Muren stucen in de badkamer of keuken, het komt steeds vaker voor. Stucwerk geeft een strakke, unieke uitstraling aan de ruimte, maar welke soorten stucwerk kan je gebruiken in een vochtige ruimte?

Kosten waterdicht stucwerk

Soort stucwerk
Prijs per m2*
Betonstuc € 100
Microbeton € 120
Tadelakt € 160
Terrastone € 55

* Gemiddelde prijs, incl. btw, materiaal en arbeidskosten.

Er zijn enkele waterafstotende soorten stucwerk op de markt. Een speciale coating kan ook andere soorten stucwerk bruikbaar maken in de badkamer of keuken. Ben je benieuwd naar de prijzen van waterdicht stucwerk? In de tabel vind je de gemiddelde prijzen van waterafstotend stucwerk. Wil je liever de exacte prijs weten van het stucwerk voor jouw badkamer- of keukenmuren?

Waterdicht stucwerk prijzen vergelijken
waterafstotend stucwerk
Meer inspiratie opdoen?

Waterdicht stucwerk in vochtige ruimtes

De badkamer is een plek waar eenvoudig schimmel- of vochtvorming ontstaat. Het is daarom belangrijk dat de muren en het plafond goed zijn afgewerkt en niet worden aangetast door het vocht. Tegels komen om die reden veel voor in de badkamer, maar stucwerk wordt steeds populairder. Het voordeel van een badkamer met stucwerk is dat het eenvoudiger te reinigen is dan tegels.

Wil je jouw douche stucen? Dan is waterafstotend stucwerk op zichzelf niet genoeg. Laat je adviseren door een ervaren stukadoor en ontdek wat de mogelijkheden zijn voor een waterdichte, gestucte douche.

Keukenmuren waterdicht stucen

Laat je jouw keuken stucen? Het is vooral belangrijk dat de achterwand afneembaar is. Rondom het fornuis is namelijk regelmatig een doekje vereist en je wilt ook niet dat stoom van de pannen het stucwerk aantast. Wil je de keuken achterwand waterdicht maken? Dan zijn er 3 manieren:

  • Voorzie de achterwand van een glasplaat of rvs plaat
  • Laat een waterdichte, afneembare coating aanbrengen over het stucwerk
  • Laat de keuken achterwand stucen met een waterdicht stucwerk

Vakkundige stukadoor vinden voor waterdicht stucwerk

Ben je op zoek naar een manier om stucwerk aan te brengen in je badkamer, keuken of een andere vochtige ruimte? Schakel een ervaren stukadoor in die je kan adviseren over alle mogelijkheden. Door verschillende offertes te vergelijken, weet je zeker dat je nooit te veel betaalt. Vraag daarom gratis stukadoor offertes op via Slimster, zodat je zelf beslist met welke stukadoor je in zee gaat.

Direct 714 stukadoors vergelijken

  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal