0.02%
0.08%
0.2%
0,6%
2%
6%
12%
18%
20%
18%
12%
6%
2%
0,6%
0.2%
0.08%
0.02%
Minimale kosten
€ 9
Gemiddelde kosten
€ 85
Maximale kosten
€ 160
Gemiddelde prijs badkamer stucen per m2.

Waar het betegelen van een badkamer lang de meest gekozen optie was, wint tegenwoordig ook de badkamer stucen aan populariteit. Het stucen van een badkamer brengt diverse voordelen met zich mee. Welke voordelen dit zijn en wat de kosten zijn van stucwerk in de badkamer lees je hieronder.

Voordelen stucwerk badkamer

 • Hygiënischer dan tegels (geen voegen)
 • Origineel: diverse afwerkingen mogelijk
 • Stijlvol

Nadelen stucwerk badkamer

 • Vrij lastig om douche te laten stucen

Wat kost een badkamer stucen?

Badkamer stucwerk prijzen

Stucwerk
Prijs per m2*
Spackspuiten € 9
Rustiekputz € 10
Spachtelputz € 12
Glad stucwerk € 14
Granol € 15
Luxe stucwerk
Prijs per m2*
Terrastone € 55
Betonstuc € 100
Microbeton € 120
Tadelakt € 160

* Gemiddelde prijs stucwerk badkamer, incl materiaal, btw en arbeidskosten.

Wat zijn de badkamer stucen prijzen? De prijs is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het soort stucwerk en de grootte van de badkamer. Ook hanteren stukadoors vaak verschillende prijzen. Het soort stucwerk waarmee je de muren of het plafond laat stucen is ook van invloed op de prijs. Bekijk de gemiddelde prijzen van badkamer stucwerk per m2. Liever de exacte prijs weten?

Badkamer stucwerk prijzen vergelijken
Toon alle afbeeldingen
Meer inspiratie opdoen?

Prijsopbouw stucen badkamer

Materiaal
Arbeid
Voorrijkosten
Afval

Materiaalkosten badkamer stucen

Een deel van de prijs van een badkamer stucen wordt bepaald door het materiaal. De badkamer is de meest vochtige ruimte in huis. Wil je stucwerk gebruiken in deze ruimte, dan is het belangrijk dat dit stucwerk waterdicht of waterafstotend is. Er bestaat stucwerk dat van zichzelf al waterdicht is, zoals microbeton of betonstuc. Wil je niet per se een badkamer stucen met betonlook? Andere soorten stucwerk kunnen met een coating waterdicht worden gemaakt. Op deze manier kan je ook een sierpleister als spachtelputz in de badkamer laten aanbrengen.

lightbulb
Kan ik mijn douche stucen?
Is het mogelijk om de muren van de douche te laten stucen? Een douche stucen is zeker mogelijk, maar hier is het juiste materiaal cruciaal. Een professionele stukadoor kan je adviseren over de mogelijkheden voor het stucen van je douche muur.

Badkamer stucen of betegelen?

Heeft jouw badkamer op dit moment tegels op de muur en wil je deze graag vervangen voor stucwerk? Een stukadoor kan je vertellen of het nodig is om de tegels te verwijderen of dat je in de badkamer kan stucen over de tegels. Het grote voordeel van een badkamer stucen ipv betegelen? Bij tegels gaat er vuil tussen voegen zitten, wat lastig te verwijderen is. Hier heb je bij stucwerk geen last van. Jouw badkamer stucen is dus veel hygiënischer dan een badkamer betegelen.

Kosten badkamer stucen door vakkundige stukadoor

Stucwerk aanbrengen in de badkamer is een arbeidsintensieve klus. De arbeidskosten bepalen hierdoor een groot deel van de totaalprijs. De arbeidskosten worden onder meer bepaald door het uurtarief van de vakman, maar ook wat je laat stucen is van invloed op de prijs.

Wat laat je stucen in de badkamer?

 • Badkamer muur stucen
 • Badkamer plafond stucen
 • Badombouw stucen
 • Douche stucen

Een plafond stucen vergt meer tijd en inspanning voor een stukadoor dan een muur stucen. Het stucen van een douche vraagt ook om speciale vakkennis, aangezien deze ruimte extreem goed tegen water moet kunnen.

Uurtarief vakmannen

Iedere stukadoor hanteert zijn eigen uurtarief, waardoor prijzen flink kunnen variëren. Wil je besparen op de kosten, maar niet bezuinigen op de kwaliteit? Vergelijk altijd meerdere bedrijven voordat je een keuze maakt. Zo weet je zeker waar je voor betaalt en met wie je in zee gaat.

calculator
Bespaar op de voorrijkosten
Bij Slimster kom je alleen in contact met stukadoors die in jouw regio actief zijn. Op deze manier houd je de voorrijkosten eenvoudig in de hand.

Beste stukadoor vinden voor badkamer stucen

Vraag gratis stukadoor offertes aan via Slimster en geniet snel en eenvoudig van nieuw stucwerk in je badkamer. Laat je badkamer stucen door een ervaren vakman uit het Slimster-netwerk en betaal nooit te veel. Je vergelijkt verschillende bedrijven en beslist zelf welk bedrijf het beste bij jou en je wensen past.

Direct 714 stukadoors vergelijken

 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal