• Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
  Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
  Buitenmuur stucen kosten

  Buitenmuur stucen kosten

  Stukadoor offerte
  Gratis & vrijblijvend
  Minimale kosten € 55,- Maximale kosten € 125,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 90,-
  Gemiddelde prijs buitenmuur stucen per m2.

  Wil je jouw gevel een nieuwe uitstraling geven of zijn de buitenmuren wel toe aan een opknapbeurt? Een buitenmuur stucen vraagt om de nodige expertise van een professionele stukadoor, maar wat zijn de mogelijkheden en kosten?

  Voordelen buitenmuur stucen

  • Frisse uitstraling van woning
  • Muur blijft ademen
  • Gevel is waterdicht en weerbestendig
  • Diverse afwerkingen mogelijk

  Nadelen buitenmuur stucen

  • Soms vergunning nodig
  • Prijziger dan stucwerk in huis

  Buitenmuur stucen prijs per m2

  Gemiddelde prijzen gevel stucen

  Werkzaamheden stukadoor Prijs per m2*
  Buitenmuur laten stucen € 55

  * Gemiddelde prijs buitenmuur stucen, incl. btw, materiaal en arbeidskosten.

  De kosten van stucwerk op gevels en buitenmuren liggen hoger dan binnenmuren stucen. Er is buiten een dikkere pleisterlaag nodig, maar de muren moeten ook waterafstotend zijn en tegen een stootje kunnen. Naast het materiaal speelt ook de huidige staat van de gevel een rol en hetzelfde geldt voor het uurtarief van de stukadoor. Bekijk een indicatie van de kosten om buitenmuren te stucen. Liever de exacte prijs weten?

  Prijzen buitenmuur stucen?

  prijzen buitenmuur stucen
  Meer inspiratie opdoen?

  Prijsopbouw buitenstucwerk

  Materiaalkosten buitenmuren stucen

  Een deel van de prijs van buitenmuren stucen is afhankelijk van het materiaal. Welk soort stucwerk laat je aanbrengen en wat is de dikte en kwaliteit van deze stuclaag? We geven je de meest voorkomende soorten stucwerk op buitenmuren of gevels.

  Buitenmuur stucen cement

  Binnenstucwerk heeft gips als basis, maar dit is buiten niet toepasbaar; gips is niet bestand tegen water of temperaturen onder nul. Voor buitenmuren stucen wordt daarom cement gebruikt. Zo kun je ook buitenmuren glad stucen.

  Spachtelputz op buitenmuur

  Spachtelputz kan binnen én buiten toegepast worden. Spachtelputz voor buitenmuren heeft een prachtige korrelige structuur, maar is ook stootvast en waterdicht. Zo blijft het lang mooi en is het te reinigen met een hogedrukreiniger

  Buitenmuur schuren

  Het is mogelijk om de waterafstotende stuclaag op de gevel te schuren, zodat er een wolkachtige structuur ontstaat. Dit decoratieve effect zorgt voor een speciale uitstraling op je gevel.

  Gepleisterde plint

  De gepleisterde plint is een stucwerk dat veelvuldig terugkomt, maar niet direct opvalt. Deze plint is een cementgebonden stuclaag aan de onderzijde van buitenmuren. Tegenwoordig wordt deze stuclaag vooral aangebracht om de onderste laag gemetselde stenen te verbergen. De gepleisterde plint heeft dus vooral een decoratieve functie.

  Scheuren voorkomen in buitenmuren Door beweging in de fundering kunnen er scheuren in het stucwerk ontstaan. Om schade aan buitenmuren te voorkomen, wordt er wapeningsgaas aangebracht op zwakke gedeeltes, zoals hoeken of de overgang tussen twee verschillende ondergronden.

  Buitenmuur laten stucen door ervaren vakman

  Het stucen van buitenmuren is een klus waarbij ervaring is vereist. Buitenmuur stucwerk gaat net wat anders in zijn werk dan stucwerk in huis. Schakel de hulp in van een ervaren vakman en weet zeker dat het stucwerk netjes en correct wordt aangebracht. Zo geniet je optimaal van je nieuwe stucwerk op de buitenmuren of gevel.

  Wij raden je wel aan om altijd meerdere offertes op te vragen, aangezien iedere stukadoor zijn eigen uurtarief hanteert. Spreek daarnaast een vaste prijs af, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

  Vergunning nodig?

  Verandert het aangezicht van de woning door nieuw stucwerk op de gevel? Dan kan een vergunning noodzakelijk zijn. Doe altijd navraag bij je gemeente of een omgevingsvergunning vereist is bij het stukadoren van de buitenmuren.

  Besparen op voorrijkosten Bij Slimster kom je alleen in contact met stukadoors die in jouw regio actief zijn. Zo houd je eenvoudig de kosten in de hand.

  Vakkundige stukadoor vinden voor buitenstucwerk

  Het is verstandig om een gevel altijd te laten stucen door een professionele stukadoor. Zo weet je zeker dat het eindresultaat van de buitenmuren en gevel goed genoeg is. Wil je niet te veel betalen voor een stukadoor? Vraag dan stukadoor offertes aan via Slimster. We brengen je in contact met maximaal 4 bedrijven, die je vervolgens vergelijkt op basis van prijs en kwaliteit. Je bepaalt uiteindelijk zelf wie de opdracht krijgt.

  Direct 655 stukadoors vergelijken

  Beste Stukadoor NL
  Kobe Stucadoor & Schildersbedrijf
  Stucadoorsbedrijf De Parel
  FCS Stucadoor
  Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal