0.02%
0.08%
0.2%
0,6%
2%
6%
12%
18%
20%
18%
12%
6%
2%
0,6%
0.2%
0.08%
0.02%
Minimale kosten
€ 9
Gemiddelde kosten
€ 85
Maximale kosten
€ 160
Gemiddelde prijs keuken achterwand stucen per m2.

Ga je jouw keuken renoveren? Dan hoort daar ook een goede afwerking van de keukenachterwand bij. Het is natuurlijk noodzaak dat je deze muur eenvoudig kan schoonmaken en dat de uitstraling past bij de rest van de keuken. Betegelen van deze wand komt veel voor, maar je kan ook kiezen voor het stucen van de achterwand.

Voordelen stucen keukenachterwand

 • Strakke uitstraling
 • Vele looks te creëren
 • Eenvoudig te reinigen

Nadelen stucen keukenachterwand

 • Speciale coating / beschermlaag vereist

Wat kost een keuken achterwand stucen?

Prijsindicatie achterwand keuken

Pleisterwerk
Prijs per m2*
Spackspuitwerk € 9
Rustiekputz € 10
Spachtelputz € 12
Glad pleisterwerk € 14
Granol € 15
Leemstuc € 15
Pleisterwerk
Prijs per m2*
Japans sierpleister € 25
Terrastone € 55
Italiaans sierpleister € 75
Betonstuc € 100
Microbeton € 120
Tadelakt € 160

*Gemiddelde prijs keuken achterwand stucen per m2, incl. materiaal, btw en arbeid.

De prijs van een keukenachterwand stucen is afhankelijk van het soort stucwerk. Wil je de muur glad afwerken of een sierpleister laten aanbrengen? Ook het oppervlak van de achterwand speelt een rol in de kosten; hoe groter het oppervlak, hoe lager de prijs per m2. Daarnaast is ook het uurtarief van de stukadoor van invloed op de prijs. Bekijk de gemiddelde prijzen per m2 voor het stucen van je achterwand. Liever de exacte prijs weten?

Keuken achterwand stucen?
keuken achterwand goedkoop
Meer voorbeelden bekijken?

Mogelijkheden keuken achterwand afwerken

Laat je een nieuwe keuken plaatsen of je bestaande keuken renoveren? Vooral de keuken achterwand vraagt dan om wat extra aandacht. Deze achterwand krijgt namelijk veel vocht en vet te verwerken. De achterwand betegelen was lange tijd dé manier om de keuken schoon te houden.

Door de komst van spatwanden kwam hier verandering in. Wil je geen rvs plaat of glasplaat op de achterwand? Dan is de keuken achterwand stucen een ideale optie. Het is namelijk mogelijk om het stucwerk afwasbaar te maken, wat noodzakelijk is voor de keukenmuur.

Niet alleen achterwand stucen?

Prijsopbouw achterwand keuken stucen

Materiaal
Arbeid
Voorrijkosten
Afval

Materiaalkosten keuken achterwand stucen

De prijs van stucwerk wordt voor een deel bepaald door het materiaal. Het gaat hier om het soort stucwerk en de eventuele coating. Ook de dikte van de stuclaag en de kwaliteit spelen uiteraard een rol.

Soorten stucwerk op keuken wand

Laat je de muur glad stucen of ga je voor een sierpleister? Dan heb je onder meer de keuze uit betonstuc of microcement. Om het stucwerk afwasbaar te maken, wordt er vervolgens een coating aangebracht.

Stappen keuken achterwand stucen

 1. Keuken achterwand stucen
 2. Nieuwe keuken plaatsen
 3. Achterwand afwerken
 4. Coating aanbrengen

Stucen + coating achterwand keuken

Gestucte muren hebben van zichzelf geen beschermlaag tegen vuil en vet, iets wat in de keuken wél belangrijk is. Een vakman zal je adviseren om het stucwerk op de keuken achterwand te voorzien van een muurcoating. Een goede coating bestaat uit 2 componenten: de verf en de verharder. Deze coating is de ideale beschermlaag op de keuken achterwand: een naadloze afwerking waardoor de wand eenvoudig te reinigen is.

lightbulb
Achterwand stucen in bestaande keuken
Ga je niet je hele keuken renoveren, maar wil je alleen je keuken achterwand renoveren? Dit is zeker mogelijk, maar laat je altijd adviseren over de mogelijkheden door een betrouwbare stukadoor.
stucen keuken afwasbaar

Achterwand keuken stucen door vakkundige stukadoor

Stucwerk aanbrengen is een arbeidsintensieve klus en een groot deel van de totaalprijs wordt dan ook bepaald door de stukadoor. Iedere stukadoor hanteert zijn eigen uurtarief, waardoor wij aanraden altijd meerdere offertes op te vragen en vergelijken. Zo weet je zeker waar je voor betaalt en kom je niet voor verrassingen te staan.

calculator
Besparen op de voorrijkosten
Bij Slimster kom je alleen in contact met vakmannen die in jouw regio werkzaam zijn. Zo houd je eenvoudig de voorrijkosten in de hand.

Beste stukadoor vinden voor keukenwand stucen

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden om jouw keuken achterwand te stucen? Wil je weten of een glazen achterwand of een coating de beste optie is over het stucwerk? Vraag gratis stukadoor offertes aan bij Slimster en vergelijk stukadoors op prijs en kwaliteit. Zo vind je de stukadoor die het beste bij je past.

Direct 714 stukadoors vergelijken

 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal