• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 100.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina

Waterafstotend stucwerk

Van € 2.600,- Gemiddeld € 3.400,- Tot € 8.200,-
Afhankelijk van materiaal, afmeting en opties.

Gestucte muren in de badkamer of keuken: het komt steeds vaker voor. Stucwerk zorgt voor een strakke, unieke uitstraling en is ook zeker aan te brengen op muren die met vocht te maken krijgen. Lees verder hoe een stukadoor muren afneembaar en waterafstotend maakt.

Mogelijkheden waterafstotende muren

Er zijn verschillende opties om gestucte muren waterdicht te maken. Je kan een speciale coating aanbrengen over het stucwerk. De stukadoor kan adviseren over de beste coating voor het betreffende stucwerk. Een andere optie is het aanbrengen van waterdicht stucwerk. Beton ciré, tadelakt en terrastone zijn waterafstotende soorten stucwerk.

Waterdicht stucwerk in badkamer

De badkamer is een plek waar eenvoudig schimmel- of vochtvorming ontstaat. Het is daarom belangrijk dat de muren en het plafond goed zijn afgewerkt en niet worden aangetast door het vocht. Tegels komen om die reden veel voor in de badkamer, maar stucwerk wordt steeds populairder. Het voordeel van stucwerk is dat het eenvoudiger te reinigen is dan tegels.

Maar hoe maak je stucwerk waterafstotend in de badkamer?

  • Laat een speciale coating aanbrengen over het stucwerk
  • Ga voor waterafstotend stucwerk, zoals beton ciré of tadelakt

De doucheruimte is een plek met een constante waterbelasting. Voor deze plek is het aanbrengen van een coating of waterdicht stucwerk niet voldoende. Vraag de stukadoor om advies voor deze ruimte.

Waterdicht stucwerk in keuken

In de keuken is het vooral belangrijk dat de achterwand afneembaar is. Rondom het fornuis is regelmatig een doekje vereist en je wilt ook niet dat stoom van de pannen het stucwerk aantast.

Achterwand keuken waterdicht maken:

  • Voorzie de achterwand van een glasplaat of rvs plaat
  • Laat een waterdichte, afneembare coating aanbrengen over het stucwerk
  • Laat de achterwand stucen met een waterdicht stucwerk

Vergelijk gratis stukadoor-offertes en bespaar

Ben je op zoek naar een manier om stucwerk toe te passen in je badkamer, keuken of een andere vochtige ruimte? Huur een ervaren stukadoor in, die je kan adviseren over alle mogelijkheden. Door verschillende offertes te vergelijken, weet je zeker dat je nooit te veel betaalt. Vraag daarom gratis offertes op via Slimster, zodat je zelf beslist met welke stukadoor je in zee gaat. Zo bespaar je tot wel 45%.