0.02%
0.08%
0.2%
0,6%
2%
6%
12%
18%
20%
18%
12%
6%
2%
0,6%
0.2%
0.08%
0.02%
Minimale kosten
€ 9
Gemiddelde kosten
€ 85
Maximale kosten
€ 160
Gemiddelde prijs keuken stucen per m2.

Ga je een nieuwe keuken plaatsen en ben je op zoek naar een goede manier om de muren of het plafond af te werken? Een keuken betegelen is nog steeds erg populair, maar wist je dat een keuken stucen ook zorgt voor een mooi eindresultaat?

Prijzen keuken stucen

Stucwerk keuken
Prijs per m2*
Spackspuitwerk € 9
Rustiekputz € 10
Spachtelputz € 12
Glad stucwerk € 14
Granol € 15
Leemstuc € 15
Stucwerk keuken
Prijs per m2*
Katoenpleister € 25
Terrastone € 55
Italiaans sierpleister € 75
Betonstuc € 100
Microbeton € 120
Tadelakt € 160

* Gemiddelde prijs, incl. bw, materiaal en arbeidskosten. Excl. coating of beschermlaag.

Ga je een keuken betegelen of sausen? Dan dient stucwerk vaak als ondergrond. Maar ook als afwerking is het mogelijk om een keuken te stucen. De stucwerk prijs is afhankelijk van het soort stucwerk, maar ook van de oppervlakte en de staat van de muren. Houd er ook rekening mee dat iedere stukadoor andere prijzen hanteert. Bekijk de gemiddelde prijzen om een keuken te stucen. Liever de exacte prijs weten?

Keuken stucen prijzen?
keuken stucen prijzen
Meer voorbeelden bekijken?

Prijsopbouw stucen keuken

Materiaal
Arbeid
Voorrijkosten
Afval

Materiaalkosten stucwerk in keuken

Een deel van de prijs wordt bepaald door het materiaal. Welk stucwerk laat je plaatsen, wat is de kwaliteit van dit stucwerk en hoe dik is de pleisterlaag?

Keuken stucen als ondergrond

Stucwerk kan gebruikt worden om muren te egaliseren, oneffenheden weg te werken of om een wand recht te maken. Om een keuken waterpas te plaatsen, is het verstandig als de muren recht zijn. Hiervoor kan raapwerk nodig zijn. Wil je de keuken betegelen? Dat zorgt glad stucwerk voor een vlakke ondergrond.

Keuken stucen als afwerking

Ga je de keuken muur stucen als afwerking, dan heb je de keuze uit glad stucwerk of een sierpleister. Populair is de betonlook stuc keuken: een waterafstotende en slijtvaste betonstuc of microbeton.

Achterwand van keukenmuur stucen?

Aanrechtblad stucen

Een nieuw of bestaand aanrechtblad stucen wordt steeds populairder. Vooral een marmerlook aanrechtblad of betonlook keukenblad zien we veel terug in keukens.

lightbulb
Muur stucen: voor of na plaatsen keuken?
Eerst stucen of eerst de keuken plaatsen? Dit is een vaak die veel mensen hebben. Het is verstandig om eerst de keuken te stucen en daarna pas de keuken te plaatsen. Stucwerk zet namelijk nog uit en heeft tijd nodig om te drogen. Hierbij komt vocht vrij. Plaats je eerst de keuken, dan trekt het vocht in de keukenkastjes.
Toon alle afbeeldingen

Zelf keuken stucen of stukadoor inschakelen?

Het stucen en netjes afwerken van keuken muren is lastig. De kans bestaat dat het stucwerk loslaat, de afwerking niet netjes is of er scheuren ontstaan. Wil je gaan stucen, dan loop je het risico dat je alsnog een stukadoor moet inschakelen. De vakman moet dan eerst jouw oude stuclaag verwijderen voordat hij aan de slag kan, en dat merk je terug in de kosten.

We raden je dus aan om altijd de hulp in te schakelen van een betrouwbare stukadoor. Op deze manier weet je zeker dat het stucwerk in de keuken netjes wordt aangebracht. Vergelijk altijd meerdere stukadoors voordat je een keuze maakt: iedere vakman hanteert namelijk zijn eigen tarieven en zo betaal je niet te veel.

calculator
Besparen op voorrijkosten
Je komt bij Slimster alleen in contact met stukadoors die in jouw regio werkzaam zijn. Zo houd je de voorrijkosten eenvoudig in de hand.

Vakkundige stukadoor vinden voor keuken stucen

Vraag gratis stukadoor offertes aan en kom in contact met maximaal 4 stukadoors die in jouw regio werken. Je vergelijkt deze vakmannen op basis van prijs en kwaliteit, en beslist zelf welke vakman het beste bij jou en jouw wensen past.

Direct 714 stukadoors vergelijken

  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal