? Dan is het belangrijk dat jouw bank deze functie ook ondersteunt. Je kunt jouw smartphone vervolgens koppelen aan een bankrekening. Het afrekenen in de winkel of supermarkt is dan super simpel. Net zoals bij contactloos betalen met een pinpas, houd je nu jouw smartphone dicht bij de NFC lezer van het pinapparaatje. Je kunt zo veilig en snel kleine bedragen betalen met je telefoon. Voor bedragen boven de 25 euro is nog een pincode vereist.

Banken die contactloos betalen ondersteunen:

  • ING (ING Bankieren App)
  • Rabobank (Rabo Wallet)
  • SNS (SNS Mobiel Betalen)
  • ASN Bank (ASN Mobiel Betalen)
  • RegioBank (RegioBank Mobiel Betalen)
  • BunQ (Bank of the Free App)
smartphones met nfc

Smartphone met NFC kopen?

Wil jij een smartphone met NFC kopen? Maak gebruik van de Slimster telefoon vergelijker om alle merken en toestellen eenvoudig te vergelijken. Filter op kenmerken die jij belangrijk vindt en selecteer de goedkoopste telefoon aanbieding. Je kunt kiezen voor een los toestel, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een telefoon met abonnement of een sim only indien je al een NFC telefoon hebt. Wij helpen jou graag bij het vinden van de beste smartphone deal van 2024.