Draadloos oplaadbare smartphones

Ben jij die losse oplaadkabels en adapters ook helemaal zat? Kabels die in de knoop zitten of opladers die je kwijtraakt... het is bijzonder vervelend. Gelukkig zijn er tegenwoordig draadloos oplaadbare smartphones te kopen. Met deze Qi smartphone heb je geen oplaadkabel meer nodig. Benieuwd naar de nieuwste telefoons die je draadloos kunt opladen? Bij Slimster kun je alle mobiele telefoons vergelijken en vind je direct de beste online aanbieding!

Draadloos oplaadbare smartphones vergelijken

Hoe werkt wireless charging?

Draadloos opladen van je mobiele telefoon werkt zonder dat je een kabel in je telefoon moet pluggen. Je hebt een 'loading dock' waar je de smartphone op neer kunt leggen. Vervolgens wordt de batterij opgeladen door middel van resonante inductie. De spoel in je telefoon (wikkel van koperdraad) vangt een magnetisch veld op en zet dit vervolgens om naar stroom waarmee de accu wordt opgeladen. Een draadloze oplader bevat meerdere van deze spoelen waardoor je de telefoon kunt opladen door hem op dit oplaadstation te leggen.

Voordelen draadloos opladen

  • Geen kabel en oplader meer nodig
  • Geen oplaadpoort nodig (beter voor je telefoon)
  • je hoeft geen nieuwe adapter te kopen bij nieuw toestel
  • Makkelijk telefoon opladen in het donker

Nadelen draadloos opladen

  • Draadloos laden is langzamer
  • Telefoon moet alsnog op het laadstation liggen

Qi en PMA

Draadloos laden van een smartphone werkt via Qi of PMA standaard. Qi is ontwikkeld door Wireless Power Consortium (WPC) en de meeste draadloos oplaadbare smartphones ondersteunen deze techniek. PMA staat voor Power Matters Alliance en ook deze standaard werkt met inductie. Om het voor fabrikaten van draadloze opladers makkelijk te maken, ondersteunen nieuwe mobiele telefoons zowel Qi als PMA.

Telefoons die je draadloos kunt opladen

De nieuwste smartphones worden in sommige gevallen al verkocht zonder losse oplader en kabel. Dit betekent dat je dus zelf een bedrade lader zou moeten kopen. Zonde van je geld natuurlijk, als je ook draadloos kunt opladen. Met een draadloze (snel)lader kun je namelijk alle telefoons opladen die hier geschikt voor zijn. Ongeacht merk of model en dit voorkomt een hoop gedoe.

Het is je namelijk vast wel eens overkomen dat je geen oplader bij je hebt en tijdens een avondje bij vrienden wil laden. Zij hebben echter alleen een oplader van een ander merk, welke dus niet in jouw telefoon past. Dat is met een draadloos oplaadbare smartphone verleden tijd. Maar welke merken en toestellen zijn geschikt voor draadloos laden? Onder andere de onderstaande modellen;

draadloos oplaadbare smartphones

Draadloos oplaadbare smartphone kopen

Wil jij een draadloos oplaadbare telefoon kopen? Gebruik de telefoon vergelijker van Slimster om alle toestellen te vergelijken op kenmerken die jij belangrijk vindt. Kijk bijvoorbeeld naar kwaliteit van de camera, opslagcapaciteit en besturingsplatform. Heb jij een smartphone gevonden die je draadloos kunt opladen en wil je deze bestellen? Je ziet direct de laagste online prijs en zo helpen we jou bij het besparen op een nieuwe smartphone!

Je kunt uiteraard kiezen voor een los toestel, maar ook een telefoon abonnement of sim only (als je al een draadloos oplaadbare smartphone hebt) is mogelijk. Vergelijk de draadloos oplaadbare smartphone prijzen en bespaar direct.